8 Eylül 2022 Perşembe

9 Eylül 2022 Vizyona Giren Filmler

9 Eylül 2022 Vizyona Giren Filmler

9 Eylül 2022 Vizyona Giren Filmler listesinde beşi yabancı üçü yerli olmak üzere sekiz film bulunuyor.

Yabancı filmler; Evdeki Düşman: Başlangıç (Korku), Arthur Rambo (Dram), Acil İniş (Aksiyon, Gerilim), Kya'nın Şarkı Söylediği Yer (Gizem, Romantik) ve Tavşan Okulu: Çılgın Yumurtalar (Animasyon)

Yerli filmler; Annis Ölüm Gecesi (Korku), Hafir: Karanlık Mezar (Korku) ve Ah Be Birader (Komedi)

Festival Haberleri

Eylül ayının gelmesiyle birlikte kültürel faaliyetler ivme kazandı. Sinema dünyasında ise önemli festivaller Eylül takviminde yoğun bir şekilde yer alıyor. 

31 Ağustos 2022 günü başlayan 79. Venedik Film Festivali halen devam ediyor ve 10 Eylül tarihinde sonlanacak. Festivalde oynayan filmlerin kritiklerini takip ediyoruz, bunun yanında medyada da ilginç bulduğumuz haberler yer alıyor. Türkiye'deki kariyerine ara verip İtalya'ya yerleşen oyuncu Can Yaman, başrolünü Francesca Chillemi ile paylaştığı ‘Viola Come Il Mare’ adlı Canal 5'in İtalyan dizisinde oynamış. Dizi Eylül ayında (30 Eylül) yayına girecekmiş. Venedik Festivali'ne katılan oyuncuya "2022 Filming Italy L’International Ödülü" verilmiş. Bu ödülün Türkçe karşılığı ise '2022 yılında önemli etki yaratan TV yüzleri olarak'... açıklanabilir. Dizinin fragmanında Can Yaman'ın akıcı İtalyancasını dinlemek ayrı bir keyif verdi...

9 Eylül 2022 Vizyona Giren Filmler Can Yaman

Yılın en önemli festivallerinden biri olan tiff Toronto Film Festivali 8 - 18 Eylül 2022 günleri arasında gerçekleştirilecek.

Ülkemizin önemli festivallerinden Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nin 29.'su ise 12 - 18 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenecek. 'Ulusal Yarışma'da 8 film yer alacak.

Bana Karanlığını Anlat - Yönetmen: Gizem Kızıl
Çilingir Sofrası - Yönetmen: Ali Kemal Güven
Ela ile Hilmi ve Ali - Yönetmen: Ziya Demirel
Yaban - Yönetmen: Tareq Daoud
Mendirek - Yönetmen: Cem Demirer
Suna - Yönetmen: Çiğdem Sezgin
Bir Zamanlar Gelecek: 2121 - Yönetmen: Serpil Altın
Kabahat - Yönetmen: Ümran Safter

Ayvalık Uluslararası Film Festivali 16 - 21 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival tiff benzeri bir mantıkla işliyor; yarışma yapılmıyor. Kısaca bahsetmek gerekirse programında oldukça nitelikli filmler bulunuyor.

Yabancı Film

Acil İniş - Emergency Declaration (2021) Gerilim, Dram, Aksiyon türlerindeki Güney Kore yapımı filmde, bir uçağa terör saldırısı düzenleyeceği yönünde ihbar yapılır. Bahsi geçen uçakta bir kişinin gizemli bir şekilde ölmesi hem gökte hem de yerde bir kaos başlatacaktır. 16+

Evdeki Düşman: Başlangıç - Orphan: First Kill (2022)  Amerikan yapımı Korku, Gerilim, Suç türlerindeki film, "Orphan" filminin öncesine yer veriyor. Devam niteliğindeki yapımda, Lena Klammer, Rusya’da kapatıldığı akıl hastanesinden kaçarak Amerikalı zengin bir ailenin kaybolan çocuğunun yerine geçer. Bir şekilde Amerika’ya getirilen Lena, Esther adını alarak ailenin bir parçası olur. Fakat Lena’nın kötücül planları, ailesini ondan korumak için her şeyi yapmaya göze alan anne Tricia yüzünden riske girer. 16+

Arthur Rambo (2021) Fransa yapımı, Dram türündeki film, sosyal medyanın yıkıcı gücüne dikkat çekiyor. Annesinin yaşamının izini süren 'Le Débarquement' adlı kitabın genç yazarı Karim D. yayınevinin tanıtım partisine katılır ve ilgi odağı olur. Bu sırada yazarın telefonuna ilginç içerikli bildirimler yağmaya başlar. 13+

Kya'nın Şarkı Söylediği Yer - Where the Crawdads Sing (2022) Çok satan romandan uyarlanan film, çocukken Kuzey Carolina'da terk edilen Kya adında genç bir kadının gizemli aynı zamanda romantik yaşamını takip ediyor. 13+

Tavşan Okulu: Çılgın Yumurtalar - Rabbit Academy: Mission Eggpossible (2022) Almanya yapımı Macera, Komedi türündeki Animasyon, Paskalya tavşanlarını takip ediyor. Bahar Bayramı yaklaşırken çocuklara dağıtılacak olan yumurtaları yok etmek isteyen kötülere karşı tavşanların verdiği mücadele anlatılıyor. Genel İzleyici

9 Eylül 2022 Vizyona Giren Filmler

Yerli Film

Annis Ölüm Gecesi (2022) Aksiyon, Dram, Gerilim, Korku türlerindeki yerli film, arkeolojik kazı yapan bir grubun buldukları lanetli bir yüzük yüzünden başlarına gelen kötü olayları konu ediyor. Filmin çekimleri Düzce'deki Roma Antik Kenti'nde gerçekleştirildi. 13+

Hafir: Karanlık Mezar (2022) Kemal Danacı ve Sedat Ergen'in yönettiği Korku türündeki filmde bir babanın çocuklarıyla beraber iş için gittiği köyde onlara tahsis edilen evde yaşanan garip olaylar nedeniyle zor durumda kalışı anlatılıyor. 13+

Ah Be Birader (2022) Komedi türündeki yerli film, yolları ayrılmış iki kardeşten birinin intikam alma hissiyle dolmasıyla tekrar bir araya gelmelerini ve kardeşlerin aile olma çabasını aksiyon dolu bir hikâye eşliğinde izleyiciye sunuyor. 13+

22 yorum:

  1. Festival ve film haberlerini ne güzel derlemişsin🧿👏😊.
    Bereketli bir eylül ayı bizleri bekler. Emeğine sağlık sevgili Film gündemi 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah! O festival filmlerinin hepsini de yazabilseydim... İçimde uktedir ama zamanım olmuyor işte. Özellikle Adana Film Festivali' geniş bir programla Adana'ya yayılmış durumda. Oradaki sinemaseverler için Eylül ayı bereketli geçecek :) Çok teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  2. Bu ara hangi filmi seyredeyim diye notlar almaya başladım bakalım. Epeydir dizici olmuştum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arthur Rambo filminin yönetmeni olan Laurent Cantet 2008’de "Sınıf - Entre les murs" filmiyle Altın Palmiye almış. Merak edip izledim. 14 yaşında öğrenciler var. Filmin sonunda öğretmen 'bu dönem neler öğrendiklerini' soruyor öğrencilerine, bir tanesi okuldaki kitapların bir işe yaramadığını söylüyor, öğretmen üzerine gidiyor, soru üstüne soru soruyor. Kız ablasının okuduğu Cumhuriyet isimli kitabın iyi olduğunu söylüyor. 'Bir adam var orada' diyor, öğretmen 'Sokrates olmasın o' diyor :)
      Filmin önceki sahnelerinden birinde de as öğretmenle bir başka öğretmen çocuklara hangi kitapları okutacaklarını tartışırken as öğretmenimiz o kitap olmaz hafif kalır, bu kitap olmaz ağır olur gibi önerilerde bulunuyor. Yönetmen güzel işlemiş filmi anlattığım bu iki bölümde birbiriyle bir ilinti kurulabiliyor. (Şimdi yazarken fark ettim aslında) Cumhuriyet kitabı as öğretmenin öğrencilerinin kapasiteleri hakkındaki fikirlerini zorluyor... Uzun yazdım, kısaca tavsiyemdir Sınıf filmi izlenir :)

      Sil
  3. Çok güzel listelemişsin abla emeğine sağlık. Bakayım beğendiğim film olursa blogda paylaşırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu haftanın filmleri fena değil, ben dört tane yabancı filme gönül koydum :)) Çok teşekkürler :)

      Sil
  4. Benim yorum spama uçtu sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spam yok. Yorum, yorum sayfasını güncelleme yanıtlama mutfak işleri onay sayfasını yeniden güncelleme arasında bir yerde kaldı... :)

      Sil
    2. ahahhah sıkıntı yok abla :)

      Sil
  5. Kitap okuma etkinliği yaptık ya toplu sinemaya gitme etkinliği mi yapsak acaba. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dışarı çıkma işinde organizasyon zor. Ama film kulübü mü kursak acaba kii? :))

      Sil
    2. Ay bak olabilir ayda bir film garanti izlerdim en azından. :D Ya da şey disney plus da grupla izle varya ordan aynı anda izleyebiliriz.

      Sil
    3. Şaka yollu yazmıştım film kulübünü. Ciddiye binmesin olay, strese giriyorum sonra. Yapımda var... :) Ama fikir hoştu :)

      Sil
  6. can yaman aferin sanaaa :) çok da severim dizilerini bizdeki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İtalya'ya yerleşmiş diyorlar. Venedik Film Festivali sayesinde öğrendim bu bilgiyi. İnşallah mutludur. Orada hayranları rahat bırakmıyormuş diye duydum. Hakkında hayırlısı diyelim :)

      Sil
  7. Can Yaman'ı izlemem, gıcık olduğum biri. :)
    Diğer haberler için teşekkürler. Filmlerden en çok Acil İniş'i merak ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftanın filmleri arasında oyuncuları açısından en merak ettiğim filmi Acil İniş. Sonra Orphan geliyor. Orphan'ın ilkini izlemeye hazırlanıyorum. Işıkları kapatıp izleyeceğim :)) Acil İniş'i ola ki izlersem yanım poşet alacağım, kusma riskine karşı :))
      Can Yaman'ın hayallerinin peşinden koşmasına sevindim. İtalya'ya gitmek birazcık benim de hayalimdi. İtalya'da çektiği dizinin fragmanına baktım bizde çektiği dizilere benziyor...

      Sil
  8. Yıllardır festival filmlerinin ödüle doymaması ama hiç bilinmemesi ve gişe yapmıyor olmasına anlam verememişimdir:) Sonuçta sanatsal ama insanlar herhalde sanattan anlamıyor, yada sadece belli bir kesime hitaben yapılıyorlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de düzenlenen festivallerin amaçlarından birisi de sanatsal niteliği yüksek filmleri seyirciyle buluşturmak. Festival bünyesinde filmler pazara çıktığında satışı yapılıp dağıtım ağıyla sinemalara gelmesi lazım (Sanırım süreç böyle işliyor, Cannes, Sundance gibi festivallerde böyle oluyor.) Ama salonlar izleyici çekecek filmleri yayınlamak istiyor. Misal büyük stüdyoların süper kahraman filmleri. Eğlenmek, güzel vakit geçirmek isteyenler kafa yormayacak filmleri tercih ediyor. İzleyici olarak kolaycılığa kaçıyoruz. Bu tarz filmleri yayınlayan dağıtımcılara örnek Başka Sinema, Bir Film gibi firmalar var. Bir üçüncü dağıtımcı aklıma gelmedi. Ki onlarda salonları dolduramıyorlar. İstanbul Ankara gibi yerlerin dışında salonlara çok az izleyici gidiyor.
      Doğru bir örnek mi olacak bilmiyorum ama bu ay TRT2 İki Şafak Arasında isminde bir film yayınladı. Avrupa'da ödül almış bir yapım. Kumaş üreten bir firmada meydana gelen iş kazası üzerinden film yapmışlar. Takip ediyorum o filmi, henüz bir dağıtımcısı yok. Ki harika bir film kotarmışlar. Türkiye'deki iş kazaları, dönen dolaplar konusunu iyi işlemişler... Takip ettiğim başka festival filmleri de var. Halen dağıtımcıları belli değil ve büyük ihtimalle tv de yayınlanmazsa kaybolup gidecekler.
      Yazdığınız yorum tez konusu olur :)
      Uzun yazdım ama biraz da seyircinin elini taşın altına koyması lazım diyorum.

      Sil
    2. Teşekkür ederim bilgilendirme için:)

      Sil
  9. Arthur Rambo izlendi.) Benim için ilginç bir film oldu, muhtemelen yarın yetiştirebilirsem yazarım. Bir spoiler verebilirim ki sakıncası yok, müziklerini çok beğendim, diğer 5 izleyici de beğenmiş olmalı ki film sonu yazıları akarken kimse dışarı çıkmadı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünkü yazıya merak içinde başlamış sonlara doğru o iki kelimeyi okuyunca minik bir hüsran yaşamıştım...
      Filmle ilgili çok fazla detayı öğrendiğimden müzik konusu çok masum kaldı :) 5 mi? Gittikçe çoğalıyorsunuz :))

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön