16 Nisan 2022 Cumartesi

Ela ile Hilmi ve Ali (2022)

Ela ile Hilmi ve Ali

Ziya Demirel'in yönettiği, senaryosunu Nazlı Elif Duru'yla birlikte kaleme aldığı Ela ile Hilmi ve Ali (2022) filmi, ellilerinde olan matematik öğretmeni Hilmi ile Ela ve Ali'nin yaşamlarından kesitleri perdeye taşıyor. Ece Yüksel, Serkan Keskin, Denizhan Akbaba ve Ozan Çelik'in rol aldıkları yapım 41. İstanbul Film Festivali'nde Ulusal Yarışma bölümünde yarışıyor. Ziya Demirel'in ilk uzun metrajlı kurmaca filmi olan Ela ile Hilmi ve Ali, içinde mizahı barındıran ama ağırlığı gerilim olan öğeler taşıyor.

Ela ile Hilmi ve Ali (2022) Poster

Ela ile Hilmi ve Ali filminin festival yolculuğu devam ediyor. Film, 12-18 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Ulusal Yarışma bölümünde yarışacak. Ulusal Yarışma'da 8 film yer alıyor.

Ela ile Hilmi ve Ali (2022) Ece Yüksel

Ziya Demirel, festivalde karşımıza Ulusal Yarışma gösterimlerinin sonuncusu olan 'Zuhal' filminin ortak senaryo yazarı olarak tekrar çıkacak. Yönetmen, Galatasaray Üniversitesi Endüstri Müh. Bölümünde okurken ilk kısa filmini çekti. Lisansını tamamladıktan sonra Prag Film Okulunda yönetmenlik ve senaryo yazımı eğitimi aldı. Orada Evicko (kısa, 14') filmini yazıp yönetti. Ardından Salı (kısa, 12') filmi prömiyerini Cannes Film Festivali Resmi Seçkisinde yaptı, farklı festivallerden ödüllerle döndü.

Ela ile Hilmi ve Ali (2022) Konusu:

Ela ile Hilmi ve Ali (2022) Ece Yüksel, Serkan Keskin ve Denizhan Akbaba

Yılların hocası Hilmi, depremzede Ela’yı tekrar üniversite sınavına hazırlarken apartman görevlisinin ikidir sınıfta kalan oğlu Ali'ye de matematik çalıştırır. Yalnızlıklarına merhemi birbirlerinde ararlarken, birden kendilerini sınırların kalktığı ve gün geçtikçe netameli bir hale dönüşen bir üçgende sıkışmış bulurlar.

Vizyon Tarihi: 14 Nisan 2023

Yönetmen: Ziya Demirel / Senaryo: Ziya Demirel, Nazlı Elif Durlu / Görüntü Yönetmeni: Doron Tempert / Müzik: Okan Kaya / Dağıtımcı: Başka Sinema / Yapım: istos film / Türkiye / 2022 / Süre: 1 saat 42 dakika / tt19783380 / Dram /

Oyuncu Kadrosu:

Ece Yüksel, Serkan Keskin, Denizhan Akbaba, Ozan Çelik

41. İstanbul Film Festivali, Filmin Gösterim Bilgisi
17 Nisan 2022 Pazar 13:30 seansı Atlas 1948 Sineması

Güncellendi: 04.09.2022

3 yorum:

  1. son yazımdaki dizi var sen sevmek izlemek var jane campion :)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Filmin festival yolcuğu devam ediyor, bakalım Adana Altın Koza'da neler yapabilecekler. Vizyona girse de izlesek ilginç duruyor. ;)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön