6 Ocak 2022 Perşembe

Haftanın Gösterime Giren Yeni Filmleri 7 Ocak 2022

Bu hafta dördü yerli üçü yabancı olmak üzere toplamda yedi yeni yapım gösterime girdi. Haftanın gösterime giren yeni filmleri 7 Ocak 2022 listesinde ödül adayı 'Kahraman - A Hero' ve 'Licorice Pizza' filmleri de bulunuyor. Minik seyircilerin uzun zamandır beklediği 'Aslan Hürkuş Kayıp Elmas' Animasyonu da 315 salonda seyircisiyle buluşuyor. Seyirciler 'The King's Man: Başlangıç' ve 'Nalan' filmlerine de salon sayısı anlamında kolayca ulaşabilecekler.

Haftanın Gösterime Giren Yeni Filmleri 7 Ocak 2022

Yabancı Film

Kahraman - A Hero (2021)

Asghar Farhadi'nin yönettiği Dram, Gerilim türündeki Kahraman filminde, borcundan dolayı hapse giren, kendisine tanınan iki günlük sürede alacaklısı şikâyetini geri çeksin diye uğraşan, bu sırada arkadaşının bulduğu altın dolu çantanın sahibini arayıp bulan ve iade eden Rahim'in kahraman ilan edilişinin ve sonrasında yaşananların hikâyesi anlatılıyor.

Licorice Pizza (2021)

Yönetmen Paul Thomas Anderson'un konusu San Fernando vadisinde 70'lerde geçen Komedi, Dram, Romantik türlerindeki gençlik filminde, oyuncu olmak isteyen lise öğrencisi Gary ve fotoğrafçı asistanı olan Alana'nın romantik hikâyesi anlatılıyor.

The King's Man Başlangıç - The King's Man (2021)

Yakın tarihin en kötü tiranları ve azılı suçlulardan oluşan bir grup, 20. yy'ın başlarında (İçlerinde, Rapsutin, Mata Hari ve Lenin'de bulunuyor.) milyonlarca insanı yok edecek bir savaş planlayarak güçlerini birleştirirler. Bir adam ve onun koruyucusu onları durdurabilmek için zamana karşı yarışarak amansız bir mücadelenin içine girer... Matthew Vaughn'ın üçüncü kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu film Macera, Komedi, Aksiyon türlerinde.

Yerli Film

Lübbey’in Laneti (2021)

Metin, ölen babasının eşyaları arasında bulduğu çok eski bir haritanın izini sürer ve Lübbey Köyü mezarlığında yaptıkları kazıda bir kutuya ulaşır. Kutuyu açtıklarında içine hapsedilmiş cinler kurtulur. Hırsa yenik düşüp cinlerle anlaşma yapmaları laneti başlatır. Metin, Cinci Hoca'nın verdiği muska sayesinde lanetten kurtulur, 5 yaşındaki kızı Dilek'i de alıp oradan kaçar. Aradan 22 yıl geçtikten sonra Metin muskasını kızına verir laneti sonlandırmasını vasiyet eder ve kendini öldürür. Dilek ve arkadaşları laneti sona erdirmek için Lübbey'e giderler. Gidenin kaybolduğu bu yerde Dilek'inde arkadaşları kaybolur ve genç kadının ifritlerin lanetiyle mücadele etmek için elinden geleni yapar... Metin Yücel'in yazıp yönettiği Korku türündeki film ses efektleri kullanılmadan çekildi.

Aslan Hürkuş Kayıp Elmas (2020)

Animasyon filminde, usta bir pilot olan dedesinin mirası, özel yetenekleri olan uçak Hürküş'u aramaya koyulan küçük mucit Aslan ve arkadaşlarının hikâyesi anlatılıyor... Hürkuş'un özel şarkısının sözlerini filmin yazısında bulabilirsiniz.

Canım Dayım (2021)

Fuat Yılmaz'ın yazıp yönettiği Dram türündeki Canım Dayım (2021), otistik olan Âdem ve babası başkasıyla evli olan ve annesi ölen küçük yeğeni Melek arasındaki dostluğu anlatıyor

Nalan (2021)

Açelya Topaloğlu'nun başrolde olduğu yerli Komedi filmi, düşündüğünün tersini söylemeye ve yapmaya başlayan, televizyonda sabah programı sunan ancak kovulan başarılı bir sunucu olan Nalan’ın bu dertten kurtulmak için verdiği çabayı anlatıyor.

1 yorum:

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön