20 Ocak 2023 Cuma

20 Ocak 2023 Vizyona Giren Filmler

20 Ocak 2023 vizyona giren filmler listesinde sinemalar için 7 yeni film bulunuyor. Bu filmlerin ikisi ise yerli yapımlardan oluşuyor; "49" ve "Kutsal Damacana 4" .

20 Ocak Cuma günü ayrıca Netflix'te geçen yıldan 2023 programına sarkan "Özveri" ve bu yılın yeni filmlerinden olan "Jung-e" gösterilmeye başlanacak.

Yılın önemli festivallerinden olan Sundance Film Festivali start aldı. 2023 yılında izleyeceğimiz filmlerin keşfedileceği, film pazarı satışlarının yapılacağı festival 19-29 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılıyor.

20 Ocak 2023 Vizyona Giren Filmler


JUNG_E (2023) Netflix

Macera, Dram Aksiyon

Güney Kore yapımı Jung-e'nin konusu 2194 yılında geçiyor. Kahraman kadın asker Jung-e yaralanıp komaya girdiğinde beyin verileri kopyalanır. Yeni Nesil Laboratuvar, bir yapay zeka robotu yapmak için Jung-e'nin verilerini kullanır ve bu robotu kullanarak savaş simülasyonu yürütmeye devam eder. Simülasyona, robot araştırma ekibi lideri olarak katılan Jung-e'nin kızı Seo-hyun, tekrarlanan deneyler sırasında annesinin bir sırrını öğrenecektir.

Özveri - Devotion (2022) Netflix

Aksiyon, Dram, Savaş, Biyografik

Yapım, Kore Savaşı sırasında iki seçkin ABD Donanması savaş pilotunun üzücü, gerçek hikâyesini anlatıyor. Biri siyahi diğeri beyaz tenli olan iki ABD Donanması savaş pilotu, Kore Savaşı sırasında hayatlarını tehlikeye atar ve fedakârlıkları sayesinde donanmanın en ünlü pilotları olurlar.

Kutsal Damacana 4 (2023)

Komedi

Şafak Sezer ve Ersin Korkut'un başrollerini paylaştığı Kutsal Damacana 4, Fikret ve yardımcısı Asım'ın başından geçen komik olayları anlatmaya devam ediyor. Kamil Çetin'in yönettiği filmde Fikret'in yanlışlıkla girdiği papazlık yolunda Vatikan'a kadar yükselmesinin ardından yurda dönüş hikâyesi perdeye geliyor. 13+

49 (2023)

Aksiyon, Dram

İsmail Hacıoğlu, Hande Doğandemir ve Kerem Alışık'ın rol aldıkları film, 2014 yılında Musul'da gerçekleşen Türkiye Başkonsolosluğu'nun işgali ve rehine alınanların kurtarılması sürecini beyazperdeye taşıyor. 6+ 10A

Babil - Babylon (2022)

Dram, Komedi, Tarihi

Damien Chazelle'in yönettiği başrollerini Brad Pitt, Margot Robbie ve Diego Calva'nın paylaştığı Babil, 1920'li yılların sonlarında Hollywood'da sessiz filmlerden sesli filmlere geçiş zamanlarında her manada yaşanan aşırılığı, bir aktör ve hedefi yıldızlık statüsüne ulaşmak olan bir aktristin gözünden epik bir dille 3 saate sığdırıyor. 18+ ⚥

Korsaj - Corsage (2022)

Dram, Tarihi, Biyografi

Marie Kreutzer'in yazıp yönettiği Avusturya'nın Oscar için Aday Adayı olduğu filmi Corsage'da Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth'in hayatından bir yıllık kurgusal bir süreci izleyeceğiz. 1877 yılının Noel arifesinde, bir zamanlar güzelliğiyle idolleştirilen Elisabeth, 40 yaşına girer ve resmi olarak yaşlı bir kadın olarak kabul edilir; o ise kamuoyundaki imajını korumaya çalışır. 13+

Süper Yetenek 3: Büyük Yarış - Rock Dog 3: Battle the Beat (2022)

Animasyon, Macera, Komedi

Çin, ABD yapımı filmde rock müziği icra eden Tibet Çomarı Bodi bu macerasında televizyonda müzikal yarışma programı Ritim Savaşı'na katılmaya karar verecek. Ancak hazır cevap oluşu onun televizyon dünyasında farklı bir yere doğru sürüklenmesine sebep olacak. Genel İzleyici Kitlesi

Muhteşem Kedi Maurice - The Amazing Maurice (2022)

Animasyon,

Toby Genkel'in yönettiği The Amazing Maurice'de Muhteşem Maurice, şehir hayatına alışık serseri bir kedidir ve para kazanacağı bir düzenbazlık planı vardır. Bunun için bulduğu şapşal kavalcıyı ve kavalcıya ait bir fare sürüsünü kullanacaktır. Planını uygulayacağı “Kötü Şans” kasabasına vardıklarında onları büyük bir sürpriz beklemektedir.

Benim Tatlı Diş Perim - My Fairy Troublemaker (2022)

Animasyon, Macera, Komedi

Almanya, Lüksemburg yapımı filmde, yaşadığı peri dünyasında kendine yer bulamayan küçük bir diş perisi kendini kanıtlamak için gizlice dünyaya gider. Burada kırsaldan şehre yeni taşınan 12 yaşındaki Maxie ile tanışır. Diş perisi Violetta peri dünyasına geri dönmek ister zira dünyada daha fazla kalırsa bir çiçeğe dönüşecektir. Maxie'nin süt dişi olmasa da geri dönmesi için ona yardım edecektir. Genel İzleyici Kitlesi

16 yorum:

  1. Paribu -bence stratejik bir hatayla- Babil'i ve Korsaj'ı şehrin iki ucundaki iki farklı sinemaya koyarak ters köşe yaptı ve çifte kavrulmuş yapacak izleyicilerine sorun çıkarmış oldu, ikisi de vazgeçilemeyek olduğuna göre bakacağız başımızın çaresine:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hafta Korsaj'ın lokasyon sayısı çok az. Babil, Korsaj'a nispeten biraz daha fazla salonda yer bulmuş. Bu ikisinden biri hiç gelmeyebilirdi de. Bence biz şükredelim :)) Bir de Babil'in süresi bir hayli uzun ara ve reklamlarda daha da uzardı. Bir güne bedel gibi göründü gözüme. :))

      Sil
    2. Şükrettim tabii ki:)) Korsaj'ı izledim, yarın Babil'in öğle üzeri olan seansına giderim muhtemelen ki onun oynayacağı paribu bana yakın. Korsaj'ı yarın yazabilmeyi umud ediyorum, olmadı pazartesi... tek bir spoiler verebilirim, kadın oyuncu muhteşemdi, bir de an itibariyle Aİ yerini koruyor:))

      Sil
    3. Bugün uzun tren yolculuğu yapılmış :) Leo Grande'yi bitireyim Corsage'ı ben de izleyeceğim. Siz yazıyı göndermeden izlerim inşallah :)
      EO'da bir talihsizlik yaşadım. Filmi bir süre daha beklemek zorundayım...
      Çok teşekkürler :)

      Sil
    4. Valla dayanamadık ve erken baskı yaptık, 12:55'de yayında:)

      Sil
    5. Bugüne yetişmeyebilir düşüncesi ağır basmıştı ama film verdiği enerjiyle yazısını da yazdırmış, kaleminize sağlık. Ama benim tarafta işler yolunda gitmedi maalesef :)

      Sil
  2. Ara tatilde seçenek bol. Emeğine sağlık sevgili Film gündemi 🤗🌺🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, yarıyıl tatilinin ikinci haftasında da animasyonlar gelecek inşallah. :)

      Sil
  3. korsaj güzeldi, the quiet girl kadar iyi olmasa da :) sundance canımız robert redford yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korsajı neredeyse izliyordum, aksilik çıktığından kaldı. Ayın 24'ü geldi hala yerimde sayıyorum :) Sundance Festivali'nin kurucusuna buradan sevgilerimizi gönderiyorum. Sinemada, kendi kazandığım parayla bilet alıp tek başıma gidip ilk izlediğim film Robert Redford'undu: Havana :)

      Sil
  4. Saçma bir şekilde kutsal damacana 4 u izlemek istiyorum 😅😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şekilde filmin çekiciliği var. :) Yalnız filmi tam olarak izlemediğim için Kutsal Damacana ismi de neden konmuş anlayamadım. Hristiyanlık, kutsal su, şarap vs anlamında bir bağlantısı var sanırım. :)

      Sil
  5. İsmail Hacıoğlu varsa izlenir:) Ben de yeni bir bloggerım. Blogumda deneme yazılarımı ve öykülerimi paylaşıyorum. Ziyaret etmek isterseniz beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yıl tatildeyken 49'un yapımcı kadrosundan biriyle tanışmış filmden öyle haberim olmuştu. Bu nedenle filmin yeri bende ayrıdır. :)
      Hoş geldiniz. Tanıştığımıza sevindim :)

      Sil
  6. oo sundance :) canım robert redford :) spamı da unutma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Festival bana iyi geldi. Yepyeni filmler. Keşfettikçe heyecan yaptım ama sadece prömiyer yapan filmlere odaklanacağım. Yayınlamaya da başladım zaten.
      Teşekkürler deep :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön