8 Ocak 2023 Pazar

Babil - Babylon

BABİL (2022)

Çektiği La La Land (2016) ve Whiplash (2014) adlı iki filmi toplam 9 Oscar Ödülü kazanan yönetmen Damien Chazelle 3 saati aşkın süresi olan yeni filmi Babil - Babylon ile vizyona girmeye hazırlanıyor. Brad Pitt, Margot Robbie ve Diego Calva'nın başrollerini paylaştığı dönem filmi Babil (2022), 1920'li yılların sonlarında Hollywood'da sessiz filmlerden sesli filmlere geçiş zamanlarında yaşananları anlatıyor. 

Babil
Babil - Babylon (2022) Poster

Komedi, Dram, Tarihi türlerindeki Babil (2022), Amerika'da Aralık ayı sonunda gösterime girdi. Ülkemizde ise UIP Türkiye dağıtımıyla 20 Ocak 2023 günü seyircilerle buluşacak.

Babil - Babylon (2022) Diego Calva ve Brad Pitt

Babil filminin 80. Altın Küre Ödülleri'nde 5 adaylığı bulunuyor. Film, Oscar Kısa Listesi'nde ise 3 adaylık elde etti. Oscar asıl listeleri ve önemli dallardaki adaylıklar ise 24 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak.

Babil - Babylon (2022) Konusu:

Babil filmi, devasa hırs ve aşırılıkların hikâyesi; Hollywood'un başlarında dizginlenemeyen bir çöküş ve ahlaksızlık çağında birden fazla karakterin yükselişini ve düşüşünü izliyor.

Babil - Babylon (2022) Margot Robbie ve Diego Calva

Vizyon Tarihi: 20 Ocak 2023

Diğer Adı: Babylon / Yönetmen - Senaryo: Damien Chazelle / Görüntü Yönetmeni: Linus Sandgren / Müzik: Justin Hurwitz / Dağıtımcı: UIP Türkiye / Stüdyo: Paramount / ABD / 2022 / Süre: 189 dakika / Dram, Komedi, Tarihi / tt10640346 / 18+ ⚥

Oyuncu Kadrosu:
Margot Robbie (Nellie, aktrist ve Manny'nin sevgilisi rolünde)
Brad Pitt (Jack, popüler sessiz film yıldızı rolünde)
Diego Calva (Many, film sektöründe Meksikalı/Amerikalı bir film asistanı)
Jean Smart (Elinor, gazeteci)
Joven Adepo (Sidney Palmer, trompetçi)
Li Jun Li (Leydi Fay Zhu, kabare şarkıcısı)
Tobey Maguire (James, mafya babası)
Olivia Wilde (Ina, Jack'in eski eşi)
Eric Roberts (Robert, Nellie'nin babası)
Alexandre Chen (James Wong Howe)
Samara Weaving
Katherine Waterston
Phoebe Tonkin

9 yorum:

  1. izlicem tabii, la la land ve whiplash, ikisi de ısınamadığım filmler olsa da :) pitt e de ısınamadım ama iyi filmleri var tabii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Brad Pitt'i şimdilik seviyorum, filmlerde onu izlemek mutluluk veriyor bana. :) La La Land'ı izlemeden önce tüm detaylarını öğrendiğim ve sürpriz kalmadığı için keyifle izleyememiştim. Yönetmenin filmlerinde bir matematik gizliden gizliye hissediliyor sanki. Hesaplı filmler. Isınamama sorunu bu yüzden olabilir. Yorumun bahsi geçen filmlere bakışımı sorgulattı deep, teşekkür ediyorum :)
      Ne zamandır yazacağım hep unutuyorum. Pandelis Vulgaris'in iki filmini yazmıştın. Gelinler ve Mikra Anglia. İkisini de izledim. Özellikle Mikra Anglia'ya bayıldım. Etkisi uzun sürecek filmlerden. Öneriler için kocaman teşekkürler :)

      Sil
    2. ah güzel söledin, hesaplı filmler :) oleey iki film de önemli ivit :) ne sağlam dramlar :)

      Sil
  2. bekliyorum bu filmi :) ahlaksız güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin süresini bir hayli uzun tutmuşlar. Reklam ve araları da hesaba katarsak sinemaya giderken yiyecek içecek tedarik etmek şart :)
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. İnarritu'nun 2006'da çektiği de bir Babil var, konu bu filmden tümüyle farklı ki izlenmiştir diye umuyor ama -belki diyerek- eğer izlenmediyse ve bu film vesilesi ile izlenmeli diye hatırlatıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babil 2006'da çıktığı yıllarda ses getiren filmlerdendi. İki kez izledim ama üzerinden geçen yıllara bakarsak tekrar ve sıkılmadan izlenir. Brad Pitt o filmde de vardı. :) Hatırlatma için çok teşekkürler. Okuyucular için de ödüllü bir yapım olduğunu buraya not düşeyim :)

      Sil
  4. Ödül törenlerinde beklediğini bulamayan film bu değil miydi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 24 Ocak günü Oscar adayları açıklanacak bakalım orada bir şeyler yapabilecekler mi? :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön