18 Aralık 2021 Cumartesi

2021 Yapımı Ödül Adayı 12 Film

Ödül Adayı 2021 Yapımı Filmler 1. Bölüm

Critics Choice Film Ödülleri ve Altın Küre Ödülleri için açıklanan 2021 yapımı ödül adayı 12 film tanıtımını sizlerle paylaşıyorum. Bahsi geçen filmler En İyi Film, En İyi Animasyon ve Yabancı Dilde En İyi Film kategorilerinde yarışacaklar.

Ödül Adayı 2021 Yapımı Filmler 1. Bölüm 1

Don't Look Up (2021)

Adam McKay'ın yönettiği, kadrosunda Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Meryl Streep ve Cate Blanchett'in yer aldığı Netflix filmi 24 Aralık 2021 günü gösterilecek. Filmde, Astronomi mezunu Kate ve onun profesörü Dr. Randall güneş sistemi içinde yörüngede dönen bir kuyruklu yıldızın dünyaya çarpacağını keşfeder. Bunu duyurmak istediklerinde Başkan Orlean dâhil hiç kimseyi kendilerine inandıramazlar. Üstelik onlarla alay edilir.

My Sunny Maad (2021)

Michaela Pavlátová'ın yönettiği Çek Cumhuriyeti yapımı olan Dram türündeki Animasyonda, Çek Cumhuriyeti'nde ekonomi okuyan Herra, Afgan Nazir'e âşık olur, onunla evlenir ve ABD işgali altındaki Afganistan'a yerleşir. Oradaki liberal bir büyükbaba, kocasından şiddet gören ve kaçmak için her şeyi yapabilecek cesarete sahip Freshta, Herra'nın yaşamının parçası olurlar.

Licorice Pizza (2021)

Paul Thomas Anderson'un yazıp yönettiği filmin başrolünde genç oyuncu Alana Haim, Philip Seymour Hoffman'ın oğlu Cooper Hoffman, Sean Penn, Tom Waits, Bradley Cooper gibi oyuncular yer alıyor. Komedi, Dram, Romantik türlerindeki yetişkinlik filminde, San Fernando Vadisi'nde 1973 yılında, 15 yaşındaki Gary Valentine lisedeki resim gün için hazırlanır. Fotoğrafçının asistanı olan 25 yaşındaki Alana Kane'den hoşlanır ve çıkma teklif eder. Arkadaş olan ikili farklı karakterlerin birbirine geçen hikâyelerinin yer aldığı filmde dostluklarının geliştiğine şahit olacaklardır.

Ödül Adayı 2021 Yapımı Filmler 1. Bölüm 2
Nightmare Alley (2021)

Yönetmenliğini Guillermo del Toro'nun üstlendiği Aksiyon, Suç, Dram türlerindeki film 1946 tarihli aynı adlı romandan uyarlandı. Kasaba kasaba dolaşan bir karnavalda Matmazel Zeena ve alkolik kocası 'zihin okuması' yapmakta ve insanları dolandırmaktadır. Stan, Zeena'nın kocası ölünce onun yerine geçer ve oldukça iyi işler çıkarır. Tek başına dolandırıcılık oyununu yapabileceğini düşünür ancak Zeena ile rekabeti yüzünden ummadığı tehlikelerle yüzleşmek zorunda kalır. Bradler Cooper, Toni Collette, Willem Dafoe filmin kadrosunda yer alan oyuncular.

Ailem Robotlara Karşı - The Mitchells vs the Machines (2021)

Yönetmenliğini Michael Rianda, Jeff Rowe'un üstlendiği Netflix yapımı Animasyon filmi, çocukluğundan beri filmler yapma konusunda hevesli olan Katie'nin üniversiteyi kazanmasını ve oraya doğru ailesiyle çıktığı araba yolculuğunu anlatıyor. Tam da bu sırada Pal isimli telefon uygulaması sürümünü yenileyecek ve dünya kötü niyetli robotların eline geçecektir. Aile fertlerinin anlaşamamasına rağmen Katie ve ailesi dünyayı kurtarmak için ellerindeki tüm imkânları kullanmaya karar verir… Aile olmanın önemini vurgulayan film esprili ve aynı zamanda dijital dünyaya eleştiri getiriyor.

Tick, Tick... Boom! (2021)

Lin-Manuel Miranda'nın yönettiği Netflix yapımı Müzikal, Biyografi, Dram türlerindeki filmde, Jon, 1990 yılında New York'taki bir restoranda garsonluk yaparken bir yandan da sıradaki muhteşem Amerikan müzikali olmasını istediği eserini yazmaktadır. Yakın arkadaşı Michael, hayallerinden vazgeçip maddi açıdan yaşamını güvence altına almanın derdine düşmüş, Jon'un kız arkadaşı Susan başka bir kente gitmenin hayallerini kurarken, dâhil olduğu sanat grubu ise AİDS yüzünden türlü zorluklarla karşı karşıya gelmiştir… Tick, Tick... Boom! Jonathan Larson'un aynı adlı müzikalinden uyarlandı. Filmin başrollerini Andrew Garfield, Robin de Jesus ve Alexandra Shipp paylaşıyor.

Ödül Adayı 2021 Yapımı Filmler 1. Bölüm 3
Belfast (2021)

Kenneth Branagh'ın yazıp yönettiği ve hayatından izler taşıyan Dram türündeki filmde, 1960'lı yılların sonlarında, Kuzey İrlanda'da Belfast'da yaşayan iki çocuklu işçi sınıfından bir ailenin oğlu olan Buddy, mutlu yaşamının dinsel kaynaklı çatışmalarla gölgelenmesiyle İngiltere'ye devamlı olarak çalışmaya giden babasının ülkeyi terk etmek istemesi sonucu kendisini zor bir karar aşamasının içinde bulur. Yapımın önemli rollerinde Jude Hill, Jamie Dornan, Judi Dench ve Caitriona Balfe bulunuyor.

Enkanto: Sihirli Dünya - Encanto (2021)

Yönetmenliğini Jared Bush ve Byron Howard'ın üstlendiği Walt Disney'in Animasyonu Enkanto: Sihirli Dünya filminin konusu Kolombiya'nın dağlarında geçiyor. Filmde, büyülü bir evde yaşayan büyülü bir ailenin başından geçenler anlatılıyor.

Dune: Çöl Gezegeni - Dune (2021)

Denis Villeneuve'nin Bilim-Kurgu türündeki filminin kadrosunda Timothee Chalamet, Josh Brolin ve Rebecca Ferguson gibi ünlü isimler bulunuyor. Konusu uzak bir gelecekte geçen filmde, ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in gezegene yapılan saldırıdan sonra başından geçen olaylar anlatılıyor.

Ödül Adayı 2021 Yapımı Filmler 1. Bölüm 4
Luca - Luka (2021)

Enrico Casarosa'nın yönettiği Pixar Animasyon Stüdyolarının üretimi olan Animasyonun konusu İtalya sahillerinde bulunan bir kasabada 1960'lı yıllarda geçiyor. Deniz yaratığı olan aynı zamanda insana dönüşebilen iki arkadaş, bir diğeri de kasabada yaşayan bir kızdan oluşan bir grup, kasabada düzenlenecek olan bir yarışa katılmak için hazırlık yapıyor. Deniz yaratıklarının canavar olduğunu düşünen kasabadan çocuklar ise onlara her türlü zorluğu yaşatmaya kararlıdır.

Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar - King Richard (2021) 

Tenis dünyasının iki önemli ismi Serena ve Venüs Williams kardeşlerin yetişme dönemlerinin, babaları Richard Williams odaklanarak anlatıldığı Dram, Biyografi türündeki filmin yönetmenliğini Reinaldo Marcus Green üstleniyor. Oyuncu Will Smith, Richard Williams'ı canlandırıyor.

Batı Yakası’nın Hikâyesi – West Side Story (2021) 

Steven Spielberg’in yönettiği ve Brodway müzikali West Side Story’den uyarlanan filmde çete savaşları ve iki rakip çeteden iki gencin aşkı konu ediliyor. Filmin başrollerini Ansel Elgort ve Rachel Zegler paylaşıyor.

13 yorum:

  1. güzel liste saooool :) ilk üç film en ilgimi çekenler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Licorice Pizza sinema takvimine alındı, ödül dağıtımından iki gün önce sinemalara gelecek. Haberini şimdiden vermiş olayım :) Teşekkürler deep :)

      Sil
  2. My Sunny Maad' ı merakla ettim. Çöl Gezegeni' ni izlemek istiyorum, ilginç görünüyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ödül sezonunda iki tane Afganistan'la ilgili film var. İkisi de Animasyon. İkisinin de konusu güzele benziyor. Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Don't Look Up, Luca, Belfast, Encanto, Dune bunları izlemeye alacağım. Özellikle Belfast'ı yönetmeninden dolayı merak ettim. Teşekkürler canım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luca ve Dune sinemalara gelmişti. Luca tatlı bir animasyon. Belfast'tan beklentim büyüktü ama... Yine de severek izlenecek yapımlardan. Ben de teşekkür ediyorum :)

      Sil
    2. Luca' yı bayılarak izledim. Sıra diğerlerinde. :))

      Sil
  4. Bu önemli listeyi elimizin altına koyduğun için çok teşekkürler. Bu sayfayı zaman zaman ziyaret etmem gerekecek. Emeğine sağlık 👏😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Listenin devamı var. Haftalık vizyon yazısından sonra onu da yayınlayacağım.
      Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  5. Dont look upu merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Don't Look Up'ın fragmanı çok güzeldi, keyif alarak izlemiştim. Filmini ben de çok merak ediyorum. Keyifli bir yapıma benziyor. :)
      Çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Dune bu yılın çok konuşulan filmlerinden oldu. Eski bir yapımı var. Ben onu bulup izlemiştim. Konusu güzel. Yeni teknoloji ile remakesini izlemek ayrı bir keyif verecektir. :) Çok teşekkürler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön