4 Eylül 2021 Cumartesi

Dune: Çöl Gezegeni

DUNE: ÇÖL GEZEGENİ

Denis Villeneuve'nin Bilim Kurgu türündeki beklenen filmi Dune: Çöl Gezegeni 22 Ekim 2021 günü sinemalara geliyor. ‘Dune’ orjinal adlı filmin kadrosunda Timothee Chalamet, Josh Brolin, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Stellan Skarsgard ve Charlotte Rampling gibi ünlü oyuncular yer alıyor. Filmin yapımcısı olan Warner Bros. şirketi filmi sinemalarda serbest bıraktığı gün, çatısı altındaki yayın platformu olan HBO Max'te de yayınlayacak. Warner Bros. bir süredir 2021 yılında göstereceğini açıkladığı önemli filmlerini sinemalarla eş zamanlı olarak yalnızca ABD'de yayın yapan HBO Max'te yayınlıyor. 
Film, 1 Eylül 2021 günü başlayan 78. Venedik Film Festivali'nde tüm kadrosunun katılımıyla dünya prömiyerini gerçekleştirdi. 
Dune
Dune: Çöl Gezegeni (2021) Afiş

Dune, Frank Herbert'in aynı adlı Bilim Kurgu romanından sinemaya uyarlandı. Romanın ilk yarısını anlatan film, galaksideki en değerli varlığın ve en hayati unsurun korunmasıyla görevlendirilen asil bir ailenin oğlu hakkında. 
Macera, Dram, Bilim Kurgu türlerindeki film, sinemalarda 3 boyutlu ve IMAX seçenekleri ile izlenebilecek.

Dune: Çöl Gezegeni - Dune (2021) Konusu:

Uzak bir gelecekte geçen yapım, ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in başından geçenleri anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli olan “baharat” adı verilen kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. Baharat, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu "baharat"tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi, Paul ve ailesine tuzak kurar. Paul'un ailesi darmadağın olarak kaçak durumuna düşer. Paul, ailesinin Arrakis’in kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.
Dune: Çöl Gezegeni
Dune: Çöl Gezegeni (2021) Rebecca Ferguson ve Timothee Chalamet

Vizyon Tarihi: 22 Ekim 2021
Diğer Adı: Dune / Yönetmen: Denis Villeneuve / Senaryo: Eric Roth, Denis Villeneuve, Jon Spaihts / Frank Herbert'in Dune isimli romanından uyarlama / Görüntü Yönetmeni: Greig Fraser / Müzik: Hans Zimmer / Dağıtımcı: Warner Bros. Türkiye / Stüdyo: Warner Bros. / ABD / 2021 / Süre: 155 Dakika / Macera, Bilim-Kurgu, Dram, 3 Boyutlu, IMAX / tt1160419
Dune: Çöl Gezegeni - Dune (2021) Altyazılı Fragman

Oyuncu Kadrosu:
Timothee Chalamet (Paul Atreides rolünde)
Josh Brolin (Gurney Halleck rolünde)
Rebecca Ferguson (Leydi Jessica)
Oscar Isaac (Dük Leto Atreides)
Jason Momoa (Duncan Idaho)
Zendaya (Chani)
Javier Bardem (Stilgar)
Chang Chen (Dr. Wellington Yueh)
Stellan Skarsgard (Baron Vladimir Harkonnen)
Dave Bautista (Glossu Raban)
Charlotte Rampling (Gaius Helen Mohiam)
Sharon Duncan-Brewster (Dr. Liet-Keynes)

Dennis Villeneuve’nin aşağıdaki filmleri de ilginizi çekebilir:
Sicario (2015) 
Geliş – Arrival (2016)
Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı (2017)

2 yorum:

  1. oloeey, bu yönetmenin hastasıyım zaten, izledim bütün filmlerini, dune serisini de okudum, aslında orta doğu yu anlatıyor :) dune eski filmini de izledim, çok güzel film eski versiyonu, bu film de iyidir tabiii mutlaka :) rampling hayranıyım bu arada :) şu timothy de ne oyuncu beee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski Dune filmine rastlamıştım. Aklımda izleyeceğim inşallah. Dennis Villeneuve'nin filmleri hakikaten güzel. Ben de seviyorum. Dune Venedik'te görücüye çıktı artık filmin detaylarını daha iyi öğreniriz deep. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön