16 Ekim 2020 Cuma

Vizyona Giren Filmler 16 Ekim 2020

VİZYONA GİREN FİLMLER 16 EKİM 2020

9'ü yabancı, 1'i yerli olmak üzere toplamda 10 yapımın vizyona giriş yaptığı haftada ünlü yönetmen David Lynch'in 6 filmi bulunuyor. Vizyona giren filmler 16 Ekim 2020 haftasının tek yerli filmi 'Bina' geçtiğimiz yıl İstanbul Film Festivali'nde yönetmeni olan Oruç Behram'a İlk Film ödülü kazandırdı.

Vizyona Giren Filmler 16 Ekim 2020
Vizyona Giren Filmler 16 Ekim 2020 

Vizyona giren filmler 16 Ekim 2020 filmlerinin detaylarına başlıklarda bulunan bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Yabancı Film

Geriye Kalanlar - The Rest of Us (2019)


Kanada'lı kadın yönetmen Aisling Chin-Yee'nin yönettiği Kanada yapımı olan filmde kendisini terk eden kocasının ölüm haberini, onun yeni eşinden alan Cami ve ergen kızının, cenaze ve sonrasında yaşadıkları anlatılıyor.

Tek Başına - Alone (2020)


Korku türündeki Tek Başına, vahşi doğada hayatta kalma mücadelesi verme üzerine bir film olma özelliğini taşıyor. John Hyams'ın yönettiği filmde, kocasını kaybettikten sonra yeni bir şehre taşınan ancak orada kaçırılan Jessica'nın tutulduğu kulübeden kaçma çabası anlatılıyor.

Polaroid (2019)


Korku, Gerilim, Gizem türündeki Polaroid, eski bir polaroid fotoğraf makinesiyle fotoğrafı çekilen herkesin korkunç bir şekilde öldürülmesini anlatıyor. Filmin yönetmenliğini Lars Klevberg üstleniyor.

Vizyona Giren Filmler 16 Ekim 2020
Vizyona Giren Filmler 16 Ekim 2020 David Lynch Film Seçkisi

Korku, Fantastik türündeki deneysel film Eraserhead, Henry Spencer'ın 'işi, sevgilisi ve yeni doğmuş deforme bebeği' gibi etmenlerle zihninin gelgitlerle karanlık tarafa geçmesini hikaye ediyor. Türkiye'de ilk kez sinemalarda gösterime giren 1977 yapımı filmin yönetmeni David Lynch.

Fil Adam - The Elephant Man (1980)


Yönetmen David Lynch'in Biyografi, Dram türündeki filmi Fil Adam, İngiltere'de Viktorya Dönemi'nde doktorluk yapan Frederick Treves'in, bir sirkte rastladığı ve görüntüsü sebebiyle kötü davranılan John Merrick ile tanışması sonrası gelişen olayları anlatıyor.

Mulholland Çıkmazı - Mulholland Drive (2001)


David Lynch'in yazıp yönettiği Gerilim, Dram, Gizem türündeki filmde, bir trafik kazasından sonra hafızasını kaybeden Rita tanımadığı birinin evine sığınır. Başına ne geldiğini anlayabilmek için Hollywood’da şöhret olma gayreti içindeki Betty’nin yardımını alması gerekecektir.

Straight'in Hikayesi - The Straight Story (1999)


Dram, Biyografi türündeki Straight'in Hikayesi, yaşlı bir adamın hastalık haberini aldığı ağabeyine gitmek için 510 kilometre süren uzun ve zorlu bir mesafeyi çim biçme makinesiyle kat etmesi sırasında yaşadıklarını anlatıyor. Filmin yönetmenliğini David Lynch üstleniyor.

İkiz Tepeler Ateşte Benimle Yürü (1992)


David Lynch’in efsanevi dizisi İkiz Tepeler'in bir ön filmi olan İkiz Tepeler Ateşte Benimle Yürü, FBI ajanı Chet Desmond’un Teresa Banks cinayetine dair gizemli bir ipucu bulması ve ortadan kaybolmasıyla başlıyor. Ardından bir yıl sonra, İkiz Tepeler’e yakın bir kasabada yaşayan genç Laura Palmer’ın hayatının son bir haftasında yaşanan olaylar başlıyor. Palmer’ın iki sevgilisi, uyuşturucu bağımlılığı, zor bir adam olan babası, kısaca hayat hikayesi, ardından dizide yaşanacak pek çok olaya etki ediyor. Film Korku, Dram, Gizem türlerinde.

Kayıp Otoban - Lost Highway (1997)


David Lynch'in yönettiği Gerilim, Gizem türündeki filmi Kayıp Otoban, eşi Renee'yi öldürmekle suçlanan müzisyen Fred Madison'ın farklı hayatlarla kesişen ve zamanı bulanıklaştıran hikayesini anlatıyor.

Yerli Film

Bina - The Antenna (2020)


Orçun Behram'ın yazıp yönettiği yerli Korku filmi Bina, tüm medyayı kontrol etmek isteyen devletin yeni yayın sistemi kurmaya başlamasıyla eski bir sitede yaşanan garip bir ölüm ve sonrasında yaşananları anlatıyor. 



8 yorum:

  1. Mulholland Çıkmazını izlemiştim. Çok sevemedim ben. Bina iyi işlendiyse güzel olabilir. Bakmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bina filminde bir sıkıntı var diyorlar. Yönetmen yurtdışında yaşadığı için Türklerin konuşmasına uzak kalmış gibi bir yorum okumuştum. Onun dışında içinde cin olmayan yerli bir korku filmi izlemek ilginç olabilir :)

      Sil
  2. https://www.enyenifilmizle.com/the-audition-das-vorspiel-izle/

    burdan izlersin, indirmek için de bulursun sonra nasıl olsaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel filmmiş, ara verdim şimdi. Kaçırsaydım üzülürdüm. Çok teşekkürler deep. :)

      Sil
  3. ne bu yaaa eski filmleer hihi :) alone güzeldii :) the rest of us nette bulamadım henüz :) dont let go izlicem bu akşam saool :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vorspiel gibi bir filmde gerilen ben Alone filmini izlesem ne yaparım bilemiyorum deep. Bu arada Vorspiel iyiydi. Alman filmleri beni hiç yarı yolda koymuyor...
      Nice film var aslında sinemalarda tekrar oynaması gereken ama ancak böyle zor bir dönemde sinemalarda tekrar yer bulabilmişler. Gerçi lokasyonu 4-5 i geçmiyor...

      Sil
  4. Fil Adam'ı çok sevmiştim listedeki diğer filmleri ise izlemedim. Şu korona artık silinip gitse de eskisi gibi sinemalardan izleyebilsek filmleri :( Buarada özlendiniz Zülal Hanımcım seni ve oğlunu kocaman öperim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin canım, Fil Adam ses getiren bir film olmuş ama izlediklerim arasında değil. Ama en kısa zamanda izlemeyi düşünüyorum.
      Özlem konusunda hem fikiriz :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön