15 Ekim 2020 Perşembe

Bina

BİNA

Orçun Behram'ın yazıp yönettiği yerli Korku filmi Bina, 16 Ekim 2020 günü gösterime giriyor. Bina, tüm medyayı kontrol etmek isteyen devletin yeni yayın sistemi kurmaya başlamasıyla eski bir sitede yaşanan garip bir olay ve sonrasında yaşananları anlatıyor.
44. Uluslararası Toronto Film Festivali'nde (2019) dünya prömiyerini yapan yönetmenin ilk filmi Bina (The Antenna) 2020 İstanbul Film Festivali'nde İlk Film ödülünün de sahibi olmuştu.

Bina
Bina 2020 Afiş 

Bina - The Antenna (2020) Konusu:

Distopik bir Türkiye’de hükümet ülke çapındaki tüm yayınları birleştirmek için tüm evlere bir yayın sistemi kurmaya başlar. Bakımsız ve eski bir sitede apartman görevlisi olan Mehmet’in yürüyerek işe gittiği bir gün siteye yeni bir anten takılacaktır. Ancak kurulum sırasında devlet görevlisi çatıdan düşerek ölür ve olaya tanık olan Mehmet’in gerçeklikle bağı kopmaya başlar. Yeni takılan anten ve antenden gelen yayın apartman sakinleri için bir tehdit oluşturmaya başlar. Mehmet apartmana musallat olan bu kötü niyetli doğaüstü varlığın peşine düşer. 

Bina - The Antenna (2020) Fragman

Vizyon Tarihi: 16 Ekim 2020
Diğer Adı: The Antenna / Yönetmen - Senaryo: Orçun Behram / Görüntü Yönetmeni: Engin Özkaya / Dağıtımcı: Kurmaca Film / Yapım: LucidLab / Türkiye / 2020 / Süre: 1s 55dk / Korku / tt8997180 / 18+

Oyuncu Kadrosu:
İhsan Önal (Mehmet rolünde)
Gül Arıcı (Yasemin)
Levent Ünsal (Cihan)
Enis Yıldız (Fırat)
Işıl Zeynep
Eda Özel (Berrin)
Elif Çakman (Cemile)
Murat Sağlam (Hakan)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön