15 Ekim 2020 Perşembe

Eraserhead

ERASERHEAD

Türkiye'de ilk kez sinemalarda gösterime giren David Lynch'in ilk uzun metrajlı filmi Eraserhead, Henry Spencer'ın işi, sevgilisi ve yeni doğmuş deforme bebeği gibi etmenlerle zihni gelgitlerle karanlık tarafa geçmesini hikaye ediyor. 


Eraserhead
Eraserhead 1977 Afiş

David Lynch’e özgü bir şekilde, gerçeklikle kabuslar arasında gidip gelen 1977 yapımı  siyah beyaz çekilen Eraserhead, Başka Sinema dağıtımıyla 16 Ekim 2020 gününden itibaren sinemalara geliyor.
Yönetmeni daha iyi tanıyabilmek, anlayabilmek adına 2016 yılında çekilen 'David Lynch: Yaşam Sanatı' filmini izlemek isteyenler yapımın tanıtımına ismin üzerini tıklayarak ulaşabilirler. 

Eraserhead
Eraserhead 1977 Allen Joseph, Jack Nance
  

Eraserhead (1977) Konusu:

Karanlık kabus gibi atmosferi ve ikna edici derecede rahatsız edici görselleriyle beslenen, geleneksel mantık ve hikaye anlatımına meydan okuyan filmde, talihsiz fabrika işçisi olan Henry Spencer, deforme olmuş bir bebeğin babası olduğunu öğrenir. Mutsuz, hoşnutsuz kız arkadaşı ve gece gündüz ağlayan çocuk, Henry ve kız arkadaşını neredeyse deliliğe sürükler.

Vizyon Tarihi: 16 Ekim 2020
Yönetmen - Senaryo: David Lynch / Görüntü Yönetmeni: Herbert Cardwell ve Frederick Elmes / Müzik: David Lynch / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / ABD / 1977 / Süre: 90 dakika / Korku, Fantastik / tt0074486  / 16+

Oyuncu Kadrosu:
Jack Nance (Henry Spencer rolünde)
Charlotte Stewart (Mary)
Allen Joseph
Jeanne Bates
Judith Roberts
Laurel Near

16 Ekim 2020 günü vizyona girecek olan David Lynch filmlerinin konu bilgilerine site içerisinden ulaşabilirsiniz:

3 yorum:

  1. Asabımı bozabilir bu film, deforme bebeğe çok üzüldüm, dayanamam ben buna ya, bakamam:( adam bir de karanlık tarafa geçiyormuş. Hii bebeğe bir şey mi yaptı yoksa? Söyleme sakın:)

    YanıtlaSil
  2. Seyredeyim ben bunu, teşekkürler.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön