5 Eylül 2017 Salı

Tutku Oyunu - L'amant double (2017)

Tutku Oyunu - L'amant double (2017)

François Ozon'un yönettiği aynı zamanda Joyce Carol Oates'in kısa hikâyesinden sinemaya uyarladığı Tutku Oyunu - L'amant double (2017) filmi 8 Eylül 2017 günü gösterime giriyor. Film, sorunlar yaşayan Chloé'nin psikiyatristine âşık olmasıyla başlayan gerilimli ve gizemli bir hikâyeyi anlatıyor.

Psikolojik dram yönü ağır basan filmde yer alan ayna sahnelerinin dikkat çektiği, aynı zamanda ikinci bir anlam taşıdığı izleyenler tarafından çokça bahsedilen bir detay.
François Ozon'un filmi Tutku Oyunu (2017), prömiyerini Mayıs 2017 ayında 70. Cannes Film Festivali'nde gerçekleştirdi. Film, Palme d'Or (Altın Palmiye) adayları arasındaydı.
Tutku Oyunu - L'amant double (2017) Marine Vacth ve Jeremie Renier
Vizyon Tarihi: 8 Eylül 2017
Orjinal Adı: L'amant double, The Double Lover / Yönetmen - Senaryo: François Ozon / Kısa Hikâye: Joyce Carol Oates / Görüntü Yönetmeni: Manuel Dacosse / Müzik: Philippe Rombi / Dağıtımcı: Başka Sinema / Fransa, Belçika / 2017 / Süre: 107' / Gerilim, Aşk, Dram
Oyuncular
Marine Vacth (Chloé Fortin rolünde), Jeremie Renier (Paul Meyer / Louis Delord), Jacqueline Bisset (Chloé'nin annesi Schenker), Myriam Boyer (Rose, komşu)

Tutku Oyunu (2017) Konusu

Narin yapılı genç bir kadın olan Chloé, depresyondadır ve psikosomatik mide sorunları yaşamaktadır. Sorunlarının üstesinden gelmek için Paul isminde bir psikiyatriste gitmeye başlar. Zamanla kendisini daha iyi hisseden Chloé ve Paul arasında kısa sürede bir aşk filizlenir. Aylar sonra birlikte yaşamaya başlayan ikilinin sağlıklı görünen ilişkileri, Chloé'nin, sevgilisinin eşyaları arasında bulduğu bir kimlikten başka bir soyadı taşıdığını öğrenmesiyle farklı bir yöne gider. Paul'un gerçek kimliğiyle ilgili ondan bir şeyler gizlediğini anlayan Chloé ve Paul arasında bir gerginlikler başlar. Chloé'nin kısa zamanda öğrendiği gerçekler ise oldukça şaşırtıcıdır... tt6367558 + ⓰

4 yorum:

  1. Gizem ve tutku dolu bir filme benziyor, öneri için teşekkürler. İzleme listeme aldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin türünde gerilim unsuru da var ama sanırım dozajı çok az. Daha çok işin aşk ve gizem kısmına yoğunlaşılmış. Bir kaç güne kadar sinemalarda oynayacak.
      Ben teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  2. Severim ben bunu sanırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle tahmin ediyorum. Sonuçta Altın Palmiye için yarışmış bir film. :)
      Sevgiler diliyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön