27 Ekim 2016 Perşembe

Julieta (2016)

Julieta (2016)

Julieta'nın gençliğinden itibaren hayatının 30 yılının anlatıldığı Julieta (2016) filmini Pedro Almodovar yazıp yönetti. Yönetmen filmin senaryosunu oluştururken Kanadalı hikâye yazarı Alice Munro'nun 3 hikâyesinden esinlendi. Uzun soluklu flasbacklerle anlatılan ve 99 dakika süren filmin görüntü yönetmenliğini Jean-Claude Larrieu yaptı. İspanya yapımı olan Romantik, Dram türündeki film 28 Ekim 2016 günü vizyona girecek.

Oyuncular

Adriana Ugarte (Genç Julieta), Rossy de Palma (Bakıcı Marian), Emma Suárez (Yaşlı Julieta), Inma Cuesta (Sanatçı Ava), Michelle Jenner (Beatriz), Daniel Grao (Xoan), Darío Grandinetti (Lorenzo), Priscilla Delgado (Antia'nın çocukluğu), Blanca Parés (Antia 18 yaş)
Julieta (2016) Emma Suárez


Julieta (2016) Konusu

Film genç julieta ve yaşlı julieta'nın yaşadıkları olarak iki bölüme ayrılıyor. Filmin açılışında günümüz Julieta'sını yazar olan sevgilisi Lorenzo ile beraber, yaşadıkları Madrid'ten Portekiz'e taşınmak üzereyken izliyoruz. Kendinden emin, özgür ruhlu Julieta şehirden ayrılmak için son hazırlıklarını yaparken sokakta genç bir kadınla karşılaşır. Genç kadın ona Como Gölü'nde Antia'yı gördüğünü ve konuştuklarını söyler. Bu haber Julieta'nın bir anda dağılmasına neden olur. Portekiz'e gitmekten vazgeçer, sevgilisinden ayrılır. Ve kaldığı evi terk ederek çok eskiden yaşadığı binadan kendine bir daire tutar. Daireye yerleştiğinde eline defter, kalem alarak bir yandan yazmaya bir yandan anlatmaya başlar. Kendi içsel yolculuğunu yaşarken onun 25 yaşında olduğu günlere döneriz.
Julieta (2016) Adriana Ugarte, Daniel Grao
Bir okulda geçici olarak klasik edebiyat öğretmenliği yapan Julieta, tren yolculuğu sırasında Xoan isimli balıkçıyla tanışır. Sonrasında hayatını onunla birleştirecek, mutlu giden evliliğinden Antia isminde bir kızı olacaktır. Ancak Xoan'ın fırtınaya yakalanıp boğulması nedeniyle mutluluk yerini yasa bırakacaktır. Julieta, yerinde bir karar aldığını düşünerek kızı Antia'yla birlikte Madrid'e yerleşir. On sekiz yaşına kadar Julieta ile yaşayan Antia, bir gün inzivaya çekileceğini söyleyerek evi terk eder. Sonrasında sırra kadem basar. tt4326444

Julieta (2016) Adriana Ugarte ve Priscilla Delgado

Julieta (2016) Yorumu:

Yönetmenine çeşitli festivallerde ödül kazandıran Julieta (2016) filmi görsel olarak bir hayli renkli bir film. Kullanılan kıyafetler, ev ortamları, mekânlar ve objeler parlak renklerden oluşuyor. Festival filmi deyince insanın aklına yavaş ilerleyen, karanlık renklerin kullanıldığı filmler gelebilir. Julieta filminde böyle bir hava yok. Ancak yaşanan olaylara bakarak (kocasının onu en yakın arkadaşıyla aldatması, bunu bakıcıdan öğrenmesi, sonra kocasının boğulması, kızının ondan uzaklaşması, sonra külliyen terk etmesi, babasının hafıza problemi olan annesini onun bakımını üstlenen genç yardımcıyla aldatması gibi sarsıcı olaylardan bahsediyorum) filmi tanımlamak gerektiğinde "Modern Melodram" ifadesi aklıma geliyor. Evet, bu ifade filmi güzel tanımladı zira Julieta'nın kocası öldüğünde üzülemedim, küçük kıza babasının öldüğü haberini verilirken üzülmek istedim, ama yok yine üzülemedim!


Rossy de Palma

Filmde oyunculuklara çok değinmeyeceğim, iyiydiler. Benim yıldızım ise daha evlenmeden önce balıkçı Xoan’ın 5 yıldır komada olan karısına bakıcılık yapan Marian rolündeki Rossy de Palma idi. Ki kendisi filmde Julieta'yı bir türlü sevemeyen kadın rolündeydi.

Pedro Almodovar, 'Annem Hakkında Herşey (1999)', 'İçinde Yaşadığım Deri (2011)' filmlerinin yönetmenliğini, ‘Asabiyim Ben (2014)’ filminin ise yapımcılığını üstlenmişti. Yönetmenin ses getiren bu filmlerinden sonra yazıp çektiği, Julieta ve kızı Antia'nın hikâyesinin anlatıldığı Julieta (2016) filmi sıkılmadan izleniyor. Filmin ilerleyen yıllara izini taşıyıp taşımayacağına ise izleyenler karar verecek.  

5 yorum:

  1. festival filmlerinin karanlık havası hoşuma gitmese de genellikle içerikleriyle etkileyici olabiliyorlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca bunun filme kalicilik kazandirdigini düşünüyorum. En azından bu benim için böyle. Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. dram filmlerini pek sevmem ama sanılanın aksine gayet güzel bi film tavsiye ederim ;)

    YanıtlaSil
  3. Bir kadin filmi... izlemek için evin bos oldugu bir günü seçmeli 😊

    YanıtlaSil
  4. İlginç ve çok dikkatle izlenmesi gereken bir film gibi geldi bana. Hani bi ucundan kaçırırsan yakalayamayacakmışsın gibi. Derya'ya katılıyorum en iyisi ev boşken izlenmeli =). Paylaşım için teşekkürler Zülalcim sevgilerimle =)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön