20 Ekim 2016 Perşembe

Defne'nin Bir Mevsimi (2016)

Defne'nin Bir Mevsimi (2016)

 "Coğrafya Kaderdir"
Yönetmenliğini Mehmet Öztürk'ün üstlendiği Dram, Politik türündeki Defne'nin Bir Mevsimi (2016) filmi 21 Ekim 2016 günü vizyona giriyor. Türkiye, Fransa ortak yapımı olan filmin senaryosu Mehmet Öztürk ve Bedi Gümüşlü'ye ait. Çekimleri Antakya'da yapılan filmin süresi ise 91 dakika.




1980 yılının çalkantılı döneminde geçen film, izleyiciyi, politika ve aşkın harmanlandığı bir hikâyeye konuk ediyor... İngilizce ismi "A Season of Daphne (2016)" olan filmin galası 19 Ekim 2016 günü Antalya Kültür Merkezi'nde yapıldı. Defne'nin Bir Mevsimi filmiyle ilgili başka bir detayı daha paylaşmak istiyorum; Film, Uluslararası Antalya Film Festivali “Rengahenk” resmi seçkisine kabul edildi.

Gökhan Alkan

Oyuncular

Hande Subaşı (Defne rolünde), Gökhan Alkan (Ferhat), Mert Öcal (İnayet), Murat Karasu (Defne'nin babası), Macit Sonkan (Ferhat'ın babası), Canan Mutluer (Defne'nin annesi), Mehmet Kefli (Sebahattin), Arin Sibel Aslan, Dilara Deviren, Zekiye Mahanoğlu, Yasemin Mahanoğlu, Mithat Öztürk, Süleymen Küçükrecep, Zeynep Demir (Miryam).




Defne'nin Bir Mevsimi (2016) Konusu

Defne, Antakya'da Suriye ile sınırı olan bir şehirde yaşayan zengin bir ailenin kızıdır. Defne'ye âşık iki fakir kardeşin hikâyesini anlatan filmde, kardeşlerden Ferhat, kızkardeşi Leyla'nın arkadaşı olan Defne'yi gizlice sevmektedir. Diğer yandan Suudi Arabistan'a gitmek için vize almaya çalışmaktadır. O dönemde kardeşlerinden birini Suriye'de kaybeden Ferhat'ın diğer kardeşi İnayet, okuduğu İstanbul'dan döner. İnayet, Defne ile tanıştığında ondan etkilenir... Yaklaşan Eylül ayı hepsinin hayatını değiştirecektir...
12 Eylül 1980 darbesi döneminde geçen film, Antakya'nın kültürel, etnik ve dinsel kozmopolit ortamını yansıtırken Ortadoğu'da her şeyin birdenbire nasıl değiştiğini gösteriyor. Dününden bugününe, bu güzel ama zorlu coğrafyaya ışık tutan film, kadın kimliğini öne çıkarırken bir yandan da Doğu Akdeniz'in lirik bir tasvirini yapmayı hedefliyor.

10 yorum:

  1. Film cok iyiye benziyor. Gideceklerim arasinda yer aldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beklentinizi karşılayan bir yapım olur :) Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. Güzel bir konusu var, filmin ismide kulağa çok güzel geliyor. Ayrıca bana blog Arkadaşımız Defne'nin masalını hatırlattı 😄 paylaşım için çok teşekkür ederim Zülal'cim. Sevgilerimle 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha geçenlerde Diyarbakır cezaevinde yaşananları anlatan Kanlı Postal filminin tekrar oynatılmasına izin vermediler. Salon sahipleri vazgeçmişmiş. O filmde 80 darbesi ile ilgiliydi. Ama Defne'nin Bir Mevsimi vizyona girme şansı bulmuş. Bu filme lafım yok ama Diyarbakır Cezaevinde olanları anlatan filme engel olunmamalıydı. Z
      Zehracığım farklı bir konuya değindim ama aklımdakileri paylaşayım istedim. Defne'nin Masalı'nı hatırlattığın çok iyi oldu. Teşekkür ediyorum. Sevgiler ;)

      Sil
    2. Değindiğin konu o kadar önemli ki Zülal paylaştığın için asıl ben çok teşekkür ederim 😔. Yasaklar hayatımızın hiçbir döneminde bizleri bırakmayacak sanırım. Bu da gerçekten çok üzücü 😔. Sevgilerimle

      Sil
    3. Kesinlikle bırakmazlar, biz de ona buna üzülüp dururuz. :/

      Sil
  3. Dram su an çekici gelmedi. Bu ara pek Türk filmi gelmiyor amazon ve netflix e

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amazon ve Netflix e talepte bulunmak mümkün degil mi acaba. Türk filmlerini daha fazla görmek istiyoruz diye bir mail kampanyası başlatılsa mesela? Arz talep meselesi, sonuç alınabilir belki? Aboneleri bulup örgütlemek lazım... Teşekkür ediyorum Deryacığım :)

      Sil
  4. Geçtiği dönem itibarı ile dikkatimi çekti. Konu olarak da güzele benziyor izlemeye değer bence. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kader Hanım, 80 yılında çocuktum. Çocuk gözüyle yaşadık o yılları. Filmdekiler 80 darbesine gençlik yıllarında yakalanmışlar. Onlar için daha farklı oldu her şey. Okullarda sağ-sol çatışmaları olurdu. Aileler okula göndermeye korkardı çocuklarını... Filmde olayların ne kadarını bulabileceğimizi bilmiyorum ama benim de izlemek için şans vereceğim filmlerden biri oldu Defne. Teşekkür ediyorum. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön