28 Haziran 2016 Salı

Babaannem (2016)

Babaannem (2016)

Her zaman iyidir yeni başlangıçlar…
Serkan Özarslan'ın yazıp yönettiği yerli film Babaannem (2016) 1 Temmuz 2016 günü gösterime giriyor. Dram türünde olan ve çekimleri İzmir ve İstanbul'da yapılan filmin oyuncu kadrosunda; Meral Çetinkaya, Mehmetcan Mincinozlu, Tuna Kiremitçi, Sayım Çınar, Sertaç Ekici, Özgül Koşar, Neslihan Aka, Duru Ok yer alıyor.


Babaannem (2016)  Filminin Konusu:

Anne ve babasını bir trafik kazasında kaybeden Mehmet, zengin olan ailesinin dolandırıcılığa karıştığını öğrendiğinde tüm mal varlığını da kaybeder. Üst üste gelen travmatik olaylar genç adama ağır gelir. Kendini öldürmek ister ancak gözlerini hastanede açar. Odanın içinde babaannesi Zehra Hanım vardır. Torununu iyileştirmek için onu İstanbul'a, babasından kalan derme çatma bir eve, fakir bir semte götürür. Yönetmen, farklı jenerasyonlardan iki insanın birbirine tutunmasını ve ayağa kalkmasını filmine konu olarak almış. Filmde ayrıca kâğıt toplayıcılarının hikâyesi de yer alıyor.
***
"Babaannem (2016)" filmi, yönetmen Serkan Özarslan'ın ikinci filmi olma özelliğini taşıyor. 2015 yılında vizyona giren Kendin Ol (2015) filminin konusunu 'internet' oluşturuyordu. 'Kendin Ol' isimli filmin bilgileri için geçen yıl yazdığım vizyondaki filmler yazıma göz atabilirsiniz.

6 yorum:

  1. Dram filmlerinden genelde uzak durmakla birlikte, bazılarının kalitesi kesinlikle izlemeye değer oluyor.Babaannem de güzel bir film gibi duruyor.Teşekkürler paylaşım için ;)

    YanıtlaSil
  2. bu sıralar dram filmleri daha çok ilgimi çekiyor..Bu da güzel bir işe benziyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sokağımızda rastladığımız kağıt toplayıcılarının hikayesi, filmin en çok merak ettiğim kısmı. Bu tür konular belge niteliğini taşıyor. Babaannem'e şans tanımak lazım diye düşünüyorum. Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. Babaannem konusu bakımından izlemeye değer bir film olarak dikkatimi çekti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakın zamanda izlemeyi düşündüğüm filmlerden, teşekkür ediyorum Kader Hanım :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön