28 Haziran 2016 Salı

Bir Kadın Bir Erkek - Un Une (2015)

Bir Kadın Bir Erkek - Un Une (2015)

Claude Lelouch'ın yönetmenliğini üstlendiği Bir Kadın Bir Erkek - Un Une (2015) filmi 1 Temmuz 2016 günü gösterime giriyor. Claude Lelouch ve Valérie Perrin'in senaryosunu yazdıkları film Komedi, Macera türünde, film Fransa yapımı ve 115 dakika sürüyor. Un + Une (2015) filminin görüntü yönetmenliğini Robert Alazraki yapmış. Müziklerinde ise Francis Lai'nin imzası bulunuyor.

Oyuncu Kadrosu: 

Jean Dujardin (Antoine Abeilard), Elsa Zylberstein (Anna Hamon), Christopher Lambert (Samuel Hamon as Christophe Lambert), Alice Pol (Alice Hanel), Venantino Venantini (Henri), Rahul Vohra (Rahul Abhi), Shriya Pilgaonkar (Ayanna), Abhishek Krishnan (Sanjay)...


Bir Kadın Bir Erkek - Un Une (2015) Konusu:

Antoine, dünyaca tanınmış bir film müziği bestecisidir. Romeo ve Juliet filminin bestesi için Hindistan'a gider. Orada bir yemekte, Fransa'nın Hindistan büyükelçisinin karısı olan Anna Hamon'la yan yana yemek yeme fırsatı bulur. Anna, kocasına saygı duymakta ve bir çocuk sahibi olmak istemektedir. Antoine ise bir piyanistle yaşadığı durağan bir ilişkiye sahiptir. Hatta piyanistten evlenme teklifi almıştır! Anna ve Antoine arkadaş olup, Hindistan'ın bilinen ortamında, bir yolculuğa doğru yol alacaklardır. Anna'nın spirütüel anlamda çıktığı yolculuk çocuk sahibi olabilmek içindir. Antoine ise ona, geçmek bilmeyen migrenine çare bulmak için ayak uyduracaktır. tt1918911
 *** 
"Hintliler ne der biliyor musun? Bu hayatta önemli olan bundan sonraki hayata hazırlanmaktır."

6 yorum:

  1. Bir Kadın, Bir Erkek çok eskiden de aynı adla çevrilmişti, konusunu hatırlamıyorum, konusu da aynı mı bilemiyorum o yüzden:) Ama yıllar önceki o filmin müziğini çok severim.

    YanıtlaSil
  2. Claude Lelouch, 1966 ve 1986 yıllarında aynı sayılabilecek isimle iki film çekmiş. Meşhur olanı ve Türkiye'de gösterileni 66 yapımı olan Bir Erkek ve Bir Kadın ( Un homme et une femme) Müzikler yine Francis Lai imzalı. Bu bahsettiğim filmler birbirinin devamı niteliğinde ve Fransa'da çekilmiş. Şimdiki film ise Hindistan'da çekilmiş ve yepyeni bir hikayesi var. Ancak kadın-erkek çatışması konusu baki kalmış.
    Bir fırsatını bulayım 66 yapımı olan filmin müziklerini de dinleyeceğim, çdk merak ettim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, çok ilginç, desene Sergio Leone gibi üçleme yapmış. Müziğini ben de merak ettim şimdi. Acaba o ilk müzik kadar güzel mi? Çok teşekkürler verdiğin bilgiler için. Google'de bakmaya üşenmiştim doğrusu. (çünkü terörle ilgili resimler bakıyorum saatlerdir (abartmıyorum) o yüzden çok hora geçti. :)

      Sil
    2. Sergio Leone! yine 60'lı yıllar :)
      ilk filmin müziğini dinledim. Bildiğim bir parçaymış. Hakikaten çok güzel!

      Sil
  3. Film festivalinde izledim bu filmi. Kurgusu berbattı ne zamab nereye gittiler, niye falan açıklama sıfır, karman çorman. Ama adamın konuşmalarına bütün film boyımca kahkahalarla güldüm, o kısmı güzeldi. Eğlencelik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dujardin'e güldüyseniz, Elsa sönük kalmış o zaman! Elsa Zylberstein'i başka filmlerden de hatırlayamadım.
      Fransız komedilerini seviyorum, kurguya takılmamaya çalışarak diyalogların keyfini çıkaralım madem :) Teşekkür ediyorum.

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön