12 Şubat 2015 Perşembe

Muhallebili Etimek Tatlısı


Tabanında etimek kullanılarak hazırlanan muhallebili etimek tatlısı, hem şerbetli hem de sütlü tatlıları sevenlere hitap eden bir tatlı. Hazırlaması, bekleme sürelerini de dâhil ettiğinizde ortalama 1,5 – 2 saati bulmakta. Şimdi, hazırlaması çok kolay olan bu tatlının fotoğraflarla desteklediğim tarifine geçelim. Yapmayı düşünenlere şimdiden afiyet şeker olsun.



Malzemeler:
17 tane tuzsuz etimek (1,5 paket)
Şerbeti için:
2 bardak toz şeker
2 bardak su
1 çay kaşığı limon suyu
Muhallebisi için:
1 litre süt
3 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı elenmiş un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya 
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
2 paket kakaolu krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
1 bardak yer fıstığı (dövülmüş)

Muhallebili Etimek Tatlısı Yapılışı:

Şerbeti hazırlamak için; su ve toz şekeri bir tencereye koyun. Karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın. 10 dakika sonra şerbete limon suyunu ekleyerek ocaktan alın. 
Etimekleri kare bir tepsiye tek sıra halinde dizin. Bakınız: Fotoğraf 1
Sıcak şerbeti etimeklerin üzerine dökün. Bakınız: Fotoğraf 2




Muhallebiyi hazırlamak için; tencereye sütü boşaltın. Ocağın altını yakın. Toz şeker, un ve nişastayı ekleyin ve devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebiyi ocaktan indirince vanilya ve tereyağı ekleyerek iyice karıştırın. Arada bir karıştırarak ılımaya bırakın. Şerbetlenmiş etimeklerin üzerine muhallebiyi döküp, düzleyin. Bakınız fotoğraf 3. İyice soğuması için buzdolabına kaldırın. Bir saat dinlendirin.
Krem şantiyi hazırlamak için; 1,5 su bardağı soğuk sütle birlikte 2 paket krem şantiyi 5 dakika karıştırıcıda çırpın. Soğuması için buzdolabına kaldırın.
Soğuk haldeki tatlının üzerine soğuyan krem şantiyi boşaltın. Spatula yardımı ile muhallebili etimek tatlısının yüzeyini düzleyin. Üzerine dövülmüş fıstığı serpin.  Bakınız: Fotoğraf 4
Servise kadar buzdolabında muhafaza edin.

Muhallebili Etimek Tatlısı Hakkında Yorum:

Etimek Tatlısı hazırlarken bana rehberlik eden tarif 12 etimekle hazırlanmıştı. Tepsim büyük geldi ama 12 etimeklik tarifin malzemelerini de çok güzel taşıdı. Yaptığım tatlıyı acımasızca eleştireyim diyorum, ama yok bulamıyorum eleştirecek bir taraf. Ev halkı ve iadeyi tabak yaptığım komşum çok beğendi. Sözün özü tatlı çok güzel oldu. Tavsiye ederim.  

Spatula yoksa veya benim gibi bulamıyorsanız yapılacak şey nedir?

Evdeki spatulayı lazım olduğunda bulamama gibi bir talihsizlik yaşadım. Gözüme boşalmış süt kutusu takıldı. Süt kutusunu düzgün bir şekilde kestim ve bir spatula elde ettim. Üstelik evdekinin iki katı büyüklüğünde oldu. İsabet olmuş. Benzer bir talihsizlik yaşarsanız aklınızda bulunsun diye paylaşmak istedim.
Kısa bir süre sonra etimeğin, irmikli veya neskafelisini yapacağım. Fakat tatlının şerbetini farklı bir yöntemle hazırlayacağım. Yeni paylaşımlarda buluşmak üzere afiyetle kalınız.

24 yorum:

  1. Hafif ve lezzetli olduğu anlaşılıyor. Ellerinize sağlık. :)
    Çok severim sütlü tatlıları....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nahide Hanım, Her evde aynı mıdır bilmem ama bizde sütlü tatlılar çabucak tüketilir. Şerbetli tatlılar daha çok dayanır. Bunda tatlının hafif olması çok etkili oluyor tabiki.

      Sil
  2. Çok güzel görüküyor olsada yesek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben yaptım diye söylemiyorum, yenilesi güzellikte bir tatlı ;)

      Sil
  3. Etimekli tatlı hiç denemedim desem yeridir pekte bana sunan olmadı, tarif cazip geldi, deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Etimek, şerbetlenip üzerine de üst katındaki muhallebinin suyunu emince güzel bir tada kavuşuyor. Bu tip tatlılarda etimekten başka bir de kedidili bisküvisi kullanmayı seviyorum. Sevgiler.

      Sil
  4. Elinize sağlık :) bu görüntünün üstüne kanalı takibe alıyorum bende bloğuma beklerim...

    YanıtlaSil
  5. Çok leziz görünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Anaokulunda çalıştığım günlere gittim bu tatlıyla . Ne de çok yapılırdı . Çocuklar bayılarak yerdi . Sütlü tatlıları çocuklar çok seviyor .
    Ellerinize sağlık ;))

    YanıtlaSil
  7. Pratik tariflerin var ya çok hosuma gidiyor. Sen bunlarin hepsini yiyormusun canim resimde pek zayif duruyorsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya hanim uzun zamandır tatlılarla arama mesafe koydum, bünyemin eskisi gibi yakmadığini fark ettim... Daha az yemek daha çok hareket lazım geliyor artik:/

      Sil
  8. Muhallebili etimek tatlısı hem pratik hem de çok lezzetli oluyor. Kalorisi düşük bir tatlı olması da yanında bonusu, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kader hanim, Etimekli tatlıyı yemeye başlayınca bir porsiyon kesinlikle yetmiyor! Sorun orada başlıyor. :) Kararında yemek lazım. Teşekkür ediyorum:)

      Sil
  9. Bu tam benlik, süpermiş! Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Bundan 7-8 yıl önce favori tatlımdı.Ne ara unuttum ben bu tatlıyı yapmayı :)) Çok hafif güzel bir tatlı.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. bende cok sık yaparım çocuklarım bayılır elerinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. ben de severim bu tatlıyı ama kremşantisiz olmalı kesinlikle.

    YanıtlaSil
  13. aaa benimde pek çok yediğim yaptıgım tatlıyken unutmuşum gitmiş bile iyiki hatırlattınız, pekte güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık Zülalcim çok güzel görünüyor =). Senin sunumlarına bayılıyorum, fotoğraf çekimlerin de harika. İşte işin tecrübe kısmı fotoğraflara olduğu gibi yansıyor =). Sevgilerimle ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zehracığım, fotoğraf çekmeyi ayrıca seviyorum. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön