9 Şubat 2015 Pazartesi

Vizyondaki Filmler 13 Şubat 2015

Şubat 2015 ayının 2. cumasında 7 film gösterime girecek. Vizyondaki filmler 13 Şubat 2015 haftasındaki filmlerin 4 tanesi yerli yapım  diğer 3 ü ise yabancı yapımlardan oluşuyor.



Unutma Beni - Still Alice (2014)

Yönetmenliğini Richard Glatzer ve Wash Westmoreland'ın yaptığı Dram türündeki ABD yapımı film 101 dakika sürüyor. Senaristler ise; Lisa Genova, Richard Glatzer ve Wash Westmoreland. Aslen Nörolog olan yazar Lisa Genova’nın aynı adlı eserinden uyarlanan filmin müziklerinde Ilan Eshkeri imzasını görüyoruz.
Unutma Beni - Still Alice Filminin Konusu:
Alice Howland, Columbia Üniversitesi'nde ünlü bir dilbilim profesörüdür. Bir gün doktor muayenesinde kendisine Alzheimer'ın başlangıç evresinde olduğu teşhisi konur. Alice'in hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır. Geçirdiği hastalık, eşi ve üç çocuğuyla birlikte sürdüğü hayata yeni bir gözle bakmasını sağlayacaktır. İnsan ilişkilerini sorgularken öte yandan da en genç kızıyla olan ilişkisiyle de onu yeniden kazanmak için mücadele verir.
Alice, uzmanlaştığı bölüm gereği hayatı boyunca yeni şeyler öğrenmektedir ve bu yüzden hastalığını başta kabullenmek istemez. Manhattan sokaklarında kayboluşuyla durumu kavramaya başlayan Alice, zamanla Alzheimer'la mücadele etmenin yollarını arayacaktır.
Unutma Beni - Still Alice Filminin Oyuncuları:
Julianne Moore, Kate Bosworth, Shane McRae, Hunter Parrish, Alec Baldwin, Seth Gilliam, Kristen Stewart, Stephen Kunken, Erin Drake, Daniel Gerroll, Quincy Tyler Bernstine, Maxine Prescott,Orlagh Cassidy, Rosa Arredondo.
İmdb Puanı: 7.5  tt3316960



Katran - The Tragedy (2015)

Yönetmenliğini Erşan Denk'in yaptığı Dram, Korku türündeki filmin yapımcı ülkesi ise ABD. 103 dakika süren Filmin senaristi ise aynı zamanda Katran filminin yönetmenliği yapan Erşan Denk.
Katran - The Tragedy Filminin Konusu:
Hayata yeni bir başlangıç yaparken yeni bir eve taşınan aile, evin geçmişiyle ilgili hiçbir şey bilmemektedir. İlerleyen günlerde sakinlik yerini gizemli olaylara bırakacaktır.
Katran - The Tragedy Filminin Oyuncuları:
Yağmur Tanrısevsin, Wilma Elles, Lucia Oskerova, Cihan Toraman, Kahraman Sivri, Göktuğ Alpasar, Ayşen Batıgün, Arda Armando Denk, Nas Sıla Zengin, Reinhard Zich, Ainur Zhaksylyk.
İmdb Puanı: 2.3   tt3652766



Seni Seviyorum Rio - Rio, Eu Te Amo -  Rio, I Love You (2014)

Brezilya yapımı film 110 dakika ve Komedi, Dram, Fantastik, Romantik türlerini içinde barındırıyor. Filmin müzikleri ise Pedro Bromfman ve Khaled Mouzannar'a ait.
Seni Seviyorum Rio Filminin Konusu:
Oyuncu kadrosuna göz attığımda tanıdık iki isimle karşılaştım: John Tutturo ve Harvey Keitel. Dünya şehirlerine adanan "Seni Seviyorum... " başlıklı filmlerin yeni halkası olan "Rio, Eu Te Amo" 10 yönetmen tarafından çekilen 11 filmden oluşuyor. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen yönetmenler her bir filmde Rio'nun başka bir semtini "aşk temasıyla" beyazperdeye taşıyor. Her semtin farklılığını ve karakteristiğini yansıtan bu kısa aşk öyküleri, kültürler arası bir köprü kurarak uçurumları da kapatmayı hedefliyor.
Seni Seviyorum Rio Filminin Yönetmenleri:
Vicente Amorim  (transitions)
Guillermo Arriaga "Texas"
Stephan Elliott  "Acho que Estou Apaixonado"
Sang-soo Im "O Vampiro do Rio"
Nadine Labaki  "O Milagre"
Fernando Meirelles  "A Musa"
José Padilha  "Inútil Paisagem"
Carlos Saldanha "Pas de Deux"
Paolo Sorrentino  "La Fortuna"
John Turturro  "Quando não há Mais Amor"
Andrucha Waddington  "Dona Fulana"
César Charlone "A Musa"
Seni Seviyorum Rio Filminin Oyuncuları:
Fernanda Montenegro, Eduardo Sterblitch, Regina Casé, Stepan Nercessian, Hugo Carvana, Sandro Rocha, Emily Mortimer, Basil Hoffman,  Vincent Cassel, Marcio Garcia, Ryan Kwanten, Marcelo Serrado, Bebel Gilberto, Vanessa Paradis, John Turturro, Jason Isaacs, Land Vieira, Laura Neiva, Tonico Pereira, Roberta Rodrigues, Rodrigo Santoro, Bruna Linzmeyer, Cassi Abranches,  Diogo de Lima, Wagner Moura, Cleo Pires, Caio Junqueira, Nadine Labaki, Harvey Keitel, Cauã Antunes, Cláudia Abreu, Michel Melamed, Débora Nascimento, Marcio Rosario
İmdb Puanı: 5.5     tt1456606


Yav He He (2015)

Yönetmenliğini Volkan Özgümüş'ün yaptığı
filmin senaryosu Yücel Gökçek tarafından yazıldı. Komedi türündeki filmin görüntü yönetmeni ise Murat Okan.
Yav He He Filminin Konusu:
Dram ve komedinin içiçe geçtiği filmde Sabri ve Medeni kendilerine annelik yapan neneleri hastalanınca ilaç masrafları için sahip oldukları üç koyunu satmaya karar verir. Açık artırmada istedikleri sonuca ulaşamayınca, arkadaşları Tekno Tekin sayesinde internete verdikleri ilana İstanbul’dan müşteri çıkınca, İstanbul’a gitmeye karar verirler. Fakat hesaba katmadıkları bir şey vardır. Köyün, futbol düşkünü üç çocuğu da, İstanbul’da futbolcu olmak için onlarla gitmiştir. İstanbul’a gidip ilk iki koyunu teslim ettikten sonra, geriye kalan bir koyunun çalındığını fark ederler. Artık koyunu bulmadan geri dönmeyeceklerdir. İstanbul kazan Sabri ile Medeni kepçe, koyunları aramaya başlarlar.
Yav He He Filminin Oyuncuları:
Sabahattin Yakut, Yücel Gökçek, Ayşenil Şamlıoğlu, Yakup Yavru, Başak Daşman, Muhammed Cangören.



Grinin Elli Tonu - Fifty Shades of Grey (2015)

Yönetmenliğini Sam Taylor Johnson'ın üstlendiği ABD yapımı olan filmin senaryosunu Kelly Marcel kaleme aldı. 125 dakika süren Dram, Romantik türündeki filmin müziklerinde ise Danny Elfman'ın imzası bulunuyor. Film E.L. James'in tüm dünyada çok satan kitabından sinemaya uyarlanmıştır.
Grinin Elli Tonu - Fifty Shades of Grey Filminin Konusu:
Edebiyat öğrencisi olan Anastasia, genç girişimci Grey'le röportaj yapmaya gittiğinde çekici, zeki ve sinir bozucu bir adamla karşılaşır. Toy Anastasia, bu adama duyduğu istek karşısında şaşırır ve adamın gizemli doğasına rağmen ona yakınlaşma arzusuyla yanıp tutuşur. Anastasia'nın güzelliği, zekâsı ve özgür ruhuna direnemeyen Grey de onun istediğini kabul eder, ancak şartları vardır...
Grey'in sıra dışı erotik istekleri karşısında şaşıran Anastasia tereddüde düşer. Büyük başarısına rağmen -çok uluslu şirketleri, uçsuz bucaksız serveti ve sevgi dolu bir ailesi vardır. Grey şehvete esir olmuş ve hükmetme hırsı olan bir adamdır. Çift, tutkulu bir ilişkiye yelken açarken, Anastasia, Christian'ın karanlık sırlarını ve kendi gizli arzularını keşfeder.
Grinin Elli Tonu - Fifty Shades of Grey Filminin Oyuncuları:
Jamie Dornan, Dakota Johnson, Jennifer Ehle Luke Grimes, Marcia Gay Harden, Rita Ora, Max Martini, Rachel Skarsten, Eloise Mumford, Callum Keith Rennie, Victor Rasuk, Dylan Neal, Emily Fonda, Anthony Konechny   
İmdb Puanı: 4.6   tt2322441


İçimdeki Balık - The Fish in Me (2013)

Yönetmenliğini ve senaristliğini Ertan Velimatti Alagöz'ün yaptığı 91 dakika süren Dram türündeki film Türkiye yapımı.
İçimdeki Balık Filminin Konusu:
Barış otuzlu yaşlarının sonlarında, sol eli annesi ona hamileyken kullandığı ilaçlardan dolayı garip bir şekilde yüzgeci andıran, deniz biyologu bir adamdır. Ruhsal anlamda da sorunları olan Barış’ın kışları karanlık ve depresif, yazları aydınlık ve manik geçer.
Yıllarını üniversiteye verdikten sonra Barış, babasının bir tekne kazasında ölümüyle birlikte, kendisini babasının sorumluluklarını ve akvaryumcu dükkânını devralmakla zorunlu bulmuştur. Barış akvaryumcu dükkânında yaptığı araştırmalarla, kendindeki fiziksel ve ruhsal bozuklukları bilimle anlamlandırmaya çalışır.
Kendine kurduğu bu sınırlı yaşam, annesinin ölümüyle gittiği hipnoterapi uzmanı Cengiz ile son bulacaktır. Cengiz derin bir hipnoterapi seansıyla Barış’ı yakın geçmişiyle yüzleştirmeyi başarır ve içinde sıkıştığı akvaryumdan okyanusa açılmasına yardımcı olur.
Babasının eski teknesiyle Ege Denizinde uzun bir yolculuğa çıkan Barış, yıllar önce tanıştığı serbest dalış denemeleri yapan, aktivist genç bir dalgıç olan Deniz ile karşılaşır. Deniz’in deniz ile olan özel ilişkisi hem duygusal hem de bilimsel anlamda Barış’ın fazlasıyla ilgisini çeker. Ancak bilim ve aşk yan yana formüle edilmesi çok zor iki kavramdır. Kısa sürede ortaya çıkan çatışma ikilinin ilişkisinin sonunu hazırlamışken doğa ana devreye girecek, bilim ile aşkı en saf noktasından birleştirecek ve yeni bir ailenin tohumlarını atacaktır.
İçimdeki Balık Filminin Oyuncuları:
Deniz Celiloğlu, Zeynep Pabuççuoğlu, Tarik Pabucççuoğlu, Okan Avcı, Hakan Gerçek,    Emirhan Arapoğlu, Sahika Ercümen, Efe Köprülü, Genco Çağlar, Bengu Sen, Deniz Özdoğan.
İmdb Puanı: 7.1    tt3261020



Netekim Karakolu (2015)

Yönetmenliğini Yasin Korkmaz'ın yaptığı, senaryosunu Zeynel Korkmaz'ın yazdığı Dram, Komedi tarzındaki film 13 şubatta vizyona girecek filmlerin arasında.
Netekim Karakolu Filminin Konusu:
Mersin´de yaşanmış gerçek bir hikâye… 1970 yılında Toroslar´ın eteklerinde yaşayan bir grup genç amatör olarak aksiyon filmi çekmeye kalkışır. Karşılaştıkları bin bir türlü ilginç olaylardan dolayı film yarım kalır… 12 Eylül 1980 darbesinde gençlerden birinin evinde çektikleri filme ait fotoğraflar, senaryo ve 8mm film makaraları bulunur. Başta film çekmeye çalışan gençler olmak üzere filmde oynayan bütün köylü silahlı suç örgütü kurmaktan, adam öldürmekten ve gerilla eğitimi almaktan günlerce karakolda sorgulanır. Köylünün ifadeleri doğrultusunda örgütün arkasında KGB mi? CIA mi? Ya da Churchill (Çörçil) mı? Olduğu konusu da komutanın kafası karışmıştır… Filmde o dönem siyasi olaylarla ilgisi olmayan insanların yaşadığı trajikomik olaylar anlatılıyor…
Netekim Karakolu Filminin Oyuncuları:
Deniz Sandalcı, Sinan Uğuz, İbrahim Özcan, Caner Öztaş, Murat Özdemir, Seher Çuhadar, Ferit Sağlam, Yusuf Öz, Osman Koç, Elif Çetinel, İrem Cerit, Hasan Alkanat, Elif Alpagut



Kod Adı K.O.Z.: Maskeler Düşüyor 2015

Filmin yönetmenliğini Celal Çimen üstlendi. 114 dakika süren filmin yapımcı ise Uğur Yalçınkaya
Kod Adı K.O.Z.: Maskeler Düşüyor Filminin Konusu:
Film, yargı ve polis teşkilatlarındaki yapılanmaları, MİT’ten basına yansıyanları, istihbarat şefinin ifade vermek için çağrılmasını, Gezi olaylarını, 17 ve 25 Aralık operasyonlarının hedeflerini; yani kısacası Türk siyasi tarihinin yakın geçmişte yaşadığı ve halen içinde bulunduğu siyasal ve toplumsal süreçleri işliyor. Ülkenin yakın tarihinde yaşanan olaylara, henüz dumanı üzerindeyken yaklaşmayı hedefleyen Kod Adı K.O.Z.: Maskeler Düşüyor, içeriğindeki gündem maddeleriyle de adından söz ettirecek gibi görünüyor.
Kod Adı K.O.Z.: Maskeler Düşüyor Filminin Oyuncuları:
Orhan Kılıç, Hazım Körmükçü, Tolga Karel, Cem Kurtoğlu, Remzi Evren, Hakan Ural
http://www.imdb.com/title/tt4458206/?ref_=fn_al_tt_1

2 yorum:

  1. İçimdeki Balık filmi ilginç geldi bana.Bir fırsat yaratıp izlenesi!

    YanıtlaSil
  2. Cok güzel öneriler, zamanim olursa izlemek istedigim güzel filmler var

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön