23 Şubat 2024 Cuma

23 Şubat 2024 Vizyona Giren Filmler | BAFTA 2024 Kazananlar | TRT 2 Şubat Filmleri

23 Şubat 2024 Vizyona Giren Filmler, BAFTA 2024 Kazananlar, TRT 2 Şubat Filmleri

23 Şubat 2024 Vizyona Giren Filmler listesinde 5 yeni film bulunuyor. İkisi yerli olan filmlerin arasında 5 dalda Oscar Adaylığı bulunan "İlgi Alanı" adlı yapım dikkat çekiyor. Sinemalarda bugün gösterime giren filmlerin açıklamasına geçmeden önce 18 Şubat 2024 Pazar günü sahiplerini bulan BAFTA Ödüllerinin önemli dallarda kazananlarını listelemek istiyorum. BAFTA 2024 kazananlar listesinin hemen devamında ise 23-29 Şubat günlerinde TRT 2 Sinema Kuşağı'nda yayınlanacak sinema filmlerinin isimleri bulunuyor.

BAFTA 2024 Ödülleri

İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) Ödüllerine damgasını vuran Oppenheimer oldu. Christopher Nolan'ın yönettiği Oppenheimer (2023), "En İyi Film" ve "En İyi Yönetmen" dahil olmak üzere 7 ödül kazandı.

En İyi Film: Oppenheimer

Britanya Yapımı Film: The Zone Of Interest

Yabancı Film: The Zone Of Interest

Yönetmen: Christopher Nolan, Oppenheimer

Kadın Oyuncu: Emma Stone, Poor Things

Erkek Oyuncu: Cillian Murphy, Oppenheimer

Yardımcı Kadın Oyuncu: Da’vine Joy Randolph, The Holdovers

Yardımcı Erkek Oyuncu: Robert Downey Jr., Oppenheimer

İlk Film (Britanyalı Yazar, Yönetmen Ya Da Yapımcı): Earth Mama

Belgesel: 20 Days In Mariupol

Animasyon Filmi: The Boy And The Heron

Özgün Senaryo: Anatomy Of A Fall

Uyarlama Senaryo: Cord Jefferson, American Fiction

Sinematografi: Oppenheimer

TRT 2 Sinema Kuşağı 23 - 29 Şubat 2024

TRT 2 de ay sonuna kadar yayınlanacak olan filmlerden 3 tanesi kanalda ilk kez gösterilecek. İlk kez gösterilecek olan yapımlar: The Tower/Kule, La traversee/Yolculuk ve 200 Meters/200 Metre adını taşıyor. TRT 2 Şubat filmleri yayın saati değişmedi; 21:30

23 Şubat Cuma, Khane-ye doust kodjast? / Arkadaşımın Evi Nerede? / Abbas Kiarostami

24 Şubat Cmts, The Tower / Kule / Mats Grorud (Animasyon)

25 Şubat Pazar, La traversee / Yolculuk / Florence Miailhe

26 Şubat Pzts, Luxor / Zeina Durra

27 Şubat Salı, Mrs Lowry & Son / Bayan Lowry ve Oğlu / Adrian Noble

28 Şubat Çrş, İki Şafak Arasında / Selman Nacar

29 Şubat Prş, 200 Meters / 200 Metre / Ameen Nayfeh

Vizyona Giren Filmler

İlgi Alanı - The Zone of Interest (2023)

5 Oscar adaylığı bulunan İngiltere yapımı filmin konusu İkinci Dünya Savaşı yıllarında geçiyor. Kariyerine tiyatro ile başlayan İngiliz yönetmen Jonathan Glazer ödüllü filminde, Nazi komutanı Rudolf Höss'ün Auschwitz toplama kampının yanındaki eve yerleşmesini konu ediniyor.

Hayatla Barış (2024)

Taner Ölmez'in başrolünü canlandırdığı Dram, Biyografi, Spor türlerindeki yerli yapım; küçük yaşta kaza geçiren Barış Telli'nin, bu kazadan sonra verdiği yoğun mücadeleyle sadece Ampüte Futbol Milli Takımı'nın değil ülke tarihinin en ilham veren sporcularından biri olmasını anlatıyor.

Erdal ile Ece (2024)

Recep İvedik seri filmlerinin başrolünde oynayan Şahan Gökbakar ile Seda Türkmen'in başrollerini paylaştığı Komedi türündeki Erdal ile Ece, uzun yıllardır birlikte olan, oto sanayide kuzeni Oğuz ile birlikte araç kaplama ve modifiye işleriyle uğraşan Erdal ile kurumsal bir şirkette yönetici olarak çalışan Ece'nin evlilik ilişkilerine eğlenceli bir bakış atıyor.

Ritüel - Consecration (2023)

Gerilim, Korku, Aksiyon türündeki filmde bir manastıra konuk oluyoruz: Rahip olan erkek kardeşinin şüpheli ölümün ardından Grace, gerçekte ne olduğunu öğrenmek için İskoçya'daki Mount Savior Manastırı'na gider. Kardeşinin başına gelenleri öğrenmek ve geçmişi ile yüzleşmek için manastıra geldiğinde, kendisini kutsal bir ayinin içinde bulur. Grace artık geri dönüşü olmayan bir yola girmiştir.

Oyuncaklar Firarda - The Inseparables (2023)

Belçika, Fransa, İspanya ortak yapımı olan Jérémie Degruson'un yönetmenliğini üstlendiği Animasyon filmi Oyuncaklar Firarda - The Inseparables (2023), CGV Mars Dağıtımıyla sinemalara geldi. 90 dakika süren Animasyonun konusu şöyle; Hayalperest kukla Don’un tek isteği bir kez olsun soytarı değil kahraman olmaktır. Arkadaşlarından ayrılarak Merkez Parkı'nda yeni macera arayışlarına girdiğinde karşısına rap söyleyen oyuncak köpek DJ Doggy Dog çıkar. Birbirine tamamen zıt olan kuklayla oyuncak köpek bir şekilde anlaşmayı başarıp ortadan gizemli bir şekilde kaybolan oyuncakları kurtarabilecekler midir?

3 yorum:

  1. bu akşam nette american fiction ı izledim, büyük keyifle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk fırsatta bakarım deep, teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. dün trt 2 de incir ağacının altında idi galiba iyi bir film vardı ama yarısından sonrasını izledim izlicem bi daha :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön