23 Şubat 2024 Cuma

İlgi Alanı - The Zone of Interest | Oscar Adayı

İlgi Alanı - The Zone of Interest (2023)

Jonathan Glazer'ın yönettiği Birleşik Krallık, ABD ve Polonya ortak yapımı olan İlgi Alanı - The Zone of Interest Oscar Adayı olarak sinemalarda görücüye çıktı. "En İyi Uyarlama Senaryo" ve "En İyi Film" dahil 5 dalda Oscar adaylığı olan yapım 18 Şubat 2024 günü dağıtılan BAFTA ödüllerinin ise ikisine sahip oldu; "En İyi Yabancı Dilde Film" ve "En İyi Britanya Yapımı Film" kategorilerinde ödül alan yapım İkinci Dünya Savaşı yıllarını anlatıyor.

The Zone of Interest (2023)
İlgi Alanı - The Zone of Interest, Oscar Adayı

Sandra Hüller, Christian Friedel, Ralph Herforth'un başrollerini paylaştığı Dram, Tarih ve Savaş türlerindeki The Zone of Interest (2023), bilgiyi saklayan senaryosu ile dikkatleri üzerine toplamış. Film, Martin Amis'in toplama kamplarındaki soykırımla ilgili aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanmış.

Holokost filmlere örnek olduğu havasını sezdiğim film; İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi komutanı Rudolf Höss'ün Auschwitz toplama kampının yanındaki eve yerleşmesini konu ediniyor.

İlgi Alanı - The Zone of Interest, Oscar Adayı 2023 Yapımı

Vizyon Tarihi: 23 Şubat 2024

Diğer Adı: The Zone of Interest / Yönetmen: Jonathan Glazer / Senaryo: Jonathan Glazer, Martin Amis / Kitap Uyarlaması: Martin Amis / Görüntü Yönetmeni: Lukasz Zal / Müzik: Mica Levi / Dağıtımcı: Bir Film / İthalat: Fabula Films / ABD, İngiltere, Polonya / 2023 / Süre: 105' / Dram, Tarihi, Savaş / Derecelendirme: 10+ 13A

Oyuncu Kadrosu:
Sandra Hüller (Hedwig Höss)
Christian Friedel (Rudolf Höss)
Ralph Herforth (Oswald Pohl)
Max Beck (Schwarzer)
Freya Kreutzkam (Eleanor Pohl)

5 yorum:

  1. iyi filme benziyor bu izliycem zaten nette bulunca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep film bana Çizgili Pijamalı Çocuk filmini anımsattı ama alakası yoktur büyük ihtimalle. :) Dört gözle beklemedeyim :)

      Sil
  2. Bayağı dalda aday gösterilmiş, bakalım sonuçlar ne olacak. Bana hitap etmedi pek, günümüzde de savaşlar tüm çirkinliği ile devam ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci Dünya Savaşı büyük bir yıkımdı ve çok sayıda film üretildi. Savaş filmlerine uzak bakıyorum ama başladığımda da bırakamıyorum. Bu da onlardan biri olacak kanımca. :) İnsan ırkı var oldukça savaşlar bitmez...

      Sil
  3. bunu severim herhalde. nette bulamadım daha bakalım :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön