12 Aralık 2021 Pazar

İki Şafak Arasında (2021)

Selman Nacar'ın ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi olan İki Şafak Arasında (2021) isimli filmi katıldığı yurtiçi ve yurtdışı festivallerden farklı kategorilerde kazandığı ödüllerle döndü. Son olarak İtalya'da 39. Torino Film Festivali'nde Ildikó Enyedi'nin başkanlığındaki jüri, En İyi Film olarak İki Şafak Arasında filmini ödüle layık gördü. Film, dünya prömiyerini San Sebastian Film Festivali'nde gerçekleştirmişti.

İki Şafak Arasında (2021) Afiş

Çekimlerinin çoğu Uşak'ta gerçekleştirilen Dram türündeki filmde iki şafak arasında yaşanan olaylar anlatılıyor. Filmin kahramanı olan Kadir bir yandan sevdiği kızın ailesiyle tanışacağı için hazırlık yaparken diğer yandan babasının tekstil fabrikasında gerçekleşen kaza ile ilgilenecek, bu süreçte  yaşananlar yüzünden hayatıyla ilgili tüm değerlerin sarsılmaya başladığını fark edecektir.

İki Şafak Arasında (2021)

İki Şafak Arasında (2021) Konusu:

Kadir, sevdiği kızın ailesiyle akşam üzeri gerçekleşecek tanışma için hazırlıklara başlamıştır. Ancak babasının tekstil fabrikasında yaşanan iş kazası gününü farklı geçirmesine neden olur. Kazayı işçinin ailesine söylemeyi o üstlenir. Çözümün bir parçası olmak isteyen Kadir, işçinin ailesi için elinden gelen her şeyi yapmaya hazırdır. Ama saatler ilerledikçe o güne kadar hayatını üstüne kurduğu tüm değerlerin sarsıldığını hisseder. Evlenmek istediği kızın ailesiyle tanışmaya gittiğinde aklı hâlâ gün içinde yaşanan olaydadır.  Kaza ile ilgili taraflar arasında yaşananlar nedeniyle vicdan muhasebesi yaparken, hayatına eskisi gibi devam edemeyeceğini anlamıştır. Ancak iki şafak arasında yaşananlar henüz sona ermemiştir.

Vizyon Tarihi: Belirsiz
Diğer İsmi: Between Two Dawns / Yönetmen - Senaryo: Selman Nacar / Görüntü Yönetmeni: Tudor Vladimir Panduru / Müzik: - / Dağıtımcı: - / Yapım: Kuyu Yapım / Türkiye, Fransa, İspanya, Romanya / 2021 / Süre: 1 saat 31 dakika / Dram
Oyuncu Kadrosu:
Mücahit Koçak (Kadir rolünde)
Nezaket Erden (Serpil)
Burcu Gölgedar (Esma)
Bedir Bedir (Halil)
Erdem Şenocak (Yasin)
Ünal Gümüş (İbrahim)
Mustafa Sönmez (Mahmut)
Cihat Süvarioğlu (Doktor)
Banu Fotocan (Şehnaz)

6 yorum:

  1. Güzel görünüyor, merak ettim. Bu tarz filmleri severim. Oyuncular da pek bilinmedik olunca daha gerçekçi hava katmış sanki. Hep aynı yüzleri görünce gerçeklik hissi kaybolmaya başlıyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin konusu hayatın içinden. İş kazalarının çokça yaşandığı ülkemizden. Bu anlamda filmin konusunu sevdim ben. Kadroda tanıdık simalar var ama bunun yanında yıldızı yeni parlayan isimlerde var... Gerçeklik hissinin kaybolması yorumuna katılıyorum. :) Çok teşekkürler:)

      Sil
  2. izlemeden yorum yapmak istemedim ama ilgi çekici gibi duruyor tanıtım için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de teşekkür ediyorum. :) İş kazaları hem çalışanların hem de iş verenlerin korkulu rüyası. Hiç yaşanmaz umarım.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Film vizyon takvimine girecek mi henüz belli değil deep. Büyük ihtimalle sinemalara gelir. Kaçırmayız. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön