2 Şubat 2023 Perşembe

3 Şubat 2023 Vizyona Giren Filmler

3 Şubat 2023 Filmleri

Ödül adayı ve ödüllü filmlerin çoğunlukta olduğu 3 Şubat 2023 Vizyona Giren Filmler listesinde 6 film yer alıyor.

Sinemalara gelecek altı filmin haricinde içlerinde prömiyer yapacak filmlerin de yer aldığı yapımlar Amazon Prime, Netflix, MUBI ve TRT 2 ekranlarında seyirci ile buluşacak.

3 Şubat 2023 günü; Amazon Prime Video ilk orijinal yerli sinema filmi 'Rüyanda Görürsün'le görücüye çıkıyor. İlk kez yayınlanacak olan "Denizlerin Kızı" filmi Netflix'te gösterilecek. MUBI'de yayınlanacak filmlerin içinde daha önce sinemalarda gösterilen ödüllü film "Bıçağın İki Yüzü" bulunuyor. TRT 2'de ise ödüllü film "Memoria" sadece 3 Şubat akşamı yayınlanacak. Gelenek olduğu üzere kanal ertesi gün gündüz kuşağında filmin tekrarını veriyor.

Filmlerin başlıklarında bulunan linklerden kadro, fragman ve afiş gibi detaylara ulaşabilirsiniz,

3 Şubat 2023 Vizyona Giren Filmler

Ekranlarda...

Rüyanda Görürsün (2023) AMAZON PRİME

Romantik

Burcu Özberk ve Murat Boz'un başrollerini paylaştığı Rüyanda Görürsün filminde, bir partide karşılaşan ve gecenin sonunu hatırlamayan Engin ve Pelin kendilerini iki yıldır evli oldukları bir rüyanın içinde bulurlar. Tamamen farklı karakterlerde olan Engin ve Pelin, birbirlerine katlanmakta zorlanır. İçine düştükleri kâbustan kurtulmanın yolunu arayan Engin ve Pelin, bu süreçte yakınlaşmaya başlar. Onlar, kâbus olarak düşündükleri rüyanın artık sonsuza dek sürmesini istemeye başlamışken eski hayatlarına uyanır. Birbirlerinden uzakta olan iki âşığın, aşklarını gerçeğe dönüştürebilmeleri kendilerine bağlıdır.

Bıçağın İki Yüzü - Both Sides of the Blade (2022) MUBI

Gerilim, Dram, Romantik PG: 16+

Yönetmeni Claire Denis'e Berlinale'de Gümüş Ayı kazandıran Avec amour et acharnement filminin konusu şöyle; Burası Paris ve şimdiden kış geldi. Sarah ve Jean birbirlerini seviyorlar ve uzunca bir süredir beraber yaşıyorlar. Aşkları onları mutlu ediyor ve güçlendiriyor. Asla sönmeyecek arzuları ile beraber aralarında karşılıklı bir güven var. Ancak bir sabah, kendisini Jean'la tanıştıran François, Sarah’ın hayatına tekrar giriyor. Ve François, Sarah’ın daha önce Jean için tereddüt etmeden terk ettiği kişi.

Denizlerin Kızı - True Spirit (2023) Netflix

Biyografi, Macera, Dram

Avustralyalı Jessica Watson 2010 yılında henüz 16 yaşındayken deniz devrialemi yapmak için 6 metrelik bir yelkenliyle okyanuslara açıldı. Yaşanmış bir olayı beyazperdeye taşıyan filmde, Watson'un denizde yaşadıklarının yanı sıra ailesinin karşılaştığı zorlukları da izleyeceğiz.

Memoria (2021) TRT 2 (Tek Gösterim 3 Şubat)

Dram, Gizem, Bilim-Kurgu PG: 10+

Apichatpong Weerasethakul'un yönettiği Tilda Swinton'un başrolünde oynadığı film 21:30'da TRT 2 kanalında altyazılı olarak yayınlanacak. Film, Kolombiya’da bulunan İskoçyalı bir kadının ara ara değişik mekânlarda duyduğu garip, tok bir sesten yola çıkıyor. Jessica önce fiziki olarak sesin kaynağını arıyor. Ama çok geçmeden anlıyor ki, insanın taşın, kayanın, dağın, ormanın belleğiyle yekvücut olduğu, dahası onu kaydettiği ve ilettiği bir dünya düzlemi de var.

Sinemalarda...

Prestij Meselesi (2023)

Dram, Müzik PG: 10+ 13A

Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp yönettiği Prestij Meselesi (2023), müzik yapımcısı Hilmi Topaloğlu'yla birlikte çalışan Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz ve Haluk Levent'in yıldızlığa uzanan yolculuklarını perdeye getiriyor. Film, 2003 yılında 51 yaşındayken hayatını kaybeden Hilmi Topaloğlu'nu merkezine alıyor.

Musallat 3 (2023)

Korku PG: 16+

Bu kez Özgür Bakar'ın yönetmen koltuğuna oturduğu serinin üçüncü filminde, Burhan, 15 sene önce yaşanan korkunç olayların ardından, cinlerin saldırısıyla oğlunu ve gelinini yitirir. Oğlu ve gelininin ölümünden sorumlu tutulan Burhan, bu nedenle akıl hastanesine gönderilir. Ancak onun peşinde olan ateşten yaratılanlar, Burhan'ı akıl hastanesinde de rahat bırakmaz.

The Banshees of Inisherin (2022)

Komedi, Dram PG: 16+

Martin McDonagh'ın yazdığı ve yönettiği, 9 Oscar adaylığı elde eden The Banshees of Inisherin filminde, 1920'li yıllarda İrlanda'nın küçük bir sahil kasabası olan Inisherin'de, Colm'un ömür boyu dostluk ettiği Pádraic ile arkadaşlığını bir anda bitirmesinin gerek iki ahbap gerekse kasaba halkı üzerindeki sıra dışılığa uzanan etkileri hikâye ediliyor.

Cennetten Gelen Çocuk - Walad Min Al Janna (2022)

Dram, Gerilim PG: 16+

Tarik Saleh'in yönettiği ödüllü İsveç yapımı Cenneten Gelen Çocuk filminde, bir balıkçının oğlu olan Adam'a, Sünni İslam'ın güç merkezi olan Kahire'deki El-Ezher İslam Enstitü'sünde okuma ayrıcalığı sunulur. Üniversitenin başındaki, nüfuzu sınırları aşan Büyük İmam, tüm öğrencilerin önünde aniden hayatını kaybedince Adam kendisini hiç istemese de cinayet ve entrikalarla örülmüş bir casusluk ağının tam göbeğinde bulur. Adam, Büyük İmam’ın yerinin boşalmasıyla Mısır’ın en güçlü siyasal ve dini odaklarının acımasız güç mücadelesinde önemsiz biri olarak çok önemli bir rol oynayacağını fark eder.

Mummies - Mumyalar (2023)

Animasyon PG: Genel İzleyici Kitlesi

ABD yapımı Mummies adlı animasyonda Firavun, Yeraltı Mumya Şehri'nde yaşayan Prenses Nefer ve Thut'a evlenmeleri için bir hafta süre verir. Thut'a düğünde takması için kadim bir yüzük teslim edilir. Ancak yüzük hırslı arkeolog Lord Carnaby tarafından çalınınca Thut, Nefer ve bir mumya arkadaşları yüzüğü aramak için yeryüzüne, günümüz Londra'sına doğru yolculuğa çıkar.

Kulübeye Tıklat - Knock At The Cabin (2023)

Gerilim PG: 18+

M. Night Shyamalan'ın yönettiği filmde, bebekken evlat edindikleri küçük kızları Wen ile birlikte ormanda medeniyetten uzak bir eve tatile giden ve orada hiç ummadıkları 4 kişinin saldırısına uğrayan bir aileye dünyanın kaderini değiştirmek gibi bir misyon yükleniyor.

6 yorum:

  1. Bu hafta, şu ana kadar Başka Sinema filmi yok görünüyor bizde... Ama boş geçmiyoruz tabii ki... The Banshees of Inisherin, üstelik bana yakın AVM'de, Pazartesi sabah 11:10'da muhtemelen salon benim için kapatılmış olacak yine... bir terslik olmazsa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak edip programa baktım, Düzce Ankara Antakya hattının doğusunda Saleh'in filmini göremedim. The Banhees of Inisherin iyidir, yüzü kara çıkarmaz :)) Filme ilgi olur ama o gün o saatte büyük ihtimalle salonu kapatırsınız. Buna kesin gözüyle bakıyorum :)

      Sil
  2. mubi ne diye bakacağım bir aydır hala bakamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Platformlardan hiçbirine üye değilim ama bir ara MUBI'ye üye olmayı düşünmüştüm. :) Şimdi hangi filmler var diye merak edip listesine baktım da Dune 2 ve How do you live?'ı da listelerinde gördüm. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön