28 Şubat 2023 Salı

10 Şubat 2023 Vizyona Giren Filmler

10 Şubat 2023 haftasında üç film vizyona girdi. Netflix platformunda ise iki yeni film gösterilmeye başlandı.

10 Şubat 2023 Vizyona Giren Filmler

Dijital Platformlarda...

İyi Adamın 10 Günü (2023) Netflix

Gerilim, Dram, Gizem

Başrolünü Nejat İşler'in canlandırdığı, Uluç Bayraktar'ın yönettiği üçlemenin ilk filminde; İyi bir adam olarak bilinen Sadık, insan kaçakçıları ve katillerin dünyasında adalet ararken iyilikle kötülük arasındaki çizgi bulanıklaşır.

Your Place or Mine (2023) Netflix

Romantik, Komedi PG: 13

Reese Witherspoon ve Ashton Kutcher'ı bir araya getiren Netflix filmi, A.B.D.'nin iki ayrı ucunda, New York ve Los Angeles'ta yaşayan birbirine zıt özelliklere sahip 20 yıllık arkadaş olan Peter ve Debbie'nin bir hafta süreyle birbirleriyle yer değiştirip evlerinde kalmaya başlamalarıyla yaşananları anlatıyor.

Sinemalarda...

Titanik - Titanic (1997)

Macera, Aşk, Dram, 3D PG: 10+

Yapımının 25. yılı vesilesiyle tekrar perdeye gelen filmin yönetmenliğini James Cameron üstleniyor. Bol ödüllü filmde, 1996 yılında Titanic'in enkazında 'Okyanusun Kalbi' adı verilen kolyeye ulaşmak için dalış yapılır. Dalışı canlı yayında Rose Colvert'da izlemektedir. Titanic faciasından kurtulan Rose sonar gemisine yardımcı olması için davet edilir. Rose orada 84 yıl öncesinde batmaz denilen ve bir buzdağına çarparak batan gemide yaşananları anlatır.

Balina - The Whale (2022)

Dram PG: 18+

3 Oscar adaylığı bulunan ve Darran Aronofsky'nin yönettiği filmde, Charlie, dünya edebiyatının en önemli klasiklerinden Moby Dick’teki “beyaz balina”yı saplantı derecesinde seven ve ciddi obezite sorunları olan, hayatını online dersler vererek kazanan bir eğitmendir. Yeme tutkusundan vazgeçmeyen ve kalbinde sorunlar olan Charlie, yıllar evvel eşinden ayrılarak terk ettiği kızı Ellie’yle arasını düzeltme çabasındadır. Fakat kızına kendini affettirmeye çalışırken işlerin daha da kontrolden çıkmasına yol açar.

Pinokyo: Sihirli Yolculuk (2021)

Animasyon, Aile, Fantastik PG: 6A

Macaristan, Rusya yapımı Pinokyo: Sihirli Yolculuk animasyonu, dünyayı gezmek için atı Tibalt ile birlikte sirkte çalışmaya başlayan Pinokyo'nun başından geçen maceraları anlatıyor. Yönetmenliğini Vasiliy Rovenskiy'in üstlendiği Pinokyo uyarlamasında kukla Pinokyo sirk sahibinin akrobat kızına âşık oluyor.

8 yorum:

  1. Boşluğu hissedildi Filmgündemi'nin... elbette endişe de ediliyor, içinde olduğumuz süreç nedeniyle. Her şey yolundadır umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat devam ediyor ama içimden yazmak hiç mi hiç gelmedi... Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. The Whale'i izledim ve bayıldım. Ağır bir dram ancak oyunculuk muhteşemdi. Tek mekan filmlerinden sen de sıkılmıyorsun diye hatırlıyorum. Mutlaka izlemeni öneririm Zulalcim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yıl ki Oscar listesinden iki filmi izlemek istemiyordum. Biri Blonde diğeri de Balina. Balina'yı içinde olduğunu öğrendiğim bir sahne nedeniyle itici bulmuştum. Ama bu kadar ödül almışsa kaçırmamak lazım diye de düşünüp durdum. Yorumundan sonra izlemeye karar verdim. Ama önce bulmam lazım :) Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. The Whale'i izlemeyi istiyorum ben, Oscar'a adaylar arasında bulunduğu için şu an listemde önlerde zaten :) Herkes Brendan Fraser'ın performansını övüyor. Titanic'i izlediğimi zaten onun özel yazısında yorumlarda yazmıştım. Diğerleri çok ilgimi çekmedi.

    Bu arada son günlerde blogunu çok aradım, dönmene öyle sevindim ki :) Burası sahiden de benim film gündemini tuttuğum yermiş onu anlamış oldum. Zor bir süreçten geçyioruz, umarım her şey yolundadır. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz zor günler geçirdik. Sarsıldık. Hem fiziki olarak hem de ruhsal olarak. Bu yaralar nasıl sarılacak bilmiyorum... Bir daha yaşanmaz umarım.
      Şubat ayının yazılarını yazacağım arayı kapatıp gündemi yakalarım umarım. Sözlerin doping etkisi yarattı ;) Çok teşekkür ediyorum. Hepiniz iyi ki varsınız.

      Sil
  4. witherspoon olsun. ben de bir iki hafta içinde düzenli olarak döncem bloga. valla silindir gibi ezildik bu depremle içimiz geçti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Silindir gibi... Çok doğru bir tanım deep. Benzer bir durum yaşarsak aynı acziyete düşeceğini bilmekte ayrı bir kaygı kaynağı. 99 depreminde de aynısını yaşamıştık. Yine yaşadık. Devlete güven diye bir şey kalmadı... Vaina'nin yeni bölümünü bekliyorum. Aklında olsun 🙏🌷

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön