11 Ocak 2023 Çarşamba

Çizmeli Kedi: Son Dilek

PUSS IN BOOTS: THE LAST WISH

Avrupa'da dilden dile dolaşan çocuk masallarını kendi çocukları için derleyen Fransız yazar Charles Perrault, 1697 yılında Anne Kazın Hikâyeleri'ni yayımlamış, Uyuyan Güzel, Külkedisi, Kırmızı Başlıklı Kız masallarının dünya klasiği haline gelmesine ön ayak olmuştur. 

Kitaptaki masallardan biri olan Çizmeli Kedi, yakında vizyona girecek olan Çizmeli Kedi: Son Dilek / Puss in Boots: The Last Wish (2022) filmine kaynaklık etmiştir. Kahramanımız dokuz canı varken bunun sekizini har vurup harman savurmuş, kalan tek canını dişine takarak yeni can kazanmak için destansı bir maceraya çıkmak üzeredir...

Çizmeli Kedi: Son Dilek (2022) Poster

Çizmeli Kedi: Son Dilek’in seslendirme kadrosunda Antonio Banderas, Florence Pugh, Salma Hayek, Olivia Colman ve Ray Winstone gibi yıldızlar yer alıyor. İlk olarak Shrek filminde görünen Çizmeli Kedi'nin solo filmi 2011 yılında "Puss in Boots" adıyla sinemalarda gösterilmişti. Bu filmin seslendirmesinde de Antonio Banderas ve Salma Hayek kedi kahramanlara sesleriyle hayat vermişti.

Yönetmenliğini Joel Crawford'un üstlendiği Macera, Komedi türlerindeki Animasyon filmi Çizmeli Kedi: Son Dilek, 80. Altın Küre Ödülleri'nde "En İyi Animasyon" dalında adaylığa sahipti.

Çizmeli Kedi: Son Dilek, Kitty, Perrito ve Çizmeli Kedi

Halkın sevgilisi, süt sever, maceracı, korkusuz Çizmeli Kedi'nin yeni macerası sömestr tatiline denk gelen günlerde, UIP Türkiye dağıtımıyla 27 Ocak 2023 günü vizyona girecek.

Çizmeli Kedi: Son Dilek (2022) Konusu:

Sekizinci canını da kaybeden Çizmeli Kedi doktora gittiğinde sadece bir canının kaldığını keşfeder. Canlarını yenilemenin yolunun Kara Orman'da bulunan efsanevi Dilek Yıldızı'nı bulmak olduğunu anlayan Çizmeli Kedi'nin eski ortağı aynı zamanda düşmanı olan Yumuşak Pati Kitty'ye boğun eğmesi, yardım istemesi gerekecektir. Dilek Yıldızı'nın peşinde birçok kişi vardır ve haritayı bulmak işin ilk kısmıdır. Kitty ve Çizmeli Kedi'nin, maceralarında, yanlış olduğunu bile bile, sinirli, geveze ve neşeli köpek Perrito’dan yardım alması gerekir.

Vizyon Tarihi: 27 Ocak 2023

Diğer Adları: Puss in Boots: The Last Wish, Puss in Boots 2: Nine Lives and 40 Thieves / Yönetmen: Bob Persichetti, Joel Crawford, Januel Mercado / Senaryo: Meledandri, Paul Fisher / Müzik: Heitor Pereira / Dağıtımcı: UIP Türkiye / Stüdyo: Universal / ABD / 2022 / Süre: 100 dakika / Animasyon, Macera, Komedi / tt3915174 /

Orjinal Seslendirme Kadrosu:
Antonio Banderas (Puss in Boots)
Salma Hayek (Kitty Softpaws)
Florence Pugh (Goldilocks, Altın bukleler)
Olivia Colman (Anne Ayı)
Samson Kayo (Bebek Ayı)
Ray Winstone (Baba Ayı)
Da'Vine Joy Randolph (Mama Luna)
Harvey Guillén (Köpek, Perrito)

8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Kaçırmayın bence :) Hatta izlemediyseniz bir film önereyim. Ceyda Torun'un yönettiği Kedi / Nine Lives (2016) belgeseli İstanbul'da çekilmiş, 7 kediyi takip ediyor. Filmde, insanlar ve kediler arasındaki dostluk sergilenmiş.

      Sil
  2. çizmeli kedi nin ne güzel bir animasyonu vardı, eski değil, bu da yenisi yani, güzeel izleriz keyifle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son Dilek'in fragmanını sevdim ben deep. İlkini de izlememişim. Onu da izleyeceğim. Yabancıların yaptığı yorumlarda hoşuma gitti. Bolca ödül adaylığı var. Gerçi nihayetlenmemiş adaylıklar ama adaylık bile boş olmayacağını gösteriyor. :)

      Sil
  3. Çok sevdim. Eskilerini izlemiş, çok sevmiştim. Masalların animasyonlarını seviyorum. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yine sabırsız davrandım ve 2011 yapımı olanını izlemeye başladım. Hareketli görünüyor. Bakalım sevecek miyim? :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  4. Çizmeli Kedi severim ya, kurnaz fakat çok tatlıştır. 🤭

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grafikler güzel görünüyor, filmin renk tonlarını da sevdim. Macera da doyurucuysa güzel bir filmle karşı karşıyayız demektir. :) Çok teşekkürler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön