14 Kasım 2022 Pazartesi

Sabırsızlık Zamanı (2021)

TIME OF IMPATIENCE

"İki musluk bir havuzu 4 saatte doldurabiliyor, üçüncüsü ise 6 saatte boşaltabiliyor. Havuz boşken 3 musluk da birlikte açılırsa 2 saat sonra havuzun kaçta kaçı dolar?" Mirza ve Mirhat kardeşlerin başı havuz problemleriyle dertte. Üzerine Diyarbakır'ın sıcağı da eklenince canları fena halde havuza girmek istiyor. Ancak yaşadıkları yerde sadece çevresi duvarlarla çevrili lüks bir sitenin bahçesinde havuz var... Aydın Orak'ın yazıp yönettiği Sabırsızlık Zamanı (2022) filminde, Mirza ve Mirhat kardeşlerin havuza girmek için verdikleri mücadele anlatılıyor.

Sabırsızlık Zamanı (2021) Poster

Berivan (2010), Asasız Musa (2014), Yaşar Kemal Efsanesi (2017) filmlerinin yönetmenliğini yapan Aydın Orak, Sabırsızlık Zamanı'nda, yoksul bir mahallede yaşayan Dalton kardeşlerin hapishane kıyafetleri benzeri tişörtlerle etrafta dolaşan iki kardeşi film boyunca takip etmiş, mizahı elden bırakmadan, doğaçlama oyunculuklara da izin verdiği bir çalışmaya imza atmış.

Kürt bir ailenin çocukları olan Mirza ve Mirhat'ın babası (Ali Seçkiner Alıcı) çocuklarının kendilerini geliştirmesi için her gün onlara yeni bir kelime öğrenmelerini teşvik eden, ailesiyle barışık bir karakter.

Sabırsızlık Zamanı (2021) Ali Seçkiner Alıcı

Filmin önemli rollerinden bir diğerinde idealist bir öğretmen yer alıyor. Pelin Batu, öğretmen rolünde sınıfta sadece ders vermekle kalmıyor gelecekte insanları tanımakta çocuklara faydalı olacak kitaplar önerip (Oblomov, Don Kişot) kısaltılmış versiyonlarını çocuklara dağıtıyor... Oyuncu İştar Gökseven'i sitede güvenlik görevlisi olarak çalışırken görüyoruz. Eli coplu bu güvenlik görevlisi, ikizlerin artık takıntı haline getirdikleri havuzla aralarında büyük bir engel teşkil ediyor.

Sabırsızlık Zamanı (2021) İştar Gökseven

Sınıfsal farklılıkları, artık çevrelerinde olan biteni kavramaya, sorgulamaya başlayan iki çocuğun gözünden aktaran film yurt içi ve yurt dışında çeşitli festivallere katıldı. Orak Film yapımı olan Komedi, Dram türlerindeki Sabırsızlık Zamanı, 18 Kasım 2022 günü Başka Sinema dağıtımıyla gösterime girecek.

Sabırsızlık Zamanı (2021) Pelin Batu, Mirza ve Mirhat Zarg

Sabırsızlık Zamanı (2021) Konusu:

Okulda karşılarına çıkan havuz problemleriyle başı dertte olan bu iki kardeş için, havuz gerçek yaşamlarında da bir takıntı haline gelir. Denkleştirdikleri parayla plastik havuz alıp içine girmeleri onları tatmin etmez. “Neden zenginler gerçek havuza giriyor da biz sahte havuza giriyoruz?” sorusu önünü alamadıkları bir hırsa dönüşmüştür. Yaptıkları planı devreye sokar ve lüks siteye girmeyi başarırlar. Havuzun bir ucunda elinde copla güvenlik görevlisi, diğer ucunda iki kardeş. Ne pahasına olursa olsun o havuza girilecek, fakat unuttukları bir şey var…

Büyüklerin Ördüğü Duvara Direnen Sabırsız Çocukların Hikayesi

Vizyon Tarihi: 18 Kasım 2022

Diğer Adı: Time of Impatience / Yönetmen - Senaryo: Aydın Orak / Görüntü Yönetmeni: Vedat Oyan / Müzik: O.A.G. / Dağıtımcı: Başka Sinema / Yapım: Orak Film / Türkiye / 2021 / Süre: 93 dakika / Komedi, Dram / 10+ 13A

Oyuncu Kadrosu:
Mirza Zarg (Mirza)
Mirhat Zarg (Mirhat)
Pelin Batu (Öğretmen)
İştar Gökseven (Güvenlik Görevlisi)
Ali Seçkiner Alıcı (Baba)
Feride Çetin (Anne)
Rıza Sönmez (Müdür)
Aydın Orak
Rıza Arslan
Mustafa Çavuş
Sait Alpaslan
Simel Aksünger
Yusuf Bekmez

11 yorum:

  1. merak ettim bu filmi bazen değişik bir şeyler izlemek istiyor insan bu film benim için bir değişiklik olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkemizin doğusundan bir hikaye var filmde. Oradaki hayatları tanımak açısından, biraz da çocukluk anılarını canlandırabilecek sosyal mesajları olan bir film. Sokaklarda dolaşırken birazcık belgesel dokunuşlar hissediliyor. Yönetmenin ilk izlediğim filmiydi. Asıl merak ettiğim Asasız Musa'sıydı. :)

      Sil
  2. Fragman çok hızlı ilerlemiş, fazla bir şey anlaşılmıyor. Yine de ilginç. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmden birçok sahneyi fragmana taşımışlar. Filmdeki çocuklar hiç yerlerinde durmuyor belki de bu yüzden hareketli olmuş fragman :) Çocukları merkeze koyup çekilen çok film yok bu anlamda izleyicilere farklı bir bakış açısı sunabilir diye düşünüyorum. :)

      Sil
  3. Yasa çok nahif duruyor sanki bakacağım buna ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piyasadaki Komedi türündeki filmlerden farklı bir yapısı var. Çocukların dünyasına girmek, neler düşündüklerini öğrenmek için bire bir diyeyim :)

      Sil
  4. Filmi merak ettim. Bulmaya çalışayım. Çocuklar güzeldir her daim...

    YanıtlaSil
  5. Bu haftaki filmimiz bu demek ki:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka Sinema'nın bu ara yerli filmleri gösterime giriyor. Her yerde bulunamayacak filmlerin adresi :)

      Sil
  6. hıms işallah iyidir bu :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön