3 Ekim 2022 Pazartesi

Bomboş (2022)

HOLLOW

Serkan Keskin, Settar Tanrıöğen ve Hazar Ergüçlü'nün başrollerini paylaştığı Bomboş (2022), filminin yönetmenliğini Onur Ünlü üstleniyor. Senaryosunu da Onur Ünlü'nün yazdığı film, Kıbrıs'ta tatil kazanan ve orada tanıştığı bir adamın cinayet işlediğine tanık olan ancak bu tanıklığından şüphe duyan kırk yaşındaki Günel'in yaşadıklarını anlatıyor. İlk kez Antalya'da 4 ve 5 Ekim'de gösterilecek olan Dram, Suç türlerindeki 'Hollow' Antalya Altın Portakal Film Festivali (2022) Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması adaylarından.

Bomboş (2022) Poster

Yönetmen Onur Ünlü'nün İtirazım Var (2014), Topal Şürkan'ın Maceraları (2019), Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok (2017) ve Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013) gibi ödüllü yapımlarda imzası bulunuyor.

Bomboş (2022) Konusu:

Hayattaki tek tutkusu cansız şeylerin fotoğrafını çekmek olan kırk yaşındaki Günel, şirket çekilişinde kazandığı bedava Kıbrıs tatilinde, enerjik ve sempatik fakat biraz da geçmişi karanlık Şefik’le tanışır. Lüks villada, havuz kenarında, birayla başlayan tatil, Günel’in bacağını kırmasıyla tatsızlaşır.

Bomboş (2022)

Tek avuntusu İstanbul’daki komşusuyla aynı adı taşıyan ve tıpkı onun gibi hemşire olan Nazlı’yla tanışmış olmaktır. Kaldığı villada sıkılınca komşu villadaki Şefik’i gözetlemeye başlayan Günel beklenmedik bir cinayete mi şahit olur? Sıcak hava ve aldığı ilaçlar yüzünden bir türlü emin olamaz.

Bomboş (2022) Serkan Keskin

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali "Bomboş" Gösterim Tarihleri:

  • 4 Ekim 2022 Salı 14:30 - AKM Aspendos Salonu
  • 5 Ekim 2022 Çarşamba 19:30 - Yıldızların Altında 1
Vizyon Tarihi: -

Diğer Adı: Hollow / Yönetmen - Senaryo: Onur Ünlü / Görüntü Yönetmeni: Barbaros Engin / Müzik: / Dağıtımcı: / Yapımcı: Ender Sevim, Hazar Ergüçlü / Türkiye / 2022 / Süre: 98 dakika / Dram, Suç / 13+

Oyuncu Kadrosu:
Serkan Keskin (Günel)
Settar Tanrıöğen (Şefik)
Hazar Ergüçlü (Nazlı)

Festivalin günlüklerinde Bomboş filminin gösterimi sonrasından yapılan söyleşinin bir bölümü yayınlandı. Yönetmen Onur Ünlü filmiyle ilgili şunları söyledi:

Onur Ünlü: “Filmlerimde genellikle bir şeyi aktarmak ve mesaj vermek için yola çıkmam. Ben bir durum oluştururum ve onun üzerine bir hikâye kurarım. Bu film aslında hak ettiğinden fazlasını isteyen bir adamın hikâyesi. Kara filmlerde genelde karakterler altından kalkamayacakları işlere girerler sonra başlarına bir sürü iş gelir. Aslında bize benzerler biz de kendi hayatımızda beceremeyeceğimiz şeylerin altına gireriz. Her zaman hak etiğimizden fazlasını hak ettiğimizi düşünürüz. Halbuki öyle değildir. Bunun için emek lazımdır, yeterince çalışmayız ama hep çok fazla isteriz. İşte öyle olduğunda başımıza ne gelir sorusunun cevabı gibi bir film.”

Güncelleme: 07.10.2022

4 yorum:

  1. onur ünlü her zaman izlenir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kez Onur Ünlü bizi Kıbrıs'a davet ediyor, bir de gözetleme işi irdeleniyor sanırım. :)

      Sil
  2. Onur Ünlü olunca insan bi düşünüyor tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film kara mizah ögeleri taşıyor gibi, eğlenceli bir film izlenimi bıraktı bende. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön