3 Ekim 2022 Pazartesi

Bir Umut (2022)

A Hope

Yönetmen Ümit Köreken, senaryosunu Nursen Çetin Köreken'le birlikte yazdığı Bir Umut (2022) filminde tiyatroda yönetmenlik yapan ve annesiyle 20 yıldır görüşmeyen Umut'un hasta olan annesinin yanına gelmesi ve karısının hamile olduğunu öğrenmesi sonrasında yaşadıklarını anlatıyor. Başrollerini Baran Şükrü Babacan ve Eylem Yıldız'ın paylaştıkları yapım 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması adaylarından. A Hope, Antalya'dan önce 2022 Moskova Uluslararası Film Festivali'ne katılmıştı.

Bir Umut(2022) Poster

Ümit Köreken, sinemalarda da gösterilen Mavi Bisiklet (2016) filmi ile 2016 yılında Altın Portakal'la birlikte festivalin önemli ödüllerini kazanmıştı.

Bir Umut (2022) Konusu:

Umut, sinema filmlerinde rol almak isteyen bir oyuncudur. Eşi Asiye birlikte kurdukları özel tiyatroda yönetmenlik yapmaktadır. On dört yaşında babasını kaybeden Umut, annesinin üç çocuklu bir adamla evlenmesi üzerine Bursa’da yaşayan dayısının yanına gönderilmiş ve sonrasında yirmi yıl boyunca annesiyle hiç görüşmemiştir. Anadolu’nun küçük bir kasabasında yaşayan annesi MS hastalığı nedeniyle tedavi için Bursa’ya gelir. Annesinin tedavisiyle ilgilenmek zorunda kalan Umut hastanede sürpriz bir şekilde Asiye’nin hamile olduğunu öğrenir. Umut’un çocuk sahibi olmak istememesi nedeniyle durum büyük bir krize yol açar. Asiye telefonuyla çantasını almadan ortadan kaybolur. Umut yıllardır içinde biriktirdiği duygular nedeniyle annesiyle büyük bir hesaplaşma yaşar.

Bir Umut (2022) Baran Şükrü Babacan ve Eylem Yıldız

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali "Bir Umut" Gösterim Tarihleri:

  • 2 Ekim 2022 Pazar günü 14:45 - AKM Aspendos Salonu
  • 3 Ekim 2022 Pazartesi günü 21:45 - Yıldızların Altında 1
Vizyon Tarihi: 19 Mayıs 2023

Diğer Adı: A Hope / Yönetmen: Ümit Köreken / Senaryo: Ümit Köreken ve Nursen Çetin Köreken / Görüntü Yönetmeni: İbrahim Çaltılı / Müzik: Cafer Ozan Türkyılmaz / Dağıtımcı: Başka Sinema / Yapımcı: Nursen Çetin Köreken Ümit Köreken / Yapım: Drama Yapım / Türkiye, Almanya, Slovenya / 2022 / Süre: 93 dakika / Dram

Oyuncu Kadrosu:
Baran Şükrü Babacan
Eylem Yıldız
Funda Eskioğlu
Savaş Baytok
Deniz Gürsucu
Deniz Yerdelen
Gözde Duru

2 yorum:

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön