22 Eylül 2022 Perşembe

Reflection (2022)

REFLECTION

Yönetmenliğini ve yapımcılığını İlker Savaşkurt'un üstlendiği senaryosunu Mehmet Kala'nın yazdığı Reflection (2022) filminin konusu bir otelde geçiyor. Oteldeki çalışanlar ve misafirler arasında, kendisini onların koruyucu Azizi olduğunu söyleyen gizemli bir adam yüzünden bir kaos yaşanıyor. Filmin kadrosunda Selçuk Yöntem, Taro Emir Tekin (Leman Sam'ın torunu), Yasemin Szawlowski, Ali Süreya Tuncer, Elit Andaç Çam yer alıyor.

Reflection (2022) Poster

Dram, Gizem, Gerilim türlerindeki yerli film, New York'da 16. Harlem Uluslararası Film Festivali'ne katılmış, orada En İyi Yabancı Film (Best World Film) ödülünü kazanmıştı. Yönetmen İlker Savaşkurt, 2017 yılında sinemalarda gösterilen Damat Koğuşu filminde yine senarist Mehmet Kala'yla çalışmış ve o yıl aynı festivalde aynı daldaki ödülü evine götürmüştü.

Amirler Film'in yapımcılığını üstlendiği Reflection, CJ ENM dağıtımıyla 23 Eylül 2022 günü sinemalarda gösterilmeye başlanacak.

Reflection 2022, Yönetmen İlker Savaşkurt (şapkalı)

Filmin konusuna geçmeden önce yönetmen İlker Savaşkurt 'un Reflection hakkında söylediklerinden kısa bir alıntı yapmak istiyorum;

"Reflection, dili ağırlıklı olarak İngilizce olan bir Türk filmidir. Öyküsü Türkiye’de geçen, insanoğlunu temsilen, farklı milletlerden karakterlerin bir otelde buluştuğu, yerelden evrensele doğru geçit kuran bir fantezidir. Bu yönüyle, uluslararası örnekleri üzerinden bakıldığında sıklıkla gördüğümüz fakat Türkiye sinemasında pek de karşımıza çıkmayan bir yöntemin öncüsü olma potansiyeli de taşır."

"Reflection, isminin de anlamı gibi, bir çeşit yansımalar bütünü, birbirine çarpan ruhların sersemliğidir. Geçmişten bugüne uzanan insani hallerin, gerçek ve hayali kişilerin, metaforların, bir çeşit araf evreninde çarpışıp durmasıdır. Bizler amacımızı ortaya koyarken, ülke sinemasının sıkışan yerlerine delikler açmayı, bir nebze olsun nefes aldırmayı, kendini tekrar eden anlatılara bir alternatif sunmayı ve ülkenin genç sinemacıları olarak, bizimle bu yolda yürüyenlere cesaret vermeyi hedefledik. Umuyoruz ki, henüz gidilmemiş̧ denizlere açılan bir yolun ilk taşlarını döşeyenler olmuşuzdur. Neden olmasın?"

Reflection (2022) Konusu:

Orta yaşlı ama kendine iyi bakan bir adam olan Ashu, İstanbul'un ücra ama popüler bir bölgesinde yer alan otelinde son hazırlıkları yapar. Konukları akşam 10 ile 12 arasında gelmeye başlarken otelde her şey yolunda görünür. Misafirler otelin yerini bulabildikleri ve sonunda dinlenebilecekleri için mutludur.

Reflection (2022) Elit Andaç Çam ve Ali Süreya Tuncer; Ashu

Bir aile, Mary, Steve ve kızları; zihinsel engelli bir adam, Sisto ve eski fahişe kız arkadaşı Domino; genç bir çift Raven ve Shadow ve iki gezgin üniversite öğrencisi Peso ve Sandra, sırasıyla birer birer otele gelir. Fakat Ashu’nun aklında sakin bir akşamdan fazlası vardır. Ashu gizlice, yaşlı ve bilge görünümlü bir adam olan Sodom’un, misafirleri hayattaki seçimleriyle yüzleştireceği yıkıcı bir buluşma planlamıştır. Sodom'un bir anda hayatlarına girmesiyle birlikte misafirlerin gizli yaşamları gün yüzüne çıkmaya başlar.


Vizyon Tarihi: 23 Eylül 2022

Diğer İsmi: Akis / Yönetmen: İlker Savaşkurt / Senaryo: Mehmet Kala / Görüntü Yönetmeni: Serdar Ünlütürk / Müzik: Ercüment Orkut / Dağıtımcı: CJ ENM / Yapım: Amirler Film / Türkiye / 2022 / Süre: 88 dakika / Dram, Gizem, Gerilim / 16+ ⚥

Oyuncu Kadrosu:
Selçuk Yöntem (Sodom)
Taro Emir Tekin (Raven)
Yasemin Szawlowski (Shadow)
Ali Süreya Tuncer (Mr. Ashu)
Elit Andaç Çam (Domino)
İbrahim Aköz (Sisto)
Simona Theoharova (Sandra)
Mustafa Noyan Arat (Peso)
Dorota Baginska
Scott Wells
İbrahim Ortakıcık
Musa Can Pekcan

6 yorum:

  1. Çok iginç, bunu izlemek istiyorum. Oyuncular ve konu ilgimi çekti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragmanı yabancı filmmiş gibi izledim, altyazılı yerli bir film izlemek ilginç olur :)

      Sil
  2. Kadro güzel, bakacağım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otelde nasıl bir kaos yaşanıyor merak etmemek elde değil, filmin biraz karanlık bir yapısı var sanki :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Konu değişik evet, bu noktada yönetmen İlker Savaşkurt'un yazıma almadığım filmi hakkındaki görüşlerinin bir kısmını daha yayınlayacağım. Şöyle demiş yönetmen: "Sanatsal türlerin ve sinema janrlarının ötesinde, kara komediden gerilime, fantazyadan drama bükülen bir ark çizerek, insanın varoluş̧ temalarına dokunan evrenimizde, sadece kendine benzeyen bir kaos yaratma amacıyla yola çıktık. Reflection, orijinali çok daha minimal olan bir tiyatro oyunundan uyarlandı. Önceleri sadece bir otel odasında geçen, geliştirme aşamasında ise kapsamı oldukça genişleyen bir senaryoya dönüştü. Akis’in ana karakteri olan Aziz Sodom, Amerikan Beat Edebiyatı’nın ölümsüz yazarı William S. Burroughs’un bir çeşit yansımasıdır. Onun kişiliğinden, yazınından esinlenilse de, bir yerde onu da ters yüz eden ve ‘anti’leştiren bir alegoridir. Baş karakterlerden bir diğeri ise Raven’dır. O da Edgar Allen Poe’nun mistisizminin ve tekinsizliğinin ete kemiğe bürünmüş̧ hali gibidir. Her baktığımız köşede, düşün tarihinin bir başka hayaletine rastlayabiliriz. Mevlana Rumi’den Oscar Wilde’a, Jean Baudrillard’dan Sartre’a dek..."

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön