4 Eylül 2022 Pazar

Mendirek (2022)

MENDİREK

Cem Demirer’in ilk uzun metraj filmi Mendirek (2022), balıkçılık yapan iki kuzen Yılmaz ve Aslan'ı takip ediyor. Gerilim, Dram türlerindeki filmin başrollerini Barış Yılmaz Gündüz ve Alihan Kaya canlandırıyor. Yapımcılığını Remi Itani ve genç yapımcılarımızdan Eda Çarıkçı'nın üstlendiği yapımın çekimleri Çanakkale, Bozcaada'da 6 haftalık bir süreçte gerçekleştirildi.

Mendirek (2022) Poster

Mendirek, bu yıl 12-18 Eylül 2022 tarihlerinde 29.'su gerçekleştirilecek olan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin Ulusal Yarışma bölümünde yarışacak olan sekiz filmden birisi.

Filmin çekim aşamasıyla ilgili daha fazla bilgi için yapımcı Eda Bilge Çarıkçı ile yapılan sohbetin bulunduğu "Eda Çarıkçı ile Amerika'da Film Sektörü" isimli videoyu aratıp 20'56 ncı dakikasından itibaren dinleyebilirsiniz.

Mendirek (2022) 2

Mendirek (2022) Konusu:

Bozcaada adlı Türk adasında yaşayan kendine güveni olmayan genç bir balıkçı olan Aslan (29), dalış yaparken bir ıstakoz mağarası bulur. Bu mağara, endüstriyel balıkçılığın yükselişinin bir sonucu olarak sağlıklı bir deniz ekosisteminin ortadan kaldırılması nedeniyle çağdaş zamanlarda inanılmaz derecede değerli ve nadirdir. Bu hazinenin kendisine toplumunda hiç sahip olmadığı zenginlik ve prestij getireceğini bildiğinden, ıstakozları kendi kendine hasat edene kadar bunu bir sır olarak saklamaya karar verir. Aslan, sırrı kuzeni ve en yakın arkadaşı Yılmaz (31) ile paylaşmayarak, Yılmaz'ın şüpheleri arttıkça ilişkilerinde bir çatlak yaratır. Aslan'ın kendisinden bir şeyler sakladığı fikri, Yılmaz'da hayatının diğer alanlarına uzanan bir dizi paranoyak saplantıyı tetikleyerek onu aşağı doğru bir sarmal haline getirir.... Film, karakterlerin iç dünyalarında yaşadıklarını ve giderek kötüleşen ruh hallerini gözler önüne seriyor, izleyiciyi gerilimi yüksek gerçekle sanrıların birbirine karıştığı bir yolculuğa davet ediyor.

Mendirek (2022) 1

Vizyon Tarihi: Belli Değil

Diğer Adı: Breakwater / Yönetmen - Senaryo: Cem Demirer / Görüntü Yönetmeni: Sebastian Lojo / Müzik: - / Dağıtımcı: - / Yapımcılar: Remi Itani ve Eda Çarıkçı / Yapım: Isoyön Film / Türkiye / 2022 / Süre: 101 dakika / Gerilim, Dram / tt18966896 /

Oyuncu Kadrosu:
Barış Yılmaz Gündüz (Yılmaz rolünde)
Alihan Kaya (Aslan)
Ahmet Acar
Ali Demirkol
Hasan Çelik
Mehmet Kafkaslıgil
Önder Demirer
Burak Bal
Cansu Şimşek

7 yorum:

  1. ilginç konu, bozcaada çok severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz hayatıyla ilgili olması benim de ilgili çekti deep. Bozcaadalılar bu filmi merakla bekliyorlar eminim. Nedeni bahsettiğim videoda yer alıyor. Biraz da komik :))

      Sil
  2. açıkcası sıkıcı bir filme benziyor ama neden aralarının bozulduğunu da merak etmedim değil :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem yönetmen hem de film benim için bir muamma. Film çok yeni olduğu için hakkında konu özetinden başka elimde bir done yok. Tür dram ve gerilim olunca eğlenceli olamayacağını düşündürdü bana. Fakat şu fenerin etrafında toplaşan insanların olduğu kareyi/sahneyi oldukça ilginç bulduğumu söyleyebilirim :)

      Sil
  3. Sadece Bozcaada için bile izleyebilirim:) Kaleminize sağlık. Sevgiler…

    YanıtlaSil
  4. Afiş çok ilginç, ürpertici hatta.. Buldukları mağarada gizemli bir şeyler varmış hissine kapıldım.

    YanıtlaSil
  5. Afiş güzel ama festival filmlerine tahammül edemiyorum ben. 🙈

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön