12 Eylül 2022 Pazartesi

Bir Zamanlar Gelecek: 2121 (2022)

Once Upon A Time In The Future: 2121

Serpil Altın'ın yönettiği Bilim-Kurgu, Dram türlerindeki Bir Zamanlar Gelecek: 2121 (2022) filmi, gelecekte, kaynakların kıt olduğu bir yüzyılda geçiyor. Yönetmen Serpil Altın ilk uzun metraj filminin senaryosunu Korhan Uğur'la birlikte kaleme aldı. İkili aynı zamanda filmin yapımcısı. 92 dakika süren film 29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin Ulusal Yarışma bölümünde yarışacak.

Once Upon A Time In The Future: 2121 filmi Adana'daki festivalde iki kez gösterilecek.

  • 13 Eylül 2022 PGM'de 20:30 
  • 15 Eylül 2022 CinemaPink Salon 7'de 17:00
Bir Zamanlar Gelecek: 2121 (2022) Poster

Bir Zamanlar Gelecek: 2121 (2022) Konusu:

21. yüzyılın sonlarında iklim krizi ve kıtlık sebebiyle yeryüzü yaşanılmaz hale gelir. Hayatta kalabilen az sayıda insan koloni halinde yerin altına kurdukları bloklarda yaşar. Koloni sistemini kontrol eden Genç Yönetim’in aldığı “Kıtlık Kanunları” gereği sisteme getirilen yeni hayat karşılığında, yaşlı neslin yok edilmesi zorunludur. Yer altındaki evlerinde kadın, adam, çocuk ve büyükanne olarak yaşayan bir ailenin hayatı yeni doğacak bebek yüzünden değişir.

Vizyon Tarihi: Belirsiz

Diğer Adı: Once Upon A Time In The Future: 2121 / Yönetmen: Serpil Altın / Senaryo: Serpil Altın, Korhan Uğur / Görüntü Yönetmeni: Kaan Çalışkan / Müzik: Cihan Güçlü / Dağıtımcı: - / Yapım: Serpil Altın Film / Türkiye / 2022 / Süre: 92 dakika / Bilim-Kurgu, Dram / 10+, 13A

Oyuncu Kadrosu:
Selen Öztürk
Çagdas Onur Öztürk
Ayşenil Şamlıoğlu
Sukeyna Kılıç

4 yorum:

  1. Konuyu okuyunca ciddi bir şey sandım, fragmanı izleyince hayal kırıklığı yaşadım. 😅 Komedi galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragmanda bir hayli gülmüşler 'komedi galiba' deyince fark ettim. Ben daha çok yeni hayat yani bebek gelince yaşlı kadını öldürecekler mi kısmına takıldım. Filmde tünellerden bahsediliyor. Bir kaçış mevzu olabilir. Fragmanda ve afişte ayrıca leziz bir elmaya yer vermişler. Kıtlık söz konusu olunca o elma nereden geldi? Bir metafor mu? gibi sorularda akla geliyor. Bir de filmin konu özetini 21. yy ın sonu diye başlatmışlar. Filmin adında 2121 tarihi var. Filmin konusu uzun yıllara mı yayılmış yani 22. yüzyıla mı sarkmış diye kafamda soru işaretleri oluştu. Tek mekan filmiymiş gibi görünüyor, diyaloglara ağırlık vermişte olabilirler; Sistemi sorguladıklarına dair bir iki cümle yakaladım....
      Fragman bana da çekici gelmedi Duygu, ama yazdığım üzere bir sürü soru kafama üşüşmüş durumda. Adana'ya gitsem mi ki? :))

      Sil
  2. bu tür konulu bir filmi biz yapamayız :) konu güzel de yani böyle film için teknoloji lazım :)

    YanıtlaSil
  3. Ay bu aralar böyle şeylerden çok etkileniyorum.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön