19 Mayıs 2022 Perşembe

19-20 Mayıs 2022 Vizyona Girecek Filmler

Bu hafta vizyon takviminde 19 ve 20 Mayıs olmak üzere iki gün yeni filmler sinemalara geliyor. 19-20 Mayıs 2022 vizyona girecek filmler listesinde toplam 8 film bulunuyor.

19 Mayıs 2022 vizyona girecek filmler listesinde üç film bulunuyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda gösterime girecek olan “Hayvan” filminde boks sporuyla ilgilenen bir gencin yaşadıkları konu ediliyor. Aynı gün "Süper Yetenek 2" ve "Cesur Balık Sihirli Dünyada" isimli animasyonlar da vizyona giriyor.

19-20 Mayıs 2022 Vizyona Girecek Filmler (19 Mayıs)

20 Mayıs 2022 Cuma günü ise beş yeni film daha sinemalarda gösterime giriyor. "Pig", "After Ayrılık", "Şeytani", "Sivaslıyıh Gardaş" ve "El Zebir" bu filmlerin isimleri.

19-20 Mayıs Vizyona Girecek Filmler (20 Mayıs)

75. Cannes Film Festivali Başladı

Yılın önemli festivalleri arasında bulunan 75. Cannes Film Festivali 17 Mayıs 2022 günü açılışını yaptı. Jüri başkanlığını Fransız oyuncu Vincent Lindon'un üstlendiği festivalde 21 film Altın Palmiye için yarışacak. Festival 28 Mayıs 2022 günü sona erecek. 

Jüri başkanı Vincent Lindon verdiği bir demeçte filmlere bakışını, değerlendirmesini nasıl yaptığını şu sözleriyle anlatmış: "Bir filme bakmanın, o filmi değerlendirmenin iki yolu vardır. Birincisi, filmi önce beyninizle algılar, sonra da yüreğinizle hissedersiniz. İkincisi, bunun tam tersidir. Ben, bu ikinci yolu severim; bir filmin önce yüreğime dokunmasını ve bende heyecan yaratmasını dilerim..."

19-20 Mayıs 2022 Vizyona Girecek Filmler 75. Cannes Film Festivali Başladı

Yabancı Film

Pig (2021)

Nicolas Cage'in başrolde olduğu Dram, Gizem, Gerilim türlerindeki film, ormanda domuzu yardımıyla trüf mantarı toplayan insanlardan uzak yaşayan Rob'un hikâyesini anlatıyor.

After Ayrılık - After We Fell (2021)

Dram, Romantik türlerindeki serinin üçüncü filminde, hayatının en önemli kararını vermesinin ardından Tessa’nın yaşamı tamamen değişir. Hayallerindeki iş için Seattle'a taşınmaya hazırlanırken Hardin hakkında öğrendikleri hayatının daha da karışmasına neden olur. Aşkları savaşmaya değer mi, yoksa ayrılıp kendi yollarına gitme zamanı mı geldiğine karar vermelidirler.

Şeytani - Demonic (2021)

Korku, Dram, Bilim Kurgu türlerindeki Demonic filminde, gizli bir tıbbi araştırma ekibi, annesinin işlediği suçlar yüzünden geçmişinde sarsıntı yaşayan bir kadını sanal gerçekliğin kullanıldığı bir deneye dâhil ediyor ve şeytani bir şekilde ele geçirilmiş olan annesinin zihnine girmesini sağlayarak gerçeklere ulaşmaya çalışıyor.

Süper Yetenek 2 - Rock Dog 2 (2021)

ABD, Çin yapımı olan Animasyon türündeki film, Bodi ve arkadaşlarının yeni macerasını perdeye getiriyor. Yerel olarak ünlü olan Bodi ve grubu True Blue'nun küçük bir hayran grubu oluşmuştur. Müzik patronu Lang'in radarına giren Bodi onun turne teklifini kabul eder. Turneye pop yıldızı Lil’Foxy ile çıkan Bodi ve arkadaşları ünlü olmanın bir bedeli olduğunu ise çok geçmeden fark edecektir.

Cesur Balık Sihirli Dünyada - Magic Arch (2020)

Rusya yapımı olan 3 boyutlu animasyonda, hayalperest ve aynı zamanda çekingen bir yapıya sahip yunus Delfi, okyanusun derinliklerinde, balıkların tüm dileklerini kabul eden sihirli dönüşüm kemerini keşfeder. Öte yandan kemerin yerini öğrenen müren balıkları devasa hale gelip, Balık Kasabası'nı ele geçirmeyi planlamaktadır. Bu planı duyan Delfi'ye kimse inanmaz. Delfi'nin kasabayı kurtarabilmesinin yolu uzun süredir kayıp babasını bulmaktan geçer.

Yerli Film

Sivaslıyıh Gardaş (2022)

Konusu Sivas'ta geçen Komedi türündeki film, köyde ailesiyle beraber yaşayan saf genç Durmuş'un kendisine hediye edilen piyango bileti sonrasında yaşananları perdeye getiriyor.

El Zebir (2020)

Korku türündeki El Zebir, çocukluğunda yaşadığı kötü olayları evlenme arifesinde olan genç bir kızın tekrar yaşamasıyla gelişen olayları konu ediyor.

Hayvan (2022)

Bülent Terzioğlu ve Atilla Barışer'in yönetmenliğini üstlendiği Dram Biyografi türündeki Hayvan filmi, bir boksörün hayatından kesitler sunuyor. Anne sevgisinden yoksun olarak sorunlu babasının baskısı altında büyüyen Barış, yabancı bir kadının sevgisi ve bir spor adamının desteğiyle kendi ayaklarının üstünde durmaya çalışır. Boks sporuna sarılarak hayallerini gerçekleştirmek için mücadele eden Barış bu süreçte milli duygularından güç alacaktır.

Güncelleme: 20.05.2022

8 yorum:

  1. Hayvan filmi ilgi çekici de niye o ismi koymuşlar, konuyla bağdaştıramadım pek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin isminin esin kaynağına dair bir bilgiye ulaşamadım. Sanırım 'Hayvan' hayatı anlatılan boksörün ringlerde kullandığı bir lakap. Tabi olmayabilir de :)

      Sil
  2. La película "Arco Mágico" se proyectó en cines de España en 2020. :) Muchas gracias :)

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Bu haftanın animasyonları fena değil. Sevdim yani :))

      Sil
  4. hımm animeler herhalde daha izlenesi gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayalperest yunusun filmi fena değildi deep. Rock Dog'ın ilkini izledim ikincisinin de İngilizcesine baktım. Onlar da fena değil :) Pig'e talip oldum ama onu izlemek için ruhen hazır olmak lazım. Aslında Pig, yönetmen Michael Sarnoski'yle tanışmak için iyi bir fırsat. Yönetmenin ikinci uzun metrajlı filmi A Quiet Place: Day One 2023 te sinemalara gelecek. ;)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön