27 Ocak 2022 Perşembe

Vizyona Giren Filmler 28 Ocak 2022

Ocak ayının son haftasında sinemaseverler 9 yeni filmle tanışacak. Yerli yapımların ağırlıkta olduğu vizyona giren filmler 28 Ocak 2022 listesinde 3 saat süren ödüllü Japonya yapımı “Drive My Car” filmi de bulunuyor.

Yılın yeni bağımsız filmlerinin görücüye çıktığı 2022 Sundance Film Festivali’nde sona yaklaşılıyor. 20 Ocak – 30 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalde bu yıl 28 ülkeden 90 civarında film gösteriliyor.

Yapımcılığını 12 Punto TRT Senaryo Günleri, TC Kültür ve Turzim Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Ukrayna Devlet Film Ajansı’nın üstlendiği “Klondike” geçtiğimiz günlerde prömiyerini Sundance’ta gerçekleştirdi. Klondike filmi, Ukrayna-Rusya sınırında ayrılıkçılar tarafından kuşatılan köyünden ayrılmayan hamile Ira’yı merkezine alıyor. Ira ve ailesi kendilerini 2014 yılında gerçekleşen uçak kazası olayının içinde buluyor. Filme konu olan uçak kazasında 298 kişi yaşamını yitirmişti.

Vizyona Giren Filmler 28 Ocak 2022

Yabancı Film

Drive My Car (2021)

Kaybettiği eşi Oto'nun yasını tutan ve başarılı bir yönetmen olan Yusuke Kafuku, Çehov’un Vanya Dayı oyununu sahneye koymak üzere Hiroşima’da bir festivale davet edilir. Festival kendisine 20 yaşında bir kadın şoför tahsis eder; Yusuke Kafuku, ilk anda şoför istemese de sonra kabul eder. Hiç beklemediği bir şekilde, 20 yaşındaki gizemli ve yetenekli şoförü Misaki Watari ile yalnızlık, kayıplar ve yasla bezeli, sırların karşılıklı olarak açıklandığı bir dizi yolculuğa çıkar... Yılın önemli filmleri arasında bulunan Japonya yapımı Dram türündeki filmin yönetmenliğini Ryusuke Hamafuchi üstleniyor. 13+

Kaos Yürüyüşü - Chaos Walking (2021)

M.S. 2257'de, hepsi erkek olan Yeni Dünya gezegeninin kolonistleri Prentisstown'da yaşamaktadır. Todd, iki üvey babası ile birlikte kalmaktadır. Kasabanın diğer sakinleri arasında başkan olan David Prentiss, oğlu Davy ve rahip Aaron bulunmaktadır. Uzaydan gelen bir keşif gemisi atmosfere girerken sorun yaşar ve düşer. Gemiyi Todd, bulur. Kazadan tek kurtulan kız Prentisstown'da var olan dengeyi altüst edecektir... Daug Liman'ın yönettiği Bilim-Kurgu türündeki filmde Tom Holland ve Mad Mikkelsen rol alıyor.

Ayı Kardeşler: Macera Parkı (2020)

3D seçeneğiyle seyirciye sunulan Çin yapımı Animasyonda kahramanlarımız gen bilekliği takarak istedikleri hayvana dönüşebilecek, bu sayede isterlerse uçabilecek ya da suyun derinliklerinde yaşayabilecektir. Bu deneyimi yaşayacakları yeni açılan "Vahşi Yaşam" merkezinde heyecan vaat eden bir de turnuva düzenlenmiştir. Turnuvaya katılan kahramanlarımızın bilmediği ise ekiplerindeki diğer yarışmacının merkezle ilgili gizli ve kötücül planları olduğudur. 6+

Yerli Film

Hadi Be! (2020)

Burçin Bildik'in başrolünde oynadığı Komedi filminde, Tevfik, sanayi sitesinde küçük esnaf lokantası işletmektedir. Kayınpederinin artık torun beklediği bir dönemde kısır olduğunu öğrenen Tevfik, arkadaşları Nizo ve Mıstık yüzünden kendisini beklenmedik, açıklaması zor olayların içinde bulur. 10+

Yıldızlar da Kayar (2022)

Günay Günaydın'ın yönettiği Komedi türündeki Yıldızlar da Kayar (2022), bir köyde 6 ay boyunca kamu hizmeti cezası alan bir popstarın köyün güzel öğretmenine âşık olmasını ve üstüne, düzenlenecek olan festivalin sorumluluğunu almasıyla yaşanan komik olayları anlatıyor.

Anka (2021)

Anka filminde, küçük yaşta ailesini bir araba kazasında kaybeden Murat'ın yıllar boyu yaşadığı travma ve sonrasında ayağa kalkışının hikâyesi anlatılıyor. Dram, Aksiyon türündeki filmde araba yarışları konu ediliyor.

Gelin (2021)

Yerli Korku filminde, medya patronu olan Saadettin, sosyal medyanın gündemine düşen gelinlikli kız videosunu izleyince çok ilgisini çeker ve bu olayı araştırmak için haber ekibini görevlendirir. Ruhani bir varlıkla evli olduğunu iddia eden bu gelinin bulunduğu köye giden gazeteciler, Ecrin ve tuhaf ailesinin misafiri olacaktır. Geceyi köyde geçirmek zorunda kalan ekibi korkunç dakikalar beklemektedir. 13+

Kaptan Pengu ve Arkadaşları 2 (2021)

Animasyonda, İnci Koyu'nda sürekli olarak çöp toplamak zorunda kalan kurbağa Maki, yardım istemek için müzik festivali organize eder. Festival yapılacağını öğrenen Kaptan Pengu ve arkadaşları maceralı bir yolculuk yapar. Festivalde müzik grubu kuran ekip tüm sorunları çözecek bir planı uygulamaya başlayacaktır.

İlk Temas (2022)

Yeni yazı*

Hayvan filminin ortak yönetmeni olan Atilla Barışer'in yazdığı ve yönettiği Gerilim, Bilim-Kurgu türündeki İlk Temas (2022), Skypic Films dağıtımıyla sinemalara geliyor. Yerli filmin kadrosunda Bekir Annıak, Bedirhan Barışer, Maksut Kesici, İrem Akçay, Mehmet Sait Aydın ve Ersun Topçu yer alıyor. Film 87 dakika sürüyor.

İlk Temas (2022) Fragman

6 yorum:

  1. drive my car :) beatles şarkısı, baby you can drive my car, yes ı am gonna be a star, baby you can drive my car and maybe ı will love you.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karaoke gibi oldu, şarkıyı dinlerken sözleri yorumundan takip ettim bir ara :)) Ayak temposuyla birlikte :)
      Çok teşekkürler deep :)

      Sil
  2. ilk temasın konusu ne uzaylılar mı,yoksa yine cinliler mi? Wikipedide "İlk temas, insanlar ve dünya dışı yaşam arasındaki ilk karşılaşma ya da farklı gezegenlerden veya doğal uydulardan gelen herhangi bir canlı türün bir başkasıyla ilk karşılaşması hakkında ortak bir bilim kurgu teması" diye yazıyo ama bu o değil galiba..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk Temas'ın konusu çok belli değil, kırsalda geçiyor. Sanırım uzaylıları konu etmişler. Konusu belli olmayan nadir filmlerden. Youtube da yapılan eleştirilerde filmi kalitesinden dolayı çok eleştirmişlerdi. 16 sinema da gösterilecek. Vakit kaybı olabilir diye yazmak istemiyorum ama öyle görünüyor. Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Yavaş yavaş sinemaya ısınmaya başladık, eski alışkanlara geri döneceğiz sanırım. Ama buradaki filmlerden sadece Anka'yı merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anka'nın senaryo yazarının aynı zamanda başroldeki oyuncunun bir videosunu izlemiştim Youtube'da. Fikrin gelişip film olması bir yedi sekiz seneyi bulmuş. Verilen emeklere değen bir film ortaya çıkmıştır umarım. Yurt dışından ekip gelmiş filmi çekmek için. Türkiye sineması için taze kan gibi bir film zannımca.
      Isınalım eveeet :))

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön