10 Ocak 2022 Pazartesi

Drive My Car (2021) Japonya

Doraibu mai kâ (2021)

Haruki Murakami'nin kısa bir hikâyesinden sinemaya uyarlanan filmin yönetmenliğini Ryusuke Hamafuchi üstleniyor. Başarılı senaryosuyla dikkat çeken ve çok sayıda ödülü bulunan Japonya yapımı Drive My Car (2021) 28 Ocak 2022 günü sinemalara geliyor. Başka Sinema dağıtımıyla gösterilecek olan Dram türündeki yapım 3 saat sürüyor.

Drive My Car (2021)
Drive My Car (2021) Japonya Poster

Karısını iki sene önce kaybeden bir yönetmenin, kendisine tahsis edilen genç şoförüyle arasında geçenlerin, paylaştıklarının anlatıldığı film, Vanya Dayı eserinin çalışmaları sırasında sanatın aslen insan doğasını daha iyi anlamak için bir araç olabileceğini savunurken, yalnızlığın değerlendirmesini de yapıyor.

Drive My Car - Doraibu mai kâ (2021) Konusu:

Kaybettiği eşi Oto'nun yasını tutan ve başarılı bir yönetmen olan Yusuke Kafuku, Çehov’un Vanya Dayı oyununu sahneye koymak üzere Hiroşima’da bir festivale davet edilir. Festival kendisine 20 yaşında bir kadın şoför tahsis eder; Yusuke Kafuku, ilk anda şoför istemese de sonra kabul eder. Hiç beklemediği bir şekilde, 20 yaşındaki gizemli ve yetenekli şoförü Misaki Watari ile yalnızlık, kayıplar ve yasla bezeli, sırların karşılıklı olarak açıklandığı bir dizi yolculuğa çıkar.

Drive My Car (2021) Japonya
Vizyon Tarihi: 28 Ocak 2022

Diğer Adı: Doraibu mai kâ / Yönetmen: Ryûsuke Hamaguchi / Senaryo: Ryûsuke Hamaguchi, Takamasa Oe / Uyarlama: Haruki Murakami Görüntü Yönetmeni: Hidetoshi Shinomiya / Müzik: Eiko Ishibashi / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Mars Production / Japonya / 2021 / Süre: 2 saat 59 dakika / Dram / tt14039582 / 13+

Oyuncu Kadrosu:
Hidetoshi Nishijima (Yusuke Kafuku rolünde)
Tôko Miura (Misaki Watari)
Reika Kirishima (Oto, Yusuke'nin Karısı)
Yoo-rim Park (Lee Yoon-a)
Dae-Young Jin (Kon Yoon-su)
Sonia Yuan (Janice Chan)

5 yorum:

  1. Konusu değişikmiş. Oyuncular da çok doğal görünüyor, merak ettim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Drive My Car filminin diyalogları için güzel diyorlar. Şahsen izleyemeye niyetlenenler için 3 saat doyurucu geçecek kanaatindeyim. Genç şoförün oyunculuğu da takdir edilmiş. :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Fragmanda bir sahne vardı deep, yönetmen rolünde olan oyuncu arabanın sarsıntısız gitmesini öyle sevmişti ki resmen mest olmuştu. Bunu ifade ettiğinde gülümsedim. Her seyir halindeki arabada evdeki rahatlığı bulmak zor bence... Güzeldir ama bizim oradaki sinemalara gelmiyor maalesef. Başka Sinema salonlarında gösterilecek.

      Sil
  3. Haruki Murakami'nin kitaplarını oldukça seviyorum. Filmin konusu da oldukça ilginç duruyor. internete düşer düşmez mutlaka izleyeceğim bir film:)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön