7 Ocak 2022 Cuma

DilberAy (2022) Küçük Dev Kadın

DİLBERAY

2019 yılında 63 yaşında hayatını kaybeden şarkıcı Dilber Ay'ın hayatı filme konu oldu. Hayatının son yıllarında Flash Tv'de Kadere Mahkûmlar adlı programı sunan Dilber Ay biri çocukken olmak üzere iki evlilik yaptı. Küçük yaşta katıldığı bir yarışmada türkü okuyarak birinci olan, çocuk yaşta evlendirilen ve erkek şiddetine maruz kalan genç kadın sesiyle çıktığı yolda yükseldi, Almanya'da iki kez hapse girdi.

dilberay 2022
Dilberay (2022) Küçük Dev Kadın Poster

Büşra Pekin'in, Dilber Ay'ın gençliğini canlandırdığı filmin yönetmenliğini Ketche / Hakan Kırvavaç üstlendi. 4 Şubat 2022 günü vizyona girmesi beklenen Dram, Biyografi türündeki DilberAy (2022)  filminin oyuncu kadrosunda ayrıca Ayberk Pekcan, Nursel Köse, Selen Uçer ve Ruhi Sarı'da yer alıyor.

Küçük Dev Kadın Dilber Ay ismiyle duyurulan filmde şarkıcının sevilen parçalarına da yer veriliyor. Büşra Pekin, filmde yer alan türküleri söyleyebilmek için müzik direktörü olan İskender Paydaş'la her gün stüdyoya girerek saatler boyu birlikte çalışmış.

Dilberay
DilberAy (2022) Küçük Dev Kadın 1

Dilberay (2022) Konusu:

Kahramanmaraş’ta, sekiz çocuklu, fakir bir ailenin kızı olarak, çadırda başladığı hayatına birçok üzüntü ve hüzün sığdırdı Dilber Ay… 13 yaşında başlık parası karşılığı, kendinden yaşça büyük bir adama verildi, evlendiler, çocukları oldu. Şarkı söylediği için şiddete maruz kaldı ama o, yaşadığı bütün acılara inat, güçlü sesinden aldığı inançla adım attığı sahnelerde zirveyi de gördü, hapishaneyi de… Hiç vazgeçmedi. Hep şarkı söyleyerek çıktı düştüğü dipsiz kuyulardan.

DilberAy (2022) Küçük Dev Kadın 2
Vizyon Tarihi: 4 Şubat 2022

Yönetmen: Hakan Kırvavaç (Ketche) / Senaryo: Kamuran Süner ve Nalan Mert Savaş / Görüntü Yönetmeni: Jean Paul Seresin / Müzik: İskender Paydaş / Dağıtımcı: CJ ENM / Yapım: Aytaç Medya / Türkiye / 2022 / Süre: - / Dram, Biyografi

Oyuncu Kadrosu:
Büşra Pekin, Ayberk Pekcan, Nursel Köse, Zeliha Kendirci, Selen Uçer, Deniz Hamzaoğlu, Deniz Erdoğan, Doğukan Güngör, Ruhi Sarı

6 yorum:

  1. dilber ay, türkücü, tanınmış biri de mi :) büşra pekin severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilber Ay'ın fotoğrafını koyacaktım posta, aklımdan çıkmış deep. Evet, türkü söylüyor. Babam onun Flash tv'de çıkan programlarını izlerdi. Nurlar içinde yatsın. Az çekmemiş hayatında.

      Sil
  2. Ne acılar çekmiş, çok kötü. Allah rahmet eylesin. Dertli insan sesinden belli olur zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin kurgusu iyidir inşallah, Dilber Ay o zor durumlardan sıyrılıp ayağa nasıl kalmış detaylarını çok merak ediyorum.
      Sesi güzeldi, dokunuyordu insana. Bir kaç programını izlemiştim. tv stüdyosunda demir parmaklıkların olduğu bir sahne kurmuşlardı.
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Ben bu filmi çekilmeeye başladığından beri takipteyim. Filmi çok merak ediyordum ama Büşra Pekin konusunda biraz çekimserim açıkçası, izleyip görücez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşra Pekin'i çoğunlukla Komedi türündeki filmlerde görüyoruz. Çok az Dram türü rolü var. Ağlatmak kolaydır, güldürmek zordur derler. Şans verip dediğin gibi izleyip görmek lazım.
      Demir Kadın Neslican filmi var bakalım onun tarihi ne zaman belli olacak.
      Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön