10 Aralık 2021 Cuma

Gösterime Giren Yeni Filmler 10 ARALIK 2021

Gösterime Giren Yeni filmler ve Haftanın Festival Haberleri

Bu hafta altısı yabancı dördü yerli olmak üzere toplamda 10 yapım vizyona girdi. Gösterime giren yeni filmler 10 ARALIK 2021 haftasında Monsta X konser filmi 9 Aralık günü gösterilmeye başlandı. Haftanın sürprizi ise 4 filmden oluşan Matrix film serisinin ilk filminin yeniden vizyon takvimine alınması oldu.

Gösterime Giren Yeni Filmler 10 Aralık 2021

Haftanın Festival Haberleri

Bu yıl 39.'su düzenlenen Torino Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü 12 adayın arasından Selman Nacar'ın yönettiği ‘İki Şafak Arasında (2021)’ filmine verildi. Festival yolculuğu devam eden 'İki Şafak Arasında' filmi, 10 Aralık'ta (Bugün) start alan 10. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Yarışması kapsamında gösterilecek. Malatya'daki yarışmada; Ali’nin Tabiatı, Bembeyaz, Bir Düş Gördüm, Çatlak, İçimdeki Kahraman, İki Şafak Arasında, Koridor, Kumbara, Lacivert Gece ve Sardunya filmleri ödül şansı arayacak.

24. BIFA (Britanya Bağımsız Film Ödülleri) 5 Aralık 2021 tarihinde sahiplerini buldu. Aleem Khan'ın yakın zamanda kocası ölen bir kadının eşinin hayatıyla ilgili şok edici bir sırla yüzleştiği ilk yönetmenlik denemesi 'After Love' En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödülüyle birlikte 6 ödül kazandı.

11. AB İnsan Hakları Film Günleri 10 Aralık 2021 günü başlıyor. 19 Aralık 2021 günü sona erecek olan film günleri ile ilgili detaylı bilgilere www.avrupa.info.tr (diğer adres: https://www.festivalscope.com/page/euhrfd-2020/) adresinden ulaşabilirsiniz. 28 Avrupa filminin yer alacağı etkinlikte ücretsiz çevrimiçi gösterimler de yer alıyor.

Yabancı Film

Satranç - Schachnovelle (2021)

İkinci Dünya Savaşı'nın başlamak üzere olduğu yıllarda Viyana'da yaşayan bir avukat Gestapo tarafından bir otelde sorguya çekilir. Gestapo, varlıklarını yönettiği elit kişilerin hesap bilgilerine ulaşmak istemektedir. Bu süreçte kahramanımız satranca sığınır... Almanya, Avusturya yapımı, Gerilim, Dram, Savaş türlerindeki film Kafkaeks bir anlatıma sahip.

Petrov Grip Oldu - Petrov's Flu (2021)

SSCB'nin dağılmasından sonraki dönemde, Rusya'da yaşayan oto tamircisi Petrov yılbaşı zamanında grip salgınından nasibini alır. Igor isimli bir adam yüzünden kafası karışan Petrov, kendisini ailesiyle birlikte tuhaf olayların içinde bulur. Film, katıldığı Cannes'dan ödülle dönen bir yapım.

Monsta X: The Dreaming (2021)

Güney Kore'li K-Pop grubu Monsta X'in konser filminde, röportajlar, sahne performansları ve yeni projeler hakkında bilgiler yer alıyor.

Evdekiler - The Owners (2020)

İngiltere yapımı Suç, Komedi, Korku, Gerilim türlerindeki filmde, yaşlı ve varlıklı bir çiftin evine girip soygun yapmaya kalkışan 4 arkadaş ev sahiplerinin beklenmedik bir anda eve dönmeleriyle zor duruma düşerler. Ev sahipleri zorlu çıkar, kapana dönüşen evden çıkamayınca kendilerini can pazarının içinde bulurlar.

Batı Yakası'nın Hikâyesi - West Side Story (2021)

Steven Spielberg'ün yönettiği Müzikal türündeki film 1961 yapımı 'West Side Story' adlı müzikalden sinemaya uyarlandı. Yeniden imar edilen bir mahallede farklı iki etnik gruptan olan iki çete arasındaki mücadelenin anlatıldığı filmde rakip çetelere mensup iki genç arasında mutlu sonla bitmesi zor görünen bir aşk filizlenir.

Matrix - The Matrix (1999)

Serinin dördüncüsünün yakın zamanda sinemalara geleceği Matrix filmlerinin ilki yeniden sinemalara geliyor. Hacker olan ve nik olarak Neo'yu kullanan Thomas geceleri Matrix'i incelemektedir. Bu sırada Trinity ve Morpheusla tanışır. Yaşadığı dünyanın aslında gerçek olmadığını bir simülasyonun içinde yaşadığını öğrendiğinde ise Neo kendisini büyük bir komplonun içinde bulur... Keanu Reeves'in Neo'yu canlandırdığı Bilim-Kurgu türündeki film ilk yayınlandığı zamanlardan beri üzerinde çok konuşulan bir yapım...

Yerli Film

Lain (2021)

Onur Aldoğan'ın yönettiği Lain, travmatik geçmişiyle yüzleşmek için doğup büyüdüğü köye eşi Ece ile birlikte geri dönen Can'ın köyde'varlıklar'la olan mücadelesini anlatıyor.

Bayram Şekeri (2020)

Dram türündeki filmde, Yusuf ve Pınar evliliklerini yürütemeyeceklerini anlayınca boşanmaya karar verir. Pınar, oğlunu göremeyeceği korkusuna kapılınca, onu alıp Almanya'ya kaçar. Oğlu Mete için iyi bir gelecek inşa etmeye çalışan Pınar, rahatsızlanır. Beyninde tedavisi mümkün olmayan tümör bulunan genç kadın oğlunu babasına emanet etmek için Türkiye’ye getirmeye karar verir.

Azamet (2021)

Cengiz Kaplan'ın yazıp yönettiği Korku, Gençlik türlerindeki Azamet (2021), kardeşinin mutluluğunu kıskanıp bunu bozmak isteyen genç bir kızın büyüden medet umması sonucunda sebep olduğu felaketleri anlatıyor.

Dayı: Bir Adamın Hikâyesi (2021)

Yaşadığı köyden çalışması için İstanbul'da kahve işleten akrabasının yanına gönderilen Cevahir orada kabadayı dünyasıyla tanışacak, acımasız olan bu dünyanın içinde adaletli davranışlarıyla kendisinden söz ettirecektir... Macera, Aşk, Dram türlerindeki yerli filmin yönetmenliğini Uğur Bayraktar üstleniyor.

10 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Hafta sonu izleyici rakamlarına baktım. Aykut Enişte ilk sırada ikinci ise Dayı olmuş. Salon sayısı daha çok olsaydı birinciliğe otururdu.
      Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. İnceleyeceğim (korku türleri hariç) :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korku filmlerine ben de mesafeli duruyorum. Ama en çok tercih edilen türlerden biri ve çok film üretiyorlar :)

      Sil
  3. Matrix'i hiç izlemedim ben. Nedense ne kadar sevilse de bazı yapımlara mesafeli oluyorum. Biraz ön yargılıyım sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin kendine has bir tarzı var. Yönetmenlerinin kadın olduğunu öğrendiğimde şaşırmıştım. Vendetta'nın da senaryosunu yazmış yönetmen kardeşler. Karanlık aksiyonları seviyorlar anladığım kadarıyla. :)

      Sil
  4. petrov ilgimi çekiyor, batı yakası nı merak ediyorum, şimdilik düşüncem spielberg bunu becerememiştir :) matrix i bikaç defa izledim ama hiç anlamadım, o yüzden matrix değil john wick diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spielberg'in filmi Altın Küre adaylarının arasında yer aldı. En İyi Film (Müzikal veya Komedi) dalı başta olmak üzere birkaç dalda birden adaylığı var. Bakalım başarılı bulunacak mı? Ben de merak ediyorum. John Wick karakterinin duygusallığını sevmiştim. O da güzel bir seriydi. :) Grip filmi için karışık diyorlar unutmazsam izlemeyi düşünüyorum.
      Çok teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  5. iki şafak arasında, after love, izlemeliii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. After Love iyi çıkış yapmış. Bu filmleri ayrıca not almam lazım üst üste bir sürü iyi film geliyor :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön