7 Aralık 2021 Salı

Satranç - Schachnovelle (2021)

Schachnovelle

Stefan Zweig'in intihar etmeden önce yayıncısına yolladığı Satranç isimli kitabından Eldar Grigorian'ın sinemaya uyarladığı Satranç - Schachnovelle (2021), 10 Aralık 2021 günü vizyona giriyor. Alman yönetmen Philipp Stölzl, çektiği filmde Avusturya'nın Naziler tarafından ilhakını, Viyana'da yaşayan varlık yöneticisi Josef Bartok'un tutuklanmasını ve ayrı bir mekânda; bir gemide gerçekleşen satranç turnuvasında yaşananları anlatıyor.

the royal game
Satranç -  Schachnovelle (2021) Poster

Alman sinemasının ünlü oyuncularını bir araya getiren filmin önemli rollerini Oliver Masucci ve Albrecht Schuch paylaşıyor. Almanya'da çeşitli ödüller kazanan filmin başrol oyuncusu Oliver Masucci'de başarılı performansı ile Bavarian Film Ödülü'nü kazanmış. Diğer bir adı 'The Royal Game' olan film, Goethe-Institut’un düzenlediği 'Kino 2021 Alman Filmleri Türkiye’de' etkinliği kapsamında geçtiğimiz aylarda ülkemizde gösterilmişti.

Satranç - Schachnovelle (2021) Konusu:

1938 yılında Avusturya, Nazi Almanya’sı tarafından ilhak edilir. Karısıyla birlikte Viyana'da yaşayan varlık yöneticisi Josef Bartok yaklaşan tehlikeyi sezer ve kaçmadan önce hesaplarını yönettiği varlıklı kişilerin evraklarını yok etmeye çalışır. Gestapo'nun yakaladığı Bartok, üst sınıftakilere ait olanların hesap bilgilerini vermesi için baskı görür. Bilgileri verdiği takdirde serbest bırakılıp ABD'ye gitmesine izin verilecektir.

Satranç - Schachnovelle (2021) Oliver Masucci

Bartok bunu reddettiği için Gestapo'nun üs kurduğu Metropol Oteli'nin bir odasında sorgularla geçen bir hapis hayatı yaşar. Orada tesadüf eseri bulduğu satranç kitabından öğrendikleri ile zihnini meşgul edip sorgulara dayanmak ve hayatta kalmak oyunlar oynar. Satranç taşlarını ekmek artıklarını yoğurarak yapmıştır. Ancak sinsi Gestapo subayı Böhm'e yakalanır.

Satranç -  Schachnovelle (2021)

Atlantik Okyanusu'nda yol alan bir gemide satranç turnuvası düzenlenir. Bartok bu turnuvada gezici bir dünya şampiyonuna karşı yarışmaktadır.

Vizyon Tarihi: 10 Aralık 2021

Diğer İsimleri: Schachnovelle, The Royal Game / Yönetmen: Philipp Stölzl / Senaryo: Eldar Grigorian / Stefan Zweig'in Satranç isimli kitap uyarlaması / Görüntü Yönetmeni: Thomas W. Kiennast / Müzik: Ingo Frenzel / Dağıtımcı: CJ ENM / Şirket: Filmartı / Almanya, Avusturya / 2021 / Süre: 1 saat 52 dakika / Gerilim, Dram, Savaş / tt12058584

Oyuncu Kadrosu:
Oliver Masucci (Dr. Josef Bartok rolünde)
Birgit Minichmayr (Anna Bartok)
Albrecht Schuch (Franz-Josef Böhm)
Moritz von Treuenfels (Polis Erich)
Carl Achleitner (Bay Faber)
Clemens Berndorff (Swoboda)
Eric Bouwer (Dr. Wouters)
Rolf Lassgard (Owen McConnor)

7 yorum:

  1. En sevdigim yazarin en az sevdigim kitabi
    Herkes bu kitaba hayran ama ben i-ih

    YanıtlaSil
  2. Kitabı daha okumadım ama fragmanı sevdim. Etkileyici görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Kitap çok iyiydi. Eminim filmi de öyledir. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Satranç filmini izlemek isterim. Alman oyuncu dark dizisinde de oynamıştı çok iyiydi.

    YanıtlaSil
  5. Ben bu filmi nasıl kaçırmışım Zulal. Acil bulayım ben bunu ♥

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön