30 Ekim 2021 Cumartesi

Türkiye'nin Oscar Adayı Bağlılık Hasan Filminin Vizyon Tarihi

BAĞLILIK HASAN

 Türkiye'nin Oscar Adayı Bağlılık Hasan filminin vizyon tarihi belli oldu. 30 Ekim 2021 günü 94. Akademi Ödülleri için yarışacak olan Türkiye'nin aday filmi açıklandı. Oscar yarışında aday adayı olarak seçilen Semih Kaplanoğlu'nun yazıp yönettiği filmin vizyon tarihi 3 Aralık 2021 olarak ilan edildi. Birçok ülkenin Oscar Adayı'nı açıkladığı adaylık yarışındaki filmlerin bazılarını yine sinemalarda izleyebileceğiz. Almanya'nın Oscar adayı olan 'Tam Sana Göreyim' 5 Kasım 2021 günü salonlara gelecek.

Bağlılık Hasan
Türkiye'nin Oscar Adayı Bağlılık Hasan Filminin Vizyon Tarihi, Film Afişi

Semih Kaplanoğlu'nun "Bağlılık" üçlemesinin ikincisi olan Bağlılık Hasan, dünya prömiyerini Cannes Film Festivali'nde 20 filmin yarıştığı "Belirli Bir Bakış - Un Certain Regard" bölümünde gerçekleştirmiş, festival yolculuğu sürecinde Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Görüntü Yönetmenliği Ödülü Özgür Eken'e verilmişti. Üçlemenin ilki olan Bağlılık Aslı (2019) geçtigimiz yıl ülkemizden Oscar yolcusu adayı olarak belirlenmişti.

Oscar Adaylarının Seçim Süreci:

94. Akademi Ödülleri 1 Mart 2022 günü dağıtılacak. Oscar En İyi Uluslararası Film kategorisinde aday adayı olabilmek için filmin 2021 sezonunda sinemalarda gösterilmiş olması gerekiyor. Akademinin ilk değerlendirmesiyle 100'ün üzerinde olması beklenen filmlerden 15 tanesi kısa listeye seçilecek ve 21 Aralık 2021 günü açıklanacak. Akademi Ödüllerinde yarışacak olan asıl 5 adayın ise 8 Şubat 2022 tarihinde açıklanması bekleniyor.

Bağlılık Hasan (2021) Konusu:

Bağlılık Hasan
Türkiye'nin Oscar Adayı Bağlılık Hasan Filminin Vizyon Tarihi

Önemli rollerini Umut Karadağ ve Filiz Bozok'un oynadığı filmde, geçimini babasından kalan meyve bahçesi ve diğer tarlaya ektiği ürünlerle sağlayan Hasan'ın, arazisine büyük bir elektrik direği dikilmek istenmesiyle yaşananlar anlatılıyor.

Vizyon Tarihi: 3 Aralık 2021

Diğer Adı: Commitment Hasan / Yönetmen - Senaryo - Kurgu: Semih Kaplanoğlu / Görüntü Yönetmeni: Özgür Eken / Müzik: / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Yapım: Sinehane / Türkiye / 2021 / Süre: 148 dakika / Dram / tt13649034

Bağlılık Hasan (2021) Fragman

Oyuncu Kadrosu:
Umut Karadağ (Hasan rolünde)
Filiz Bozok (Emine)
Gökhan Azlağ (Serdar)
Ayşe Günyüz Demirci (Nisa)
Mahir Günşiray (Muzaffer)
Hakan Altıner (Hakim Mehmet)

Güncellemeler:
02.11.2021 Filmin 10 Aralık 2021 olan vizyon tarihi 3 Aralık 2021 olarak değişti.

15 yorum:

  1. yumurta, süt, bal, buğday, bu filmlerin hepsinde çok sıkıldım yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu üçlemeyi izlemiştim. Ağır yürüyen filmlerdi...
      Bu yıl festivallerde Okul Traşı, Yaramaz Çocuklar, Kerr, Bir Nefes Daha, Anadolu Leoparı, Beni Sevenler Listesi filmleri başarılı bulunmuştu. Bunlar güçlü filmler midir, izlemediğim için bilmiyorum... Semih Kaplanoğlu'nun son üçlemesinin iki filmi aday gösterildi, üçüncü filmini çekerse o da Oscar yolcusu seçilebiliir :)
      Teşekkürler deep :)

      Sil
    2. okul traşı aklımda izliycem, öbürlerini de izlerim, kaplanoğlu amanin, o bir de nuri bilge filmlerini çok uyuz buluyorum, nuri bilge kısaltsın filmlerini, çok gereksiz uzatıyor bencesi :) sanat filmlerine düşkün olsam da bunlar sanat değil bencesi :) heey son yazımda var filmler, senden gördüğüm iki korkuyu da izledim nette, ikisi de iyiydi :)

      Sil
    3. Sessiz Bir Yer 3 ve The Conjuring sanıyorum. Beğenmene sevindim :)
      Bağlılık üçlemesinin sonuncusunun konusu öğrendim, not olarak buraya bırakayım; Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Huzur adlı romanını adapte etmeye çalışan bir yazar hakkında olacakmış. Konu yazarlık olunca seninle paylaşmak istedim.
      Bahsi geçen yönetmenlerin filmlerini izlerken, bir dönemeç oluyor. O dönemeci geçebilirsem filmi yakalamış oluyorum ve seviyorum. Biraz da duygu durumuma bağlı oluyor...

      Sil
    4. tanpınar, huzur, yazar, konu çok iyimiş deee keşke başka yönetmen çekseydi :)

      Sil
    5. Sürpriz bir film çıkar mı ortaya diye düşündüm ama yönetmen üçlemenin çizgisinden dışarı çıkmadan çekecektir :)

      Sil
  2. Fragman bile çok durağan. Yine de başarılar dileriz. :) Kırsal yaşamı anlatan filmleri seviyorum ama aşırı durağan olanlar boğuyor beni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oscar aday adayı filmin konusunu biraz daha açarsak, bir çift var hacca gidecekler ama öncesinde helallik almaları gerekiyor. Hasan'ın abisi Muzaffer ile aralarında soğukluk var arazi meselesi yüzünden. Hasan faydacı biri ve arınma anlamında iç hesaplaşmalar yaşanıyor... Bu kadarını yazayım. Fragman ve filmin snopsisi çok detaylı değil. Hatta anlaşılmaz bence.
      Çok teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  3. Filmi ilk kez görüyorum. Fragmanı izledikten sonra nedense filmi izleyemeyeceğime karar verdim. Maalesef ağır filmleri izleyemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlara filmin konusu hakkında biraz daha açıklama ekledim. Ayrıca filmin sinematografisi ödül almış, izleme seyrini kolaylaştırabilir belki...
      Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  4. Genelde bu tarz yarışma filmlerinde biraz kasıyorlar sanki. Yani işin içine "sanat için" olayı girince. Oysa oscar alan filmler daha rahat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fransa'dan aday olan ama Türkiye'de çekilen Mustang ne güzel bir filmdi. Yorumunu okuyunca o aklıma geldi.

      Sil
  5. ucitelka yı sevdin ya, bir romanya filmisi var, izlemediysen, dört ay üç hafta, iki gün, 2007, kaçırmağğğğ :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemişim deep, çok zaman geçmiş üzerinden. Sarsıcı sahneleri aklımda. Hatta Cristian Mungiu'nun bir de Mezuniyet (2016) filmini izlemiştim. O da Ucitelka gibi okul eğitimiyle ilişkili. Siteme yazmış kısa bir yorum bırakmışım :)

      Sil
    2. mezuniyet evet evet nefis :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön