18 Eylül 2021 Cumartesi

Sadan Hanım (2021)

Yönetmenliğini Göksel Gülensoy'un üstlendiği Dram, Belgesel türündeki Sadan Hanım adlı yapım Başka Sinema dağıtımıyla 21 Eylül 2021 Salı günü gösterime giriyor. 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü'dür. Demansın en sık görülen dalı olan Alzheimer konusunda birçok kişiyi bilinçlendirmek amacıyla hazırlanan belgeselde, hastalığın ilerleyişi Sadan Ünüvar'ın uzun süreli anılarıyla beyazperdeye yansıyor.

Sadan Hanım (2021) Afiş

Sadan Hanım (2021) Konusu:

Sadan Ünüvar, Kadıköy İlçesi’nin Moda Semti’nde tek başına yaşayan yaşlı bir kadındır. Bir gün aile doktorları kızına annesinin Alzheimer hastası olduğunun haberini verir. Bunun üzerine eşi ile birlikte annesinin yanında yaşamaya başlarlar. Sadan Hanım'ın kızının yönetmen olan eşi, hafıza kaybının ve Sadan Hanım'ın her geçen gün nasıl eridiğinin hikâyesini çekmeye başlar.

Sadan Hanım (2021)

Vizyon Tarihi: 21 Eylül 2021 özel gösterim
Yönetmen: Göksel Gülensoy / Senaryo: Kutsi Akıllı / Görüntü Yönetmeni: Ferhan Akgün / Müzik: George Kallis / Dağıtımcı: Başka Sinema / Yapım: Kinoİstanbul / Türkiye / 2021 / Süre: 85 Dakika / Dram, Belgesel / tt12010212
Fragman
Sadan Hanım Filmi Oyuncu Kadrosu:
Canan Ergüder (Sadan Hanım)
Kenan Ece
Serap Aksoy
Ebru Nil Aydın
Altuğ Yücel
Edip Saner
Cansın Bezircioğlu
Özge Özdemir
Mansur Ark
Prof. Dr. Barış Topçular

4 yorum:

  1. Ah çok dokunaklı bir konu ama ben bunu izlerim. Gerçek hayattan sahneler var ve çok sevdiğim Canan Ergüder var. Teşekkür ederim canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de teşekkür ediyorum. Sadan Hanım'ı canlandıran Canan Ergüder'i ben de seviyorum. Bir an önce sağlığına kavuşur da ekranlara döner inşallah.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Filmin izleyeni çok olur inşallah. Tanıtım için iki cephe açtım. Diğeri Youtube'da. Çok teşekkürler deep :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön