16 Temmuz 2021 Cuma

Vizyona Giren Filmler 16 Temmuz 2021

VİZYONA GİREN FİLMLER ve HAFTANIN  SİNEMA OLAYLARI

Bu hafta 2'si yerli 5'i yabancı olmak üzere toplamda 7 yapım vizyona girdi. Vizyona giren filmler 16 Temmuz 2021 haftası filmlerinin detaylarına başlıklarda bulunan linklerden ulaşabilirsiniz.
Genelde diğer ülkelerde daha önce yayınlanmış yabancı yapımların bulunduğu haftanın bu anlamda tek farklı filmi 'Space Jam: Yeni Efsane'. Film, diğer ülkelerle aynı günlerde gösterime giriyor.

Vizyona Giren Filmler 16 Temmuz 2021
Vizyona Giren Filmler 16 Temmuz 2021
 

Haftanın Sinema Olayları

74. Cannes Film Festivali 17 Temmuz 2021 günü bitiyor... (Not: Belirli Bir Bakış' bölümünün ödülleri verildi. Rus sinemacı Kira Kovalenko’nun “Unclenching the Fists” adlı filmi büyük ödülü aldı. Bu bölümde Semih Kaplanoğlu'nun Bağlılık Hasan filmi de yarışıyordu. )
40. İstanbul Uluslararası Film Festivali'nde ise nihayete ulaşıldı. Uluslararası film kategorisinde Altın Lale Ödülü'nü Madiano Marcheti’nin yönettiği 'Madalena' kazandı. Ulusal Yarışma'da ise Altın Lale, yönetmen Emre Erdoğdu'nun ikinci filmi olan 'Beni Sevenler Listesi'ne gitti.
40. İstanbul Film Festivali'nin diğer önemli bir kategorisi olan FIPRESCI Ödüllerini ise Uluslararası Yarışma’da George Peter Barbari’nin 'Bekâretin Sonu' adlı filmi, Ulusal Yarışma’da Fikret Reyhan’ın yönettiği 'Çatlak' isimli filmi kazandı.
Vizyona Giren Filmler, Sinema Haberleri
Vizyona Giren Filmler, Sinema Haberleri

Sinema haberlerine seyircileri de ilgilendiren bir açıklamayla son veriyorum; Sinema biletlerinde bulunan eğlence vergisi, 31 Mayıs 2022 tarihine kadar alınmamaya devam edecek.

Yabancı Film

Pariste Bahar - Spring Blossom (2020)

Suzanne Lindon'un yazıp yönettiği ve başrolünde yer aldığı ilk filmi Romantik Komedi, Dram türündeki Pariste Bahar, kendi yaş grubundakilerden sıkıldığı bir dönemde kendisinden yaşça büyük bir tiyatro oyuncusuyla tanışan 16 yaşındaki genç Suzanne'nin yaşadıklarını anlatıyor.

Protesto - La haine (1995)

Mathieu Kassovitz'in 28 yaşındayken 1995 yılında çektiği Fransız filmi Protesto | La haine ülkemizde ikinci kez gösterime giriyor. Dram Suç türündeki film, polisle çatışmaların yaşandığı Fransa'nın varoşlarında yaşayan Yahudi, Siyahi ve Arap olan üç genç arkadaşın hayatlarından çarpıcı bir kesit sunuyor. Irkçılık temasının hakim olduğu La haine siyah beyaz çekildi.

Spirit Özgür Ruh - Spirit Untamed (2021)

DreamWork Animasyon Stüdyoları tarafından üretilen Animasyonda, Lucky Prescott, vali adayı olan büyükbabası tarafından yanında teyzesi Cora ile birlikte sınırda bir çiftlikte yalnız yaşayan ve yıllardır görmediği babasının yanına gönderilir. Bir yere ait olmak isteyen, dediğim dedik bir kız olan Lucky, yeni yaşamında yabani bir at olan Spirit ile yolu kesiştiğinde dost bir ruh keşfeder ve onların epik macerası da başlamış olur.

Space Jam: Yeni Efsane - Space Jam: A New Legacy (2021)

Yönetmenliğini Malcolm D. Lee'nin üstlendiği Macera Aksiyon türündeki Space Jam: Yeni Efsane adlı filmde ünlü basketbolcu LeBron James, düzenbaz bir yapay zeka tarafından küçük oğlu Dom’la birlikte dijital bir alana hapsedilir. LeBron James’in eve dönmek için yapması gereken, Looney Tunes çetesinin başına geçerek çıkacakları zorlu maçı kazanmaktır.

Sessiz Bir Yer 2 - A Quiet Place Part II (2020)

İlki çok ses getiren, John Krasinski'nin yazıp yönettiği Korku, Gerilim türündeki Sessiz Bir Yer 2, haftanın önemli filmlerinden biri olarak gösteriliyor. Filmde, bir ailenin sese duyarlı tehlikeli yaratıklara karşı verdiği yaşam mücadelesi anlatılıyor. Bu bölümde evlerinden yanlarında bir bebekle ayrılan ailenin dış dünyada sadece yaratıklarla mücadelesi anlatılmıyor. Ölümün her türlü pusuda beklediği filmde Regan ve Marcus'un çocukluktan yetişkinliğe başarılı geçişlerinin hikayesi de yer alıyor.

Yerli Film

Vay Babam Vay (2021)

Gökhan Arı'nın yönettiği yerli komedi filminde babaları ölen bir ailenin defin gerçekleşmeden önceki uzayan bekleyişte karşılaştıkları sürprizler ve yaşadıkları karmaşık olaylar anlatılıyor.

Çılgın Ortak (2021)

Özgür Selvi'nin yazıp yönettiği Komedi türündeki filmde dedektiflik yapmaya çalışan bir çiftin başına gelen komik olaylar anlatılıyor.

2 yorum:

  1. bugünlerde artık sinemaya gitmeye başlamak lazım :)

    YanıtlaSil
  2. Space Jamin yeni versiyonunu izlemek lazım,bakalım bu ne kadar komikmiş..🙂

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön