26 Temmuz 2021 Pazartesi

Uzak Ülke

UZAK ÜLKE

Festival yolculuğunu tamamlayan Erkan Yazıcı'nın yazıp yönettiği Dram türündeki ilk filmi Uzak Ülke, 1925 yılında Karadeniz'de geçen bir mübadele hikayesini anlatıyor. Daha önce 39. İstanbul Film Festivali'nde gösterilen film, festivalin "Ulusal Yarışma" ve "Seyfi Teoman İlk Film Ödülü" kategorisinde yarışmıştı. Uzak Ülke filmi, katıldığı 8'inci Uluslararası Soçi Film Festivali'nden ise En İyi Yönetmen ödülünü ile döndü. Çekimleri Trabzon'da gerçekleştirilen ve 30 Temmuz 2021 günü izleyici ile buluşacak olan yapımın başrollerini Haydar Şişman ve Abdurrahman Gönan paylaşıyor.

Uzak Ülke
Uzak Ülke 2020 Afiş

Uzak Ülke (2020) Konusu:

Karadeniz Sahili 1925.
On iki yaşındaki Trabzon Rum’u Paris, babasının annesi için yonttuğu hediyeyi almak üzere kamptan kaçar. Paris kampa geri döndüğünde mübadillerin gönderilmiş ve orayı boşaltılmış olarak görür. Yeni rejim, Binbaşı Osman’ı hain ilan etmiş, tutuklayarak mübadillerden boşaltılmış olan kampa kapatmıştır. Köklerin ve bağlılığın sorgulandığı bu alacakaranlık, yeni gemi gelene kadar ikisine de vatan olacaktır.

Uzak Ülke
Uzak Ülke 2020 Abdurrahman Gönan ve Haydar Şişman

Vizyon Tarihi: 30 Temmuz 2021
Diğer Adı: Faraway Land / Yönetmen - Senaryo: Erkan Yazıcı / Görüntü Yönetmeni: Murat Karabina / Müzik: Burak Beşir / Dağıtımcı: SİSAY / Yapım: Keyfilm Prodüksiyon / Türkiye / 2020 / Süre: 94 dakika / Dram / tt12172640
Uzak Ülke (2020) Fragman

Oyuncu Kadrosu:
Haydar Şişman (Binbaşı Osman rolünde)
Abdurrahman Gönan (Paris)
Turgay Atalay (Paris'in Babası)
Sara Müftüoğlu (Paris'in Annesi)
Orkun Sarıalioğlu (Mr. Meeker)

3 yorum:

  1. hıms izlenirmiş, pikuuu :)

    YanıtlaSil
  2. Duyup merak ettiğim filmlerden bu.

    YanıtlaSil
  3. Bende izlenir diyenlerdenim ama tabi beklentiyi de çok yüksek tutmamak lazım teşekkür ederiz uzak ülke tanıtımı için.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön