5 Kasım 2020 Perşembe

Yabancı

YABANCI

Almanya Belçika Kosova ortak yapımı olan Yabancı, 6 Kasım 2020 günü vizyona giriyor. Visar Morina'nın yazıp yönettiği Dram türündeki Yabancı | Exil, göçmen olması sebebiyle iş yerinde ayrımcılıkla karşılaşan kimya mühendisi Xhafer'in hikâyesini anlatıyor.

Yabancı
Yabancı 2020 Afiş

Türkiye'de daha önce 39. İstanbul Film Festivali'nde de gösterilen film, yönetmenine 2020 Sarajevo En İyi Film, Cineuropa Ödülü ve 2020 Tapei Film Eleştirmenleri Birliği Ödüllerini kazandırmış. Yurtsuzluk ve kara mizah ögeleri taşıyan Yabancı / Exil, Almanya'da yaşayan Kosova asıllı yönetmen Visar Morina'nın Babai / Babam filminden sonra çektiği ikinci filmi olma özelliğini taşıyor. 

Yabancı
Yabancı | Exil 2020

Yabancı - Exil (2020) Konusu:

Almanya'da yaşayan 45 yaşındaki bir ilaç mühendisi olan Kosova doğumlu Xhafer, etnik kökenlerinden dolayı ayrımcılığa ve zorbalığa uğrar. Büyük bir kimlik krizine giren Xhafer, bu süreçte kendisine söylenen her sözü, yaşanan her olayı sorgulamaya başlar. Meslektaşları gerçekten ondan hoşlanıyor mu yoksa nefret mi ediyorlar? Kafasında oluşan sorulara cevap arayan Xhafer, yaşananların aklının kendisine yaptığı bir oyun mu yoksa gerçekte var olan şeyler mi olduğunu anlamaya çalışır.

Yabancı
Yabancı | Exil, Misel Maticevic

Vizyon Tarihi: 6 Kasım 2020

Diğer Adı: Exil / Yönetmen - Senaryo: Visar Morina / Görüntü Yönetmeni: Matteo Cocco / Müzik: Benedikt Schiefer / Dağıtımcı: CJ Entertainment Turkey / Şirket: Filmartı / Almanya, Belçika, Kosova / 2020 / Süre: 2s 1dk / Dram / tt8955708

Oyuncu Kadrosu:
Misel Maticevic (Xhafer, Cafer)
Sandra Hüller (Nora)
Rainer Bock (Urs)
Thomas Mraz (Manfred)
Flonja Kodheli (Hatiqe)
Stephan Grossmann (Winkler)

1 yorum:

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön