29 Ekim 2020 Perşembe

Nasipse Adayız

NASİPSE ADAYIZ

Ercan Kesal'ın yazıp yönettiği Nasipse Adayız 30 Ekim 2020 günü gösterime giriyor. Ercan Kesal'ın aynı adlı romanından sinemaya uyarladığı filmde, İstanbul'da bir belediyenin başkanlığı için aday adayı olan Dr. Kemal Güner'in bir gün boyunca başından geçen trajikomik hikayesi anlatılıyor. Politik Komedi Dram türlerindeki Türkiye Sırbistan ortak yapımı olan film 105 dakika sürüyor.

Nasipse Adayız
Nasipse Adayız 2020 Afiş

Bir adayın gözünden, siyasetin farklı yüzünü, yapılan pazarlıkları, politik stratejileri ve insanın karanlık yüzünü gerçekçi bir üslupla anlatan yapım Ercan Kesal’ın yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı filmi. Nasipse Adayız (You Know Him) filminin Adana ve İstanbul Film Festivallerinden (2020) ödülleri bulunuyor.

Nasipse Adayız (2020) Konusu:

İstanbul’da bir belediyenin başkan aday adayı olan Dr. Kemal Güner’in bir günde geçen trajikomik hikayesi. Başkan adayı olmak için çalışmalarına devam eden Kemal Güner, Bir Numara’nın adaylığını anons edeceği geceye heyecanla hazırlanmaktadır. Eski eşi dahil Kemal’in etrafındaki herkes bu delice koşturmaya şahit olur. Bir Numara’nın gözüne girip aday olabilmek için her yolu deneyen Kemal, adaylığının açıklanacağı önemli gecede hiç ummadığı olaylarla karşılaşacaktır. 

Nasipse Adayız
Nasipse Adayız 2020 Ercan Kesal ve Nazan Kesal

Vizyon Tarihi: 30 Ekim 2020
Diğer Adı: You Know Him / Yönetmen - Senaryo: Ercan Kesal / Yönetmenin aynı adlı kitabından uyarlama / Görüntü Yönetmeni: Barbu Balasoiu / Dağıtımcı: Bir Film / Yapım: Ay Yapım / Türkiye, Sırbistan / 2020 / Süre: 1s 45dk / Komedi, Dram, Politik / tt11448936

Oyuncu Kadrosu:
Ercan Kesal (Dr. Kemal Güner)
Selin Yeninci (Arzu)
İnanç Konukçu (Naci)
Muttalip Müjdeci (Radyocu Nuri)
Serhat Midyat (Bir Numara)
Vedat Erincin (Abit Güleryüz)
Kemal Burak Alper (Harun)
Zafer Diper (eski bakan)
Aslıhan Kapanşahin (melek dövmeli kız)
Hüseyin Taş (Osman Hoca)
Mustafa Kırantepe (Hıdır)
Tarhan Karagöz (Ertan)
Konuk Oyuncular: Nazan Kesal (Figen)
Valeriu Andriuta (Radu Iliescu)

Ercan Kesal 'ın yazdığı Nasipse Adayız Kitabından Alıntı: 
"Bu akşam da bilmem ne düğün salonundayım. Yemekli davet var. Her zamanki gibi çelengimizi önceden gönderdik, uygun saatte de yerimizi aldık… İçerisi çok kalabalık. İstanbul’da en çok sayıda kendilerinin olduğunu iddia eden bilmem nerelilerin dayanışma gecesi yapılıyor. Uzun masalara karşılıklı oturmuş, yemek yiyen, konuşan, öpüşen orta yaş ve üzerinde erkekler doldurmuş ortalığı. Kalın bıyıklı, koca kafalı bir yerel sanatçı sazıyla bir şeyler çalmış, sonra da ara vermiş, dinleniyor… Sahnedeki takım elbiseli, beyaz gömlekli, enine çizgili bordo kravatlı, kel kafalı, ortadan uzunca boylu, heyecanlı adam kim? Benim tabii ki. Pazarlıklar, imaj operasyonları, anket dümenleri… Bağlamalar, ayarlamalar, gecelere katılmalar, “yukarıya” ulaşmaya çalışmalar… Oy ve ilişki peşinde delidolu bir uğraş… İnsana aklını yediren bir takıntı… Arada, hayat ve anlam muhasebesi ve kırık bir aşkın tamirine dair solgun bir ümit… Küçük ve büyük siyasetin deveranlarını, ikbal hesaplarını bütün hararetiyle anlatan trajikomik bir novella. Ercan Kesal’ın bilinen sahiciliğiyle, sıcak üslubuyla... "

6 yorum:

  1. Merak ediyorum bu filmi, ilk sıraya aldım izlemek istediklerim arasında.

    YanıtlaSil
  2. Siyasi komedi bizde pek çekilmezdi. Yalnız bu salgın döneminde kim sinemaya gidecek merak ediyorum Zülalciğim. Kötü oldu:( Eline sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde Abla bir ara çalıştığım işyerinin ortağı parti işlerine girmişti. Alengirli ve çetrefil bir süreç olduğunu biliyorum. Filmin Dram yanının ağır bastığını düşünüyorum... Sinemaya gidenlerin sayısı az... Zaten Avrupa'da yasaklar başlamış diye duydum. Sinemalarda yasaklardan nasibini almış.

      Sil
  3. bu ilgimi çekmediii :) son yazımdasın ciciş :)

    YanıtlaSil
  4. Konusu çok ilgimi çekti. İzlemek lâzım...

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön