5 Mart 2020 Perşembe

Nuh Tepesi

NUH TEPESİ

Cenk Ertürk'ün yazıp yönettiği Nuh Tepesi, hasta olan babasının ölmeden önceki son dileği olan memleketindeki "Nuh Ağacı"nın altına gömülme isteğini yerine getirmeye çalışan Ömer'in, ağacın kadim zamanlardan kalma olduğuna inanan köylülerle olan hikâyesine odaklanıyor. Adana, Boğaziçi, Tribeca Film Festivallerinden ödülle dönen filmin başrollerini Ali Atay ve Haluk Bilginer paylaşıyor. Filmin çekimleri Bursa'da gerçekleşti.

Nuh Tepesi (2019) Afiş

Nuh Tepesi (2019) Konusu:

Ömer, eşi Elif’le zor günler yaşamaktadır. Kendisini köşeye sıkışmış hisseder. Yıllardır görmediği babası İbrahim bir gün Paris’ten döner. Ölümcül bir hastalığa yakalanmıştır. Ömer’den kendisini köyüne götürmesini ister.

Nuh Ağacı (2019) Ali Atay ve Haluk Bilginer

Orada, İbrahim’in çocukken diktiğini iddia ettiği ve ölünce altına gömülmek istediği bir ağaç vardır. Köydekiler ise bu ağacın Nuh Peygamber tarafından dikildiğine ve altında edilen duaların kabul olduğuna inanırlar. Ömer babasına mı yoksa köylülere mi inanacağını bilemez. Ömer’in öfkesi her şeyi daha da zorlaştırır. Bir gün Elif, Ömer’le son bir kez konuşmak için köye gelir. Elif’in ziyareti, Ömer ve babasının şiddet ve kan bulaşmış kavgasının seyrini değiştirir. Aşk öfkeyi yenecek midir?

Nuh Tepesi (2019) Fragman

Vizyon Tarihi: 28 Şubat 2020
Yeniden Gösterim Tarihi: 17 Temmuz 2020
Diğer Adı: Noah Land / Yönetmen - Senaryo: Cenk Ertürk / Görüntü Yönetmeni: Federico Cesca / Müzik: Leon Gurvitch / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Yapım: Us Film / ABD, Türkiye, Almanya / 2019 / Süre: 109' / Dram / imdb: tt8090580
Oyuncu Kadrosu:
Ali Atay (Ömer)
Haluk Bilginer (İbrahim)
Hande Doğandemir (Elif)
Arın Kuşaksızoğlu (Ahmet)
Mehmet Özgür (Cevdet)

Yazarın Notu:
Nuh Tepesi 17 Temmuz 2020 günü CVG Mars dağıtımıyla 4 salonda tekrar gösterilecek.
Nuh Tepesi 7 Ağustos 2020 günü tekrar vizyona girdi.

2 yorum:

  1. Haluk Bilginer varsa seyredilir bu film.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuh Tepesi hakkında olumlu yorumlar okudum hep... Ayni fikirdeyim Haluk Bilginer olur da izlenmez mi.

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön