3 Temmuz 2017 Pazartesi

Doru (2017)

Doru (2017)

Televizyonda çizgi dizi olarak yayınlanan Doru, yeni bir maceranın anlatıldığı sinema filmiyle 7 Temmuz 2017 gününden itibaren çocuklarla buluşuyor. Anibera Görsel Efekt ve Animasyon Stüdyoları’nın hazırladığı Doru (2017) isimli animasyonda, özgür olarak dolaşan at sürüsünün üyelerinden olan Doru, Karatay, Çenebaz, Demirkır isimli atların maceraları anlatılıyor.

Doru (2017) sinema filmi poster

Vizyon Tarihi: 7 Temmuz 2017

Yönetmen: Can Soysal / Senaryo: Gökhan Temel / Müzik: Güneş Özgeç ve Taylan Aygar / Türkiye / 2017 / Süre: 1 saat 31 dakika / Animasyon

Seslendirme Sanatçıları: Oğuzhan Koç, İbrahim Büyükak, Hakan Baş, Diler Gürel, Ahmet Taşar, Esra Erol, Eser Yenenler

Doru (2017) Konusu

Demirkır isimli aygırın liderliğinde doğada özgür olarak dolaşan at sürüsünün içinde bulunan eski yarış atı Çenebaz, Doru'ya babası Bozkır hakkındaki gerçekleri anlatır. Doru'nun babası ünlü bir yarış atıdır. Bunu öğrenince babası hakkındakileri gizledikleri için annesiyle ve lideriyle tartışan Doru, peşine takılan Karatay'la birlikte özgür yaşadıkları vadiyi terk eder. Amacı yarışlara katılmak ve babasının izine rastlamaktır. Vadiden çıktıklarında kötü niyetli Seyis Kardeşlerle karşılaşan ve yaptığının bir hata olduğunu anlayan Doru vadiye geri döner. Ancak Seyis Kardeşler onları takip eder ve sürüyü keşfeder. Bu büyük bir tehlikedir. At sürüsü insanlardan kaçarken Doru ve Karatay Seyis Kardeşlerin eline geçer. tt6921614

Doru ve Karatay insanların elinden kurtulabilecek mi? Doru babasına kavuşabilecek mi? Bu soruların cevabına sinemalarda ulaşacağız.

6 yorum:

  1. Bence bu tür filmler bizimkilerin elinden gelmiyor ama peşin konuşmamak da lazım tabi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk yapımı animasyon olarak en son Kötü Kedi Şerafettin'i izlemiştim. Başarılı bulmuştum. Gerçi o yetişkinlere yönelik bir filmdi. Doru küçük yaştaki çocukları hedef aldığı için karakterleri yalın tutmaya çalışmışlar sanıyorum. Fragmanda basitmis gibi görünmesi bu yüzden olabilir. Bir yerde 1 milyon dolar bütçeli ve 1,5 yıl üzerinde çalışılan bir film olduğunu okumuştum. Emeği ve masrafı çok olan bir film. Karakter yerli. Umarım umulan başarı yakalanır :)
      Teşekkürler Marki:)

      Sil
  2. Diyarbakır da DURU ile seyretmiştim çizgi filmini:)) ağzının dolusuyla doru deyişi çok şekerdi bızdığın.14 temmuz da yine gidiyorum yanına bakalım bu 2 ayımız nasıl geçecek :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evinde küçük çocuğu olanlar karakteri tanıyorlar. Şahsen ben Doru karakterini yeni tanıdım.
      Duru'nun çok tatlı konuştuğunu tahmin edebiliyorum :) En kısa zamanda kavuşmanız nasip olur inşallah :) 2 aylık zamanda su gibi geçer, güzel geçer. Sevgiler diliyorum :)

      Sil
  3. Seslendirmesinde de ünlü isimler var.. Çizgi filmi güzel.. Ara sıra izliyoruz Ali ile. Ama filmini izleyip görmek gerek tabi. Teşekkürler..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seslendirmede çoğunlukla BKM'nin oyuncuları görev almış. Tüm sanatçıları yazamadım gerçi :) Doru'nun fragmanı güzel görünüyordu. Filmini izlemeyeceğim ama bende Youtube'da bulunan dizi bölümlerinden birini izlemeyi düşünüyorum.
      Ben teşekkür ediyorum Nahide Hanım. :) Sevgiler diliyorum...

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön