4 Temmuz 2017 Salı

Genco (2017)

Genco (2017)

Ali Kemal Çınar'ın yazıp yönettiği Genco (2017) filmi festival gösterimlerinden sonra 7 Temmuz 2017 günü vizyona giriyor. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nde gösterilen, 28. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde ise En İyi Film Ödülü kazanan Genco filminde; çocukluğundan beri süper güçlere sahip olan ancak onları sınırlı olarak kullanabilen sıradan bir adamın fantastik aynı zamanda komik hikayesi anlatılıyor.

Vizyon Tarihi: 07 Temmuz 2017
Yönetmen - Senaryo: Ali Kemal Çınar  / Türkiye / 2017 / Süre: 80’ / Fantastik, Komedi / Dil: Kürtçe
Oyuncular: Ali Kemal Çınar, Salih Demir, İhsan Şakar, Teymûr Evdikê, Berrin Çelik

Genco (2017) Konusu


Beş yaşındaki Ali Kemal'e başka dünyadan gelen biri süper güçler vermiştir. İnsanlara yardım etmeyi seven Ali Kemal'in sorunu güçlerinin sınırlı olmasıdır. Yardımı sevmesine rağmen zaman zaman gülünç duruma düşmekte bu da onu üzmektedir. Kimliğini gizleme yoluna giden Ali Kemal bir kostüm edinir ve kendisine Genco denilmesini ister.
Ali Kemal arkadaşıyla birlikte vejeteryan bir kafe işletmekte ancak işleri kötüye gitmektedir. Bir süre evden çıkmayan Ali Kemal'in yanına daha önce yardım ettiği Salih gelir. Salih bu kez ondan kız kardeşine yardım etmesini istemektedir. Ali Kemal istese de, gücü yetmediğinden Salih’e yardımcı olamaz. Salih bu durumu düzeltmek için Ali Kemal’le birlikte gücünü kullanabilmesi için çalışmalara başlar. tt6594022

Ali Kemal Çınar - Yönetmen

Genco (2017) Ali Kemal Çınar
Sinemaya olan tutkusu nedeniyle kendisini geliştiren ve kısıtlı imkanlarla bağımsız film çekmeye başlayan Kürt yönetmen Ali Kemal Çınar daha önce yine kendisinin başrolünde yer aldığı "Kurte Film" ve "Veşarti"yi çekti. Yönetmen, Veşarti isimli filmiyle geçtiğimiz yıl katıldığı !f İstanbul'un uluslararası yarışma bölümü olan Keş!f'den bir ödül kazandı. Filmlerini Diyarbakır'da çeken yönetmenin oyuncuları ise ailesi ve arkadaşlarından oluşuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön