17 Nisan 2017 Pazartesi

Get Out 2017

Kapan (2017)

Get Out filminin başrolünde Black Mirror dizisini izleyenlerin hemen hatırlayacağı İngiliz oyuncu Daniel Kaluuya oynuyor. Filmde, beyaz tenli bir sevgilisi olan fotoğrafçı Chris'in sonradan tuhaf ve ürkütücü bulacağı kızın ailesiyle tanışma hikayesi anlatılıyor.
Get Out 2017 Poster

Jordan Peele'ın yazıp yönettiği ilk film olan Kapan 2017 / Get Out 2017, 21 Nisan 2017 günü sinemalarda gösterime giriyor. Korku, Gizem türündeki ABD yapımı filmin görüntü yönetmenliğini Toby Oliver yapıyor. 104 dakika süren ve Alabama, Fairhope'ta çekimleri yapılan Kapan'ın müziklerinde Michael Abels'in imzası bulunuyor.
Get Out (2017) Daniel Kaluuya (Chris) ve Allison Williams (Rose)

Kapan (2017) Konusu

Gece ıssız bir mahallede sokakta yürüyen siyah tenli adama saldıran gizemli biri, onu etkisiz hale getirip arabasına doğru taşır...
Şehirde yaşayan ve birbirine âşık olan Chris ile Rose yolculuk hazırlığı yapmaktadır. Gençler hafta sonu için şehrin banliyölerinde oturan Rose'un ailesinin yanına gidip geri dönmeyi planlamaktadır. Rose, ailesine Chris'in siyah olduğunu söylememiş bu da Chris'in gerilmesine yol açmıştır. Kırsalda büyük bir evde yaşayan Rose'un ailesi Chris'i iyi karşılar. Tek sorun Chris'in sigara içme problemidir. Rose'un annesi Missy, kızının yanında sigara içilmesini istemez ve Chris'i tedavi etmek ister. Tanışma faslından sonra evde komşuların davetli olduğu geleneksel bir parti verilecektir. Partiye gelenler Chris'e ilgi ve sevgiyle karışık bir tavır sergiler. Hayatlarında hiç siyah insan görmemiş gibi davranmaları Chris'in sinirlerini bozar. Partide tanıştığı tek siyah tenli konuk olan Logan'ın tuhaflıkları ise bardağı taşıran son damla olur. tt5052448
Get Out (2017), Daniel Kaluuya (Chris) ve LaKeith Stanfield (Logan)

Kapan (2017) Film Yorumu

En başından neredeyse sonuna kadar gizemi ve heyecanı ayakta tutan bir filmle karşılaştım. Gizem, filmin sonlarına doğru çözüldü fakat finalde bile şaşırtan detaylar çıktı karşıma.
Başrol oyuncusu Daniel Kaluuya'yı her türlü duyguyu izleyiciye iletme konusunda başarılı buldum.
Get Out (2017) Lil Rel Howery, izleyiciyi güldürmeyi başarıyor.

Yan rollerden birinde oynayan Lil Rel Howery (Rod) Kapan filmine neşe katan bir isim olmuş. Beni güldüremedi ama salonda onu görenler ve çılgın felaket senaryolarını dinleyenler kahkahayı bastı. Rod, parti sonrasında olanları kendisine anlatan Chris’e, felaket senaryosu olarak seri katil olan Jeffrey Dahmer* ve Gözleri Tamamen Kapalı / Eyes Wide Shut (1999)* filmini hatırlattı.
Müzikler filmin gerilimini güzel destekledi.
Filmin giriş müziği olan 'Run Rabbit Run' ise girişteki kaçırılma sahnesine çok yakışmıştı.
Korku türündeki filmlerde görmeye alışık olduğumuz kanlı şiddet görüntülerinin filmin geneline yayılmamış olması iyiydi. Şiddet içeren sahneleri nerede kullanacağını bilen ve ilk filmini yapan yönetmen Jordan Peele'i takdir ettim.
Kapan 2017
Get Out (2017) Daniel Kaluuya partide kendisine hayran beyazların arasında.

İsimleri; Dehşet Odası (2015), Otopsi (2016) ve Kapan (2017) olmak üzere bu hafta 3 korku filmi izledim. Bu yapımların içinde en iyisi Kapan / Get Out (2017) filmiydi.
Fragmanla ilgili olumsuz bir eleştiri yapmak istiyorum. Filmle ilgili sürprizleri bozan görüntüler olduğu için fragmanı fazla açıklayıcı buldum. Kendimi şanslı saydığım kısım ise fragmanı filmden sonra izlemiş olmamdı.
Son olarak İmdb'nin, film sevenlerin bildiği bir listesinden bahsedeceğim; Top 250 listesi. Get Out 2017 şu anda devamlı değişkenlik gösteren Top 250 listesinde 227. sırada bulunuyor.

Oyuncu Kadrosu

Daniel Kaluuya (Chris Washington)
Allison Williams (Rose Armitage)
Catherine Keener (Missy Armitage, Anne)
Bradley Whitford (Dean Armitage, Baba)
Caleb Landry Jones (Jeremy Armitage, Kardeş )
Betty Gabriel (Georgina)
LaKeith Stanfield (Andre Hayworth/Logan King)
Lil Rel Howery (Rod Williams)
Marcus Henderson (Walter)
Erika Alexander (Dedektif Latoya)

Filmde Adı Geçenler

* Jeffrey Dahmer ; ABD’li seri katil olan Dahmer çoğu Afrikalı ve Asyalı olan 17 erkeği tecavüz edip parçalayıp öldürmüş. Hakkında film de çekilmiş.
* Eyes Wide Shut (1999) ; Gözleri Tamamen Kapalı / Eyes Wide Shut (1999), Stanley Kubrick’in son filmi olma özelliğini taşıyor. “Kapan” filminde adı geçmesini sebebi ise cinsellik ve suçla olan bağlantısıdır.
Güncelleme:
2017 yılında gösterilen filmlerin ödül alacağı Oscar Töreni'ne bir ay kaldı. Get Out filmi 3 dalda Oscar'a aday gösterildi;
  • En İyi Yönetmen dalında Jordan Peele 
  • En İyi Film 
  • En İyi Özgün Senaryo Jordan Peele
Vizyona girdiği aylarda İmdb Top 250 listesine giren film yerini başka filmlere bıraktı.

Son Güncelleme: 31.01.2018

13 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Kapan filmi gizem ve korku türlerinin harmanlandığı bir yapım. Seri katil Dahmer'in ismi bir sahnede geçiyor. Rod, Chris'e "Seri katillerin ortasına düşmüş olmayasın, aman dikkat et" benzeri bir söylemde bulunuyor.
      En alta filmi izlemek isteyenler için ön bilgi olması amacıyla atıfta bulunulan konuların açıklamasını yaptım.
      Bu arada yazımı da düzelteyim 'Atıfta Bulunulanlar' diye :)
      Sevgiler diliyorum Müjde Ablacığım :)

      Sil
    2. "İlginç bir filme benziyormuş Zülal'ciğim, gizem mi, korku mu, Jeffrey Dahmer olayını hatırlıyorum çok korkutucu, çok ürkütücü- tam anlayamadım sadece. Çok teşekkürler:)"
      Yorumunuzu yanlışlıkla sildim. Ama açık kalan post sayfasından tekrar yazdım:) Bu istemeden yorum silme işini çok sık yapıyorum Müjde Abla dikkatim çok dağınık :(

      Sil
    3. Önemli değil canım, üstelik hassasiyet gösterip tekrar yazmışsın sen:) çok teşekkür ediyorum aman sorma birkaç kez bende yaptım ama benim hafızam da zayıf aklımda kalmadığından telaffi de edemedim:((

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Farklı film arayışına girince korku filmi izlemeye başladım. Darısı başınıza diyeyim :)

      Sil
  3. Ay çok merak ettim. Mutlaka izleyecegim nete gelir gelmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeneceğinizi tahmin ediyorum Derya Hanım. Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  4. Gerilim türünü çok severim ama epeydir korku izlememişyim..Hemen araştırıyorum izlemek için..teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Derya’dan geliyorum. Bu filmi bana da tavsiye etmişlerdi Zülalcim, konusu da değişik gelmişti. Derya’da okuyunca bir acaba dedim ama :) Listemde kaçıncı sıralara alsam emin olamadım şimdi :))) Malum kısıtlı zaman 😂
    Öpüyorum seni ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben Derya'nın bloguna uğrayamadım bir türlü. Bakıp yazacağım ayrıca. Filmi izlerken keyif aldım. Şimdilik bunu söyleyebilirim. Tekrar görüşmek üzere diyorum canım.

      Sil
    2. Derya filmi beğenmemiş kii!
      Senaryosu Oscar aldı bunu söyleyebileceğim. Bir de bazı sahneleri nedeniyle insanlar bu filme atıfta bulunuyorlar. Yani filmde malzeme var.
      'Korkmak istiyorum dersen' bir dur derim ama 'filmi izlerken kendimi huzursuz hissetmek istiyorum' dersen bu olur bak :))
      Filmin yönetmeni komedyenlikten gelme. Aralarda komik bulacağın sahnelerde olacaktır diye düşünüyorum :)
      Sevgiler diliyorum Dağınıkcığım.

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön