12 Nisan 2017 Çarşamba

Green Room (2015)

Dehşet Odası (2015)

Dehşet Odası (2015)
Jeremy Saulnier'ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği Suç, Gerilim, Korku türündeki Dehşet Odası (2015) / Green Room (2015) filmi 14 Nisan 2017 günü vizyona giriyor. ABD yapımı olan ve 95 dakika süren filmin görüntü yönetmenliğini Sean Porter yapıyor. Brooke Blair ve Will Blair'in müziklerini yaptığı filmde geçen yıl hayatını kaybeden Anton Yelchin'de oynuyor.
Green Room (2015) Alia Shawkat, Anton Yelchin ve Callum Turner


Dehşet Odası (2015) Konusu

4 gençten oluşan Arlington'lu punk rock grubu Ain't Rights çıktıkları turnede bir barda şarkı söyler. Para kazanamadıkları bu süreçte barı ayarlayan kişi onlara yeni bir yere yönlendirir. Dazlakların mekânı olan bu yerde sert şarkılar çalmalarını tavsiye eder. Ormanın derinliklerinde bulunan müstakil mekâna gelip konserlerini veren grup oradan ayrılmak üzereyken bir olaya tanık olur. Mekân sahibi grubun oradan ayrılmasına izin vermez. Gençleri gergin geçecek bir gece beklemektedir. tt4062536
Dehşet Odası (2015)
Green Room (2015) Patrick Stewart ve Brent Werzner 


Dehşet Odası (2015) Film Yorumu

"Green Room", tür tanımlamasında yer alan suç, gerilim ve korku unsurlarının hepsini içinde barındıran bir film olma özelliği taşıyor. Kalabalık bir neo-nazi grubu tarafından ablukaya alınan rockçı müzik grubunun gençleri, av durumuna düşüyor ve kurtulmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Kapalı bir ortamda geçen filmde izleyiciler cinayete, köpeklere, kopan uzuvlara ve akan kanlara tanık oluyor. Film sonuna kadar izlenebilecek bir kurguya sahip ancak fikrimce benzerlerinden bir adım öne çıkmayı başaramamış.
Yönetmenine çeşitli ödüller kazandıran Green Room (2015) filmi daha önce !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali kapsamında ülkemizde oynatılmıştı. Film hakkında daha çok fikir sahibi olmak isteyenler için İmdb puanını da belirteyim: 7.1
Anton Yelchin

Anton Yelchin

Dehşet Odası (2015) filminin başrollerinden birini paylaşan Anthon Yelchin, Haziran 2016 tarihinde 27 yaşındayken hayatını kaybetmişti. Anton Yelchin 'Star Trek Beyond 2016' filminde “Chekov” rolünde de oynamıştı. Oyuncunun yer aldığı son filmi ise öldükten birkaç ay sonra gösterildi. Bu son filmin galası, Eylül 2016 tarihinde yapılmıştı ve 'Porto (2016)' ismini taşıyordu.
📅
Güzel bir rastlantı sonucu "Porto" filmi halen devam etmekte olan 36. İstanbul Film Festivali bünyesinde Dünya Festivallerinden bölümünde şu sıralar ülkemizde de oynuyor. Film yarın son kez (13 Nisan 2017) Kadıköy'de bulunan Rexx 5 salonunda 11:00 seansında gösterilecek.

Oyuncu Kadrosu

Anton Yelchin (Pat rolünde)
Joe Cole (Reece)
Alia Shawkat (Sam)
Callum Turner (Tiger)
David W. Thompson (Tad)
Imogen Poots (Amber)
Patrick Stewart (Darcy)
Brent Werzner (Werm)
Mark Webber (Daniel)
Macon Blair (Gabe)

2 yorum:

  1. Merakla beklediğim filmlerden biri. Umarım hayal kırıklığına uğramam.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. hımm bunu netten izleyim tımıms :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön