25 Mart 2017 Cumartesi

Son Kuşlar (1965)

Son Kuşlar (1965)

Yönetmenliğini Erdoğan Tokatlı'nın yaptığı Dram türündeki Son Kuşlar (1965) filmi 36. İstanbul Film Festivali bünyesinde gösterim programına alındı. Ayşe Şasa'nın "Tren" isimli hikâyesinden sinemaya uyarlanan eserin senaryosunu Erdoğan Tokatlı ve Mualla Özbek yazdı. Mualla Özbek'in aynı zamanda yapımcısı olduğu yerli klasiğin görüntü yönetmenliğini Ali Uğur üstlendi. 90 dakika süren ve siyah beyaz olan Son Kuşlar'ın özgün müzikleri ise Mehmet Abud'a ait.


Konusu

Parasal sorunların baş gösterdiği orta halli aile, büyük kızları Nesrin'i zengin bir koca ile evlendirerek rahata kavuşacaklarını düşünmektedir. Nesrin, zengin bir koca bulup evlenir ancak ailesine sırtını döner. Aile bu kez zenginleşme yolunda umudu o güne kadar pek önemsemedikleri küçük kızları Ayşe'yi evlendirmekte ararlar. Kız lisesinde okuyan Ayşe ise, bir okul dönüşü tanıştığı Anadolu'da görevli mühendis Oğuz'u sevmektedir. Diğer tarafta Ayşe'nin eniştesinin bir tanıdığı Ayşe'ye göz koyar ve genç kızla evlenmek istediği için ailesini paraya boğar. tt0411892
Son Kuşlar 1965, Selma Güneri ve Ediz Hun

Notlar

✎ Erdoğan Tokatlı'nın yönettiği ilk film olan Son Kuşlar (1965), 36. İstanbul Film Festivali bünyesinde sinemaseverlerle buluşacak. 5-15 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek festivale bu yıl eklenen "Cinemania" bölümünde gösterilecek olan filmin seans bilgilerini alt satırda bulabilirsiniz. Cinemania bölümünde 12 film gösterilecek. İkisi yerli olan filmlerin diğeri ise "Yol (1982)".
✎ Son Kuşlar filminde 16 yaşındayken rol alan Selma Güneri'ye 3. Antalya Film Şenliği'nde (1966), En İyi Kadın Oyuncu ödülü verildi.
Film, bu yıl İstanbul Festivali Sinema Onur Ödülü alan Selma Güneri onuruna gösterilecek. Sanatçıya ödülü festivalin açılış töreninde takdim edilecek.
📅
Son Kuşlar, 7 Nisan 2017 tarihinde Pera Müzesi'nde saat 13:30 seansında gösterilecek.

Oyuncular:

Ediz Hun (Oğuz rolünde)
Selma Güneri (Ayşe)
Tijen Par (Nesrin)
Ayfer Feray
Kenan Pars
Talat Gözbak
Aliye Rona
Senih Orkan
Nurhan Nur
Tuncel Kurtiz
Melek Aksan
Şükriye Atav
İlhan Hemşeri

3 yorum:

  1. Eski filmlerin yeri apayrıdır bende. Saatlerce izlesem doyamam. O filmlerin içinde bir tılsım var sanki:) eskiden ne çok izlerdim. İstanbullular bu festivali iyi değerlendirsin bence. :) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 36. İstanbul Film Festivali’nde eskilerden 3 filme yer verilmiş. Hepside izlenesi güzel filmler bence.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. https://www.youtube.com/watch?v=IQpm5VmIGRA

    toz bezini burdan izleyebilirsin.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön