20 Şubat 2017 Pazartesi

En İyi 5 Animasyon Filmi

2016 Yapımı En İyi 5 Animasyon Filmi

2016 Yapımı En İyi 5 Animasyon Filmi
Oscar'a Aday En İyi 5 Animasyon Filmi
89. Oscar Ödüllerini kimlerin alacağının açıklanmasına çok az bir zaman kaldı. Filmlere emeği geçenler Oscar yolunda geriye sayımın bitmesini sabırla beklerken, bizde Akademi tarafından aday gösterilen En İyi 5 Animasyon Filmi hangileri onlara göz atalım.  
2016 yapımı en iyi 5 animasyon filmi yazımda sıralama yaparken özel bir yol izlemedim. Filmleri karışık olarak yazdım. Ancak; İmdb’nin Top 250 listesine giren Zootopia’ya en başta yer vermeyi uygun buldum. Tümü Türkiye’de vizyon şansı bulan filmlerle ilgili, sinemalarda oynatılacağı tarihlerde yazdığım detaylı yazılara kolay ulaşılabilmesi için ayrıca link verdim.
🎬

ZOOTOPİA (2016)


Yönetmen
Byron Howard, Rich Moore
Ülkesi
ABD
İmdb Puanı
8,1 - tt2948356
Süre
108 Dakika


Konusu

Sadece hayvan karakterlerinin bulunduğu animasyonda, idealist ve çaylak olan tavşan polis memuru, şehirde meydana gelen yırtıcıların kaybolma olaylarını bir tilki yardımıyla çözmeye çalışır...
İmdb’nin sitesinde oldukça fazla sayıda oy alarak Top 250 listesine girmeyi başaran animasyondaki şarkıları Shakira seslendirdi.
Filmin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz: Zootropolis:Hayvanlar Şehri 
Animasyonun, En İyi Animasyon Filmi Oscar adaylığı bulunuyor.

🎬

KUBO and the TWO STRİNGS (2016)


Yönetmen
Travis Knight
Ülkesi
ABD
İmdb Puanı
7,9 - tt4302938
Süre
101 Dakika

Konusu

Japon halk hikayelerini andıran bir konusu olan filmde genç Kubo, peşinde olan ve geçmişten intikam almak isteyen Ay Krallığı üyelerinden kurtulmak için ölen babasının giydiği büyülü zırhı bulmak zorundadır...
Dario Marianelli’nin dikkat çeken müzikleri eşliğinde izlediğimiz animasyon stop motion tekniği kullanılarak çekildi.
Filmle ilgili iki yazının detaylarına buralardan ulaşabilirsiniz: Kubo ve SihirliTelleri 1 ve Kubo ve SihirliTelleri 2
Animasyonun, En İyi Animasyon Filmi ve En İyi Görsel Efekt dalında iki Oscar adaylığı bulunuyor.
🎬

MOANA (2016)


Yönetmen
John Musker
Ülkesi
ABD
İmdb Puanı
7,9 - tt3521164
Süre
107 Dakika


Konusu

Okyanusta bulunan Polinezya Adaları’ndan birinde yaşayan Moana'nın kabilesi, başlangıcı çok eskilere dayanan bir lanet yüzünden kıtlıkla karşı karşıya kalır. Şefin kızı Moana, denizle olan özel arkadaşlığı ve yaşlı ninesinin de yönlendirmesiyle lanete son vermek için tek başına denize açılır...
Filmin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz: Moana
Animasyonun, En İyi Animasyon Filmi ve En İyi Orjinal Şarkı (Lin-Manuel Miranda, şarkının adı: How Far I'll Go ) dalında iki Oscar adaylığı bulunuyor.
🎬

MY LİFE as a ZUCCHİNİ (2016)


Yönetmen
Claude Barras
Ülkesi
isviçre, Fransa
İmdb Puanı
8,0  - tt2321405
Süre
66 Dakika

Konusu

9 yaşındaki Courgette (Kabak; çocuğun lakabı), annesi ortadan kaybolunca bir yetimhaneye yerleştirilir. Orada yaşça kendinden büyük çocuklar bulunmaktadır. Bu tuhaf ortamda kendine yer edinmeye çalışırken aynı zamanda polis memuru Raymond’la arkadaşlık kuran Kabakçık, yetimhaneye yeni gelen kıza ilgi duymaya başlar.
Filmin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz: Kabakçığın Hayatı
Duygusal bir konusu olan “My Life as a Zucchini”, 2016 Yapımı En İyi 5 Animasyon Filmi listesindeki ikinci stop motion tekniği ile çekilen film olma özelliğini taşıyor.
Animasyonun, En İyi Animasyon Filmi Oscar Adayı olmasının yanı sıra Akademi Ödülleri için En İyi Yabancı Film dalında İsviçre'den aday adaylığı bulunuyordu. Kabakçık, son yazdığım dalda 5 aday arasına giremedi.
🎬

THE RED TURTLE (2016)


Yönetmen
Michael Dudok de Wit
Ülkesi
Fransa, Belçika, Japonya
İmdb Puanı
7,6 - tt3666024
Süre
80 Dakika 


Konusu

Diyalog içermeyen animasyonda, ıssız tropik bir adaya düşen genç bir adamın, sal yaparak adadan kurtulmaya çalışmasını izliyoruz. Bu çalışmayı aynı zamanda yengeçler, kuşlar ve kaplumbağalar da izliyor.
Filmin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz: Kırmızı Kaplumbağa 
Animasyonun, En İyi Animasyon Filmi dalında Oscar adaylığı bulunuyor.

22 yorum:

  1. Zootopia'yı beğenmiştim ama daha izleyemedim Zülal... Moana dışındakileri de kaçırmışım resmen hatırlamıyorum. Bir incelemek lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zootopia güzel bir film Dağınık, izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor insan, verilen mesajlarda güzel...
      Vakit bulabilirsen yine beklerim :)
      Sevgiler diliyorum :)

      Sil
  2. Benim en sevdiğim ama hala izlemediğim (sonu acıklı diye) Aslan Kral. Bunlardan ise ençok Moana'nın fragmanını beğendim. Çok teşekkürler Zülal'ciğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslan Kral filmini seyretmedim ama üzülecekseniz izlemeyin bence. Söz konusu kediler olunca hassaslık fazla oluyor sanıyorum. Ama şimdi siz bahsedince Aslan Kral aklıma düştü :) İzleyeceğim sanırım :)
      Ben teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. Kubo'yu seyrettik biz geçen gün. Hatta bizim evde bir ilk, oğlanlar delikanlı modunda kendileri takılıyorlardı, sizi mi bekleyeceğim diyerek açtım filmi derken hepsi toplandı :D Güzel, eğlenceli ve duygusal bir filmdi. Çok güldük :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kubo yu bende sevdim. Müzikleri de çok güzeldi konusu da. Animasyonun yaşı yok bence...
      Son yıllarda yapılan animasyonlar o kadar güzel ki delikanlılık sökmüyor, izleniyor :))

      Sil
  4. Kubo'dan başkası yalan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film ilk cümleleri ile farklı olduğunu hemen belli ediyordu. Burada ki adaylar arasında yıllar sonraya taşıyacağım film büyük ihtimalle Kubo olacak...
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  5. Bu ara kaybolmuş gibiyim.Hiç film izleyemiyorum.Senin önerilerini gördükçe de içim gidiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstelik bu aralar sinemalara kendilerini kanıtlamış güzel filmlerde geliyor;) İşiniz zor kolay gelsin Yurdagül Hanım :)

      Sil
  6. ben oyumu Zootopia'ya veriyorum :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zootopia güzel filmdi, en iyi 5 animasyon yazısını yazmadan önce bir kez daha izledim filmi. Tembel hayvanlar sahnesine yine güldüm :)
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  7. Grafik açısından biraz dağınık da olsalar asıl amaçlarına bakacak olursak konuları olması bu sıralamanın gerçekliğini ön plana yansıtıyor. Bu arada benim blogumada beklerim:)... tutkum.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış hatırlamıyorsam aday olan 25 kadar filmin içinde: Leylekler, Finding Dory, Miss Hokusai, Phantom Boy, Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı gibi filmler vardı. Bu filmlerin olduğu listeden yukarıda yazdığım animasyonlar kaldı. Hepsinin de ayrı bir güzelliği var.
      Ayrıca hoş geldiniz, ziyarete geleceğim, teşekkür ederim :)

      Sil
    2. Hoş buldum:) Teşekkür ederim...

      Sil
  8. Şu elimdeki filmleri bitirsem hemen animasyonlara geçmeyi düşünüyorum ben de... Yetiştirirmiyim bilemedim ama :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaliteden ödün vermedikçe zamanı sıkıntı yapmayın:)...Kolay Gelsin

      Sil
    2. Her gün 1 film izleseniz yetişir bence, pazara var daha... 5 film için 8 saate yakın bir süre söz konusu..
      Keyifli izlemeler diliyorum :)

      Sil
  9. Film sektöründe en çokta animasyonlara bayılıyorum bunları bir inceleyeyim ben film için çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  10. Evet biri animasyonmu dedi 😀. Geldim hemem bak Zülal 😀. Geç kalmadım değilmi? Yorum için de saydığın animasyonları izledim Dory'i pek sevmedim Nemo dan pek farkı yoktu ama leylekler ve evcil hayvanlar çok güzeldi. Bu 5 film içinde de Kubo ilgimi çekti gerçekten ve de zootopia da tembel hayvan sahnesi komik görünüyor 😀😀. Bu filmleri izlemedim daha ama en kısa zaman da tek tek izlenecek 😀. Çok teşekkür ederim paylaşım için tam benlik olmuş 😀 sevgilerimle ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asla geç değil Zehracığım :) Hiç yalnız bırakmıyorsun çok teşekkür ediyorum :) Leyleklerin ilk 15 dakikasını izleyebildim. Devam edeceğim ama... Şu listede bana kahkaha attıran tek film Zootopia. Liste harici kalan 20 animasyonun içinde bulunan filmlerden olan Evcil Hayvanların bir sahnesi vardı o da güldürmüştü beni. Ayın 26 sında en iyi hangi filmmiş göreceğiz hep birlikte. :)
      Bende sevgiler diliyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön