21 Şubat 2017 Salı

Cereyan (2017)

Cereyan (2017)

Mert Dikmen'in yazıp yönettiği Gerilim türündeki Cereyan (2017), 24 Şubat 2017 günü vizyona giriyor. Görüntü yönetmenliğini Alican Akgün'ün üstlendiği yerli filmin müziklerinde Yekta Tez'in imzası bulunuyor.


Film, daha önce Mert Dikmen'in çektiği kısa metrajlı Cereyan filmi kaynak alınarak çekilmiş. Yönetmenin ilk uzun metrajlı filmi olma özelliği taşıyan Cereyan filminin kısası, izleyenler tarafından olumlu eleştiriler almış.
Filmin oyuncu kadrosunda; Pınar Bibin, Murat Yatman ve Salih Bademci yer alıyor. 25 yaşındaki psikoloji öğrencisi Aylin'i canlandıran Pınar Bibin, bu rolü ile ilk kez uzun metrajlı bir filmde oynamış.
Gerilim filmlerinin sayısının fazla olmadığı ülkemizde çektiği film için korku türünde olduğu yönündeki algılamanın yanlış olduğunu vurgulayan yönetmen Mert Dikmen, çektiği filmin psikolojik gerilim / dram türünde olduğunu söyledi. İzlediğim söyleşide yönetmen, ayrıca filminde cinler veya büyü gibi konuların yer almadığını ifade etti.



Cereyan (2017) Konusu

25 yaşındaki psikoloji öğrencisi Aylin, mesleğinde kendisini geliştirebilmek amacıyla geceleri bilgisayar aracılığı ile canlı terapi yapmaya başlamıştır. Bir gece kendisini Cavit Demir adında tuhaf biri arar. Adamın kanser hastası olan 7 yaşındaki oğlu ölmüştür ve bu ölümden dolayı kendisini sorumlu tutmaktadır. Depresyonda olan adamın gizlediği gerçekler vardır ve Aylin'in söylediği bir söz yüzünden intihar düşüncesini gerçekleştirmeye karar vermiştir. İntihar girişimine engel olmak isteyen Aylin adamın evine gider. Uzun zamandır ilk kez birisiyle iletişim kuran Cavit, ayağına kadar gelen genç kadını bırakmak istemez... tt6215964

Cereyan (2017) Pınar Bibin

2 yorum:

  1. Konuyu okurken bile gerildim 🙈🙈🙈.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadın cesurmuş tek başına adamın evine gidip orada kalmış...
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön