9 Ağustos 2016 Salı

Lanetli Anahtar (2016)

Lanetli Anahtar (2016)

Yönetmenliğini ve senaristliğini Hasan Gökalp'in üstlendiği Korku, Gerilim türündeki yerli yapım Lanetli Anahtar (2016) 12 Ağustos 2016 tarihinde vizyona giriyor. Diğer bir adı "Lanetli Anahtar: Cinlerin Gazabı" olan filmin çekimleri Şubat 2015 ayında Amasya'da başladı. Daha sonra ise çekimlere İstanbul'da devam edildi. Görüntü yönetmenliğini Tuğcan Moğolkanlı'nın üstlendiği filmde yönetmen Hasan Gökalp, aynı zamanda İlker karakterini de canlandırıyor.


Lanetli Anahtar (2016) Oyuncuları:

Zeynep Buse Kale (Zeynep rolünde), Ayça Büsküvütçü (Gizem), Deniz Özbalcı (Ayşe, Zeynep ve Gül'ün annesi), Zeynep Ülkü Kam (Irmak), Hasan Gökalp (İlker), Seda Çetin (Gül, Zeynep'in kardeşi), Arif Selçuk (Osman hoca), Sema Sevinç (Büyücü Kadın)...

Lanetli Anahtar (2016) Konusu:

Cin çağırma seansından sonra cinlerin musallat olduğu bir arkadaş grubu hem Gül'ü hem de kendilerini kurtarmak için girdikleri yolda korku dolu dakikalar yaşarlar.
***
"Lanetli Anahtar" filminin Facebook sayfasında yer alan konu açıklaması ise şu şekilde;
Şüphesiz ki Aidos’un yaptığı büyülerden hiç kimse sağ kurtulamamıştır ve “Daktylos” cinlerinin şerrinden kimse huzura kavuşamamışlardır.. Ancak Allah’ın yardımıyla kurtulan Allah’ın Salih kulları hariç. Bu cinlerin en azgını ve tehlikelisi olan “Dammaneus’un musallat olduğu hiç kimse acısız bir ölüm tatmamıştır…
Büyü yapan'da yaptıranda Allah'ın nazarında şüphesiz'ki kafirlik mertebine girer..!
Haram tatlıdır,, "Şeytan" İnsanları kafir etmek için tüm haramları tatlı gösterir,, lakin nefsini vicdanına hapsedenler galip gelecektir...
Büyü haramdır,, O gaflete düşen insanoğlunun gözlerindeki perde, kalplerinde ise vicdan yok olur...

5 yorum:

  1. Detaylarına bakınca merak uyandıran bir film. Amasya'dan Istanbul'a uzanan bir çekim öyküsü ile dilu dolu bir film olduğu anlaşılıyor. Sinenaseverler bu hafta sonunu iyi değerlendirmeli bence..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmle ilgili merak ettiklerimin basinda hangi sebeple cin çağrıldığı geliyor Nahide hanım. İzleyip merak ettiklerimizi hep birlikte öğreneceğiz. Tesekkurler:)

      Sil
    2. Filmle ilgili merak ettiklerimin basinda hangi sebeple cin çağrıldığı geliyor Nahide hanım. İzleyip merak ettiklerimizi hep birlikte öğreneceğiz. Tesekkurler:)

      Sil
  2. Geçen Bilgehan türk filmlerinin cinlerle alıp veremediği ne diyordu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgehan güzel bir konuya işaret etmiş. Benim asıl merak ettiğim Türk halkının cinlerden ne beklediği ve ne istediği.:)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön